Jak poradzić sobie z dużą ilością łuski przy łuszczycy skóry |
Autor | Wiadomość |
juansto Dołączył: 10 Cze 2020 Posty: 651 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 05 Wrz, 2025 Jak poradzić sobie z dużą ilością łuski przy łuszczycy skóry |
|
| Zmagam się z łuszczycą skóry głowy od dłuższego czasu, ale ostatnio mam bardzo dużo łuski i trudno to opanować. Czy ktoś ma sprawdzone sposoby na jej usuwanie? Mam wrażenie, że wszystko, co testowałem, działa tylko chwilowo. | |
| |
 |
Dekarion Dołączył: 03 Lip 2020 Posty: 345 Skąd: Zabrze | Wysłany: Pią 05 Wrz, 2025 |
|
| Kąpiele w silnych stężeniach solankowych naprawdę pomagają. Trzeba tylko uważać, żeby solanka nie dostała się do oczu. Jeśli jest dużo łuski, najlepiej namoczyć włosy czepkiem albo zwykłym foliowym workiem. Trzymam tak nawet godzinę. Można nałożyć wtedy szampon dziegciowy z ichtiolem. Po takim zabiegu stosuję szampon Psorisel i to naprawdę dobrze domywa resztki łuski bez podrażniania skóry. Ten mam stąd:
https://www.superpharm.pl...ry-glowy-176197 | |
| |
 |
czarn Dołączył: 22 Wrz 2023 Posty: 148 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 05 Wrz, 2025 |
|
| Warto spróbować Belosalic – bardzo skuteczny. Stosuję co drugi dzień, wcierając w skórę głowy wieczorem. Tylko trzeba uważać, żeby nie przesadzić z długością kuracji. Jak skóra już nie jest tak mocno pokryta łuską, to przechodzę na coś łagodniejszego – np. emulsję Psorisel na noc.
 | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 05 Wrz, 2025 |
|
| Najlepiej zrezygnować ze słodyczy, alkoholu i całej tej żywności przetworzonej – u mnie to miało duży wpływ na stan skóry. Dieta może nie wyleczy łuszczycy, ale na pewno wycisza objawy. Oprócz tego trzeba pilnować, żeby nie drapać zmian – wtedy tylko gorzej. | |
| |
 |
|