Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     żylaki najądrzy
Autor Wiadomość
t_o_m_e_k

Wysłany: Sob 07 Kwi, 2007   żylaki najądrzy

Od pewnego czasu wyczuwam nad lewym jądrem grudki (żyłki). Prawdopodobnie są to żylaki. Przeglądnąłem forum i nie ma za dużo na ten temat. W jaki sposób usuwane jest to dziadowstwo? Czy operacyjnie pod pełną narkozą, czy jakoś mniej drastyczne?

Bruno Pelletier

Wysłany: Sob 07 Kwi, 2007   

opisz konkretniej te, jak to nazwałeś, żyłki.....

t_o_m_e_k

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007   

nad lewym jądrem mam coś w rodzaju poskęcanych żyłek. Wiem ze z żylakami można żyć, ale wiem też ze wpływa to na jakość spermy. Chiciałem tylko się zapytać o sposoby operowania takich problemów. Doczytałem, że jest to częsty problem u wysokich chłopaków związany z utrudnieniem w odpływaniu krwi z najądrzy. Ja mam 190 cm i podejrzewam ze niestety mam żylaki.

penis.com.pl
andropenis
burza102

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007   

To się usuwa operacyjnie. Mały zabieg polegający na przecięciu takiego naczynia krwionośnego. Lekarz wykonuje niewielkie nacięcie po lewej stronie tułowia - mniej więcej w miejscu wyrostka. Radzę iść do lekarza urologa i to sprawdzić - USG.

marian8800

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007   

Miałem taki sam problem. Udałem się do urologa, następnie na USG. Wynik wykazał żylaki po lewej stronie jąder. Gdy pokazałem wynik USG mojemu lekazowi powiedzial, że nie ma się czym przejmować. Zapytałem czy trzeba będzie to jakoś usunąć, jakis zabieg czy cos, ale on powiedział, że absolutnie nie.
Także raczej nie ma się czym przejmować ale radze iśc do lekarza i dla pewności sprawdzić.

Odpowiedz do tematu