| dołek psychiczny |
| Autor | Wiadomość |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 |
|
| | BASF napisał/a: | | Włosy na ciele rozrastają się całe życie. Np. człowiekowi, który łysieje włosy wyrastają w innym miejscu. Równowaga musi zostać zachowana. |
Zaprawdę dziwny koncept... | |
| |
 |
Bruno Pelletier Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 723 | Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 |
|
| adadverts, dojrzewniae fizyczne u mężczyzn trwa do 19 roku życia - zapytaj się Pani z biologii....
później rozpoczyna się proces starzenia | |
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 |
|
| Jeśli Ty dowiedziałeś się tych rewelacji od swojej Pani z biologii, to radzę ci zmienić gimnazjum, bo z poziomem nauczania w nim nie najlepiej.
| Cytat: | Fazy dojrzewania:
1. Przygotowawcza faza przedpokwitaniowa (prepubertalna) – trwa około 2 lata, początek pokwitania ma przebieg utajony i rozpoczyna się między 6 a 8 rokiem życia, stopniowo nasilając się.
2. Faza dojrzewania właściwego (pubertalna) – trwa około 5 lat, pomiędzy 11. a 16. rokiem życia,
3. Popokwitaniowa faza dorastania (postpubertalna) - w większości przypadków ma miejsce między 18. a 25. rokiem życia. |
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dojrzewanie | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
mateusssz 
Wiek: 36 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 85 Skąd: Toruń | Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 |
|
| | na dola najlepszy przyjaciel faceta kufel piwa lub pomoc bliskiej osoby | |
| |
 |
Bruno Pelletier Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 723 | Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 |
|
| adadverts, nie kończyłem gimnazjum, bo za moich czasów gimnazjów nie było... Poza tym, sam piszesz (tudzież przepisujesz), że ostatnia faza dojrzewania ma miejsce MIĘDZY 18 a 25 rokiem życia.
U mężczyzn szczyt testosteronowy przypada na 19 rok życia... | |
| |
 |
kocurek 
Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 240 Skąd: śląsk | Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 |
|
| | na dołek najlepsza jest rozmowa i to nie zawsze z kimś bliskim. często umiemy się otworzyć przed kimś całkiem obcym. jesteśmy wtedy bardziej anonimowi i możemy z większą śmiałością powiedzieć więcej. | |
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| | Bruno Pelletier napisał/a: | | Poza tym, sam piszesz (tudzież przepisujesz), że ostatnia faza dojrzewania ma miejsce MIĘDZY 18 a 25 rokiem życia. |
Czyli może trwać aż do 25. roku życia.
| Bruno Pelletier napisał/a: | | U mężczyzn szczyt testosteronowy przypada na 19 rok życia... |
Szczytowy poziom testosteronu w organizmie wcale nie jest tożsamy z końcem dojrzewania. Wyznacza go koniec rozwoju cech płciowych. A jak już pisałem wcześniej, pewne trzeciorzędne cechy płciowe rozwijają się długo po 19. roku życia. | |
| |
 |
m4g1k_ Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty: 141 Skąd: Podkarpacie | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| | BASF napisał/a: | | Rozrost owłosienia nie jest wyznacznikiem dojrzałości fizycznej. |
jak to nie? u mężczyzn owłosienie łonowe jak i w okolicach klatki piersiowej jest oznaką dojrzewania. tak czy nie?
| BASF napisał/a: | | Włosy na ciele rozrastają się całe życie. |
śmiesznie by było, gdyby było inaczej golisz się raz na całe życie, włosy po oobcięciu nie odrastają. Biorąc Twoje stwierdzenie z innej strony - to dlaczego głowa pod koniec życia nie jest owłosiona cała? dlaczego nie każdy człowiek ma włosy na klatce, na plecach? i to w dowolnej chwili życia.
| BASF napisał/a: | | Np. człowiekowi, który łysieje włosy wyrastają w innym miejscu. Równowaga musi zostać zachowana. |
pierwszo słyszę... żeby mnie przekonać mógłbyś podać jakieś miejsce w sieci?
pozdrawiam | _________________ Te świnie chcą żyć ponad normę,
chcą mieć hajsy, tylko cash.
a Ty masz same drobne?-problem!
synek strzeż się-S.O.S
Tego kwiatu jest pół światu,
blond, brunetki, rude - bierz co chcesz!
Tylko nie trać duszy dzieciak i się strzeż,
wiesz?-S.O.S.! | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 49 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| Napisałem że włosy na całym ciele się rozrastają a nie odrastają - czytaj ze zrozuminiem. A miejsca w sieci Ci nie podam, bo chcę Cię uzmysłowić, że jeszcze oprócz internetu istnieją książki i podręczniki. Chodzi o to, że gdy w jednym miejscu zamiera włos pojawia się on w inym miejscu. Oczywiscie nie musi on być długi i czarny. Równowaga w zdrowym organiźmie jest zachowywana do śmierci. Są elementy ciała, które rosną z nami przez całe życie. Są to np uszy czy nos. Nawet po śmierci człowieka włosy i paznokcie rosną jeszcze do ok 3 miesięcy.Nie mam najmniejszego zamiaru Cię przekonywać, bo do szkoły nikt za Ciebie chodzić nie będzie.
Edit:
Tak zauważyłem, że zaczęliśmy spamować | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
tomek333 
Wiek: 41 Dołączył: 14 Lip 2006 Posty: 56 Skąd: Chyba Kalisz:D | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| | Mnie uczyli ze dojrzewanie fizyczne trwa od 13 do 18 roku zycia wiec Bruno jak nie bylo gimnazjum kiedy sie uczyles wiec sie troche zmienilo na pewno | _________________ Lepiej spróbować i żałować niż żałować że się nie spróbowało-dewiza na życie:) - zgadzam się z Paulinką:* | |
| |
 |
Bruno Pelletier Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 723 | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| BASF, po śmierci rosną włosy i paznokcie??
Boże...
tomek333, co się zmieniło? | |
| |
 |
tomek333 
Wiek: 41 Dołączył: 14 Lip 2006 Posty: 56 Skąd: Chyba Kalisz:D | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| no nauczanie w gimnazjum golnie w skzole nauka troche poszla do przodu | _________________ Lepiej spróbować i żałować niż żałować że się nie spróbowało-dewiza na życie:) - zgadzam się z Paulinką:* | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 49 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| | Bruno Pelletier napisał/a: | BASF, po śmierci rosną włosy i paznokcie??
Boże... |
Tak to 100% prawda a przekonałem się o tym na własne oczy. Można na pewno coś na ten temat poczytać. | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 |
|
| Widziałeś 3-miesięcznego trupa? | |
| |
 |
BASF 
|
| | Nie, ale prawie 2 miesięcznego i to był mój ojciec... | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
| |