żylaki najądrzy |
Autor | Wiadomość |
t_o_m_e_k Dołączył: 07 Kwi 2007 Posty: 5 | Wysłany: Sob 07 Kwi, 2007 żylaki najądrzy |
|
| Od pewnego czasu wyczuwam nad lewym jądrem grudki (żyłki). Prawdopodobnie są to żylaki. Przeglądnąłem forum i nie ma za dużo na ten temat. W jaki sposób usuwane jest to dziadowstwo? Czy operacyjnie pod pełną narkozą, czy jakoś mniej drastyczne? | |
| |
 |
Bruno Pelletier Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 723 | Wysłany: Sob 07 Kwi, 2007 |
|
| opisz konkretniej te, jak to nazwałeś, żyłki..... | |
| |
 |
t_o_m_e_k Dołączył: 07 Kwi 2007 Posty: 5 | Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 |
|
| nad lewym jądrem mam coś w rodzaju poskęcanych żyłek. Wiem ze z żylakami można żyć, ale wiem też ze wpływa to na jakość spermy. Chiciałem tylko się zapytać o sposoby operowania takich problemów. Doczytałem, że jest to częsty problem u wysokich chłopaków związany z utrudnieniem w odpływaniu krwi z najądrzy. Ja mam 190 cm i podejrzewam ze niestety mam żylaki. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
burza102 Dołączył: 11 Kwi 2007 Posty: 1 | Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 |
|
| To się usuwa operacyjnie. Mały zabieg polegający na przecięciu takiego naczynia krwionośnego. Lekarz wykonuje niewielkie nacięcie po lewej stronie tułowia - mniej więcej w miejscu wyrostka. Radzę iść do lekarza urologa i to sprawdzić - USG. | |
| |
 |
marian8800 Dołączył: 20 Gru 2006 Posty: 12 | Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 |
|
| Miałem taki sam problem. Udałem się do urologa, następnie na USG. Wynik wykazał żylaki po lewej stronie jąder. Gdy pokazałem wynik USG mojemu lekazowi powiedzial, że nie ma się czym przejmować. Zapytałem czy trzeba będzie to jakoś usunąć, jakis zabieg czy cos, ale on powiedział, że absolutnie nie.
Także raczej nie ma się czym przejmować ale radze iśc do lekarza i dla pewności sprawdzić. | |
| |
 |
|