Czy to spodziectwo??? | Autor | Wiadomość | ela26 Dołączyła: 08 Sie 2008 Posty: 1 Skąd: polska | Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 Czy to spodziectwo??? |
|
| Mam miesięcznego synka.Dzisiaj sie dowiedziałam, że prawdopodobnie ma spodziectwo. Jego siusiak nie wygląda normalnie,-napletek nie okrywa go w całowci,-wygląda jakby był obrzeazny. ujście cewki moczowej jest na "swoim" miejscu,martwi mnie ten napletek. Najlepsze jest to, ze żaden z lekarzy który badał mojego syna nie powiedział o tej przypadłości,- tak jakby zbagatelizowali sprawe. Napiszcie co robić, konsultacja urologiczna? | | | |  | Trzynasty Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 16 Skąd: Polska | Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 |
|
| Jesli siusiak Twojego synka wygląda w miarę normalnie, tzn ujście cewki moczowej jest na swoim miejscu, ma około 1-3 cm długości, ma w mosznie (prawidłowo wyglądającej tzn jak taki jeden niepodzielony worek) dwa zstąpione jądra wyczuwalne pod palcami, a ponadto żaden z badających go lekarzy nie zwrócił na to uwagi tzn że najprawdopobniej nie jest to żadne spodziectwo ani wierzchniactwo.
Oczywiście nie wiem jak to dokładnie wygląda i mogę się jedynie domyślać że może to być jakiś stan zapalny np napletka, który uniemożliwia jego prawidłowe położenie. Zaznaczam jednak że to tylko domysły.
Myślę że powinnaś udać się do swojego pediatry, pokazać mu jak wygląda siusiak synka i wtedy ewentualnie poprosić o skierowanie do innego lekarza. Musisz to zrobić koniecznie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia! | | | |  | Hubertttus Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 404 Skąd: mazowsze | Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 |
|
| Jeśli ujście jest na swoim miejscu to żadne spodziectwo.Może jak mówi trzynasty to stan zapalny spowodowany stosowaniem pampersaów.Jeśli mały placze,ma zaczerwienionego śusiaka,ewentualnie temp ,pewnie że idź do pediatry. | | | |  | penis.com.pl | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|