Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     dołek psychiczny
Autor Wiadomość
adadverts 

Wysłany: Sob 18 Sie, 2007   

BASF napisał/a:
Włosy na ciele rozrastają się całe życie. Np. człowiekowi, który łysieje włosy wyrastają w innym miejscu. Równowaga musi zostać zachowana.

Zaprawdę dziwny koncept...

Bruno Pelletier

adadverts, dojrzewniae fizyczne u mężczyzn trwa do 19 roku życia - zapytaj się Pani z biologii....

później rozpoczyna się proces starzenia :(

adadverts 

Jeśli Ty dowiedziałeś się tych rewelacji od swojej Pani z biologii, to radzę ci zmienić gimnazjum, bo z poziomem nauczania w nim nie najlepiej.

Cytat:
Fazy dojrzewania:
1. Przygotowawcza faza przedpokwitaniowa (prepubertalna) – trwa około 2 lata, początek pokwitania ma przebieg utajony i rozpoczyna się między 6 a 8 rokiem życia, stopniowo nasilając się.
2. Faza dojrzewania właściwego (pubertalna) – trwa około 5 lat, pomiędzy 11. a 16. rokiem życia,
3. Popokwitaniowa faza dorastania (postpubertalna) - w większości przypadków ma miejsce między 18. a 25. rokiem życia.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dojrzewanie

penis.com.pl
andropenis
mateusssz 

na dola najlepszy przyjaciel faceta kufel piwa lub pomoc bliskiej osoby

Bruno Pelletier

adadverts, nie kończyłem gimnazjum, bo za moich czasów gimnazjów nie było... Poza tym, sam piszesz (tudzież przepisujesz), że ostatnia faza dojrzewania ma miejsce MIĘDZY 18 a 25 rokiem życia.
U mężczyzn szczyt testosteronowy przypada na 19 rok życia...

kocurek 

na dołek najlepsza jest rozmowa i to nie zawsze z kimś bliskim. często umiemy się otworzyć przed kimś całkiem obcym. jesteśmy wtedy bardziej anonimowi i możemy z większą śmiałością powiedzieć więcej.

adadverts 

Wysłany: Nie 19 Sie, 2007   

Bruno Pelletier napisał/a:
Poza tym, sam piszesz (tudzież przepisujesz), że ostatnia faza dojrzewania ma miejsce MIĘDZY 18 a 25 rokiem życia.

Czyli może trwać aż do 25. roku życia.

U mężczyzn szczyt testosteronowy przypada na 19 rok życia...

Szczytowy poziom testosteronu w organizmie wcale nie jest tożsamy z końcem dojrzewania. Wyznacza go koniec rozwoju cech płciowych. A jak już pisałem wcześniej, pewne trzeciorzędne cechy płciowe rozwijają się długo po 19. roku życia.

m4g1k_ 

BASF napisał/a:
Rozrost owłosienia nie jest wyznacznikiem dojrzałości fizycznej.

jak to nie? u mężczyzn owłosienie łonowe jak i w okolicach klatki piersiowej jest oznaką dojrzewania. tak czy nie?
BASF napisał/a:
Włosy na ciele rozrastają się całe życie.

śmiesznie by było, gdyby było inaczej :D golisz się raz na całe życie, włosy po oobcięciu nie odrastają. Biorąc Twoje stwierdzenie z innej strony - to dlaczego głowa pod koniec życia nie jest owłosiona cała? dlaczego nie każdy człowiek ma włosy na klatce, na plecach? i to w dowolnej chwili życia.
BASF napisał/a:
Np. człowiekowi, który łysieje włosy wyrastają w innym miejscu. Równowaga musi zostać zachowana.

pierwszo słyszę... :? żeby mnie przekonać mógłbyś podać jakieś miejsce w sieci? :)

pozdrawiam
synek strzeż się-S.O.S
Tego kwiatu jest pół światu,
blond, brunetki, rude - bierz co chcesz!
Tylko nie trać duszy dzieciak i się strzeż,
wiesz?-S.O.S.!

BASF 

Napisałem że włosy na całym ciele się rozrastają a nie odrastają - czytaj ze zrozuminiem. A miejsca w sieci Ci nie podam, bo chcę Cię uzmysłowić, że jeszcze oprócz internetu istnieją książki i podręczniki. Chodzi o to, że gdy w jednym miejscu zamiera włos pojawia się on w inym miejscu. Oczywiscie nie musi on być długi i czarny. Równowaga w zdrowym organiźmie jest zachowywana do śmierci. Są elementy ciała, które rosną z nami przez całe życie. Są to np uszy czy nos. Nawet po śmierci człowieka włosy i paznokcie rosną jeszcze do ok 3 miesięcy.Nie mam najmniejszego zamiaru Cię przekonywać, bo do szkoły nikt za Ciebie chodzić nie będzie.

Edit:

Tak zauważyłem, że zaczęliśmy spamować :evil: :evil:

tomek333 

Mnie uczyli ze dojrzewanie fizyczne trwa od 13 do 18 roku zycia wiec Bruno jak nie bylo gimnazjum kiedy sie uczyles wiec sie troche zmienilo na pewno

Bruno Pelletier

BASF, po śmierci rosną włosy i paznokcie?? :shock:

Boże...

tomek333, co się zmieniło?

tomek333 

no nauczanie w gimnazjum golnie w skzole nauka troche poszla do przodu ;)

BASF 

BASF, po śmierci rosną włosy i paznokcie??

Boże...

Tak to 100% prawda a przekonałem się o tym na własne oczy. Można na pewno coś na ten temat poczytać.

penis.com.pl
bathmate
adadverts 

Widziałeś 3-miesięcznego trupa? :shock:

BASF 

Nie, ale prawie 2 miesięcznego i to był mój ojciec...

Odpowiedz do tematu