Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Jak poradzić sobie z dużą ilością łuski przy łuszczycy skóry
Autor Wiadomość
juansto 

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2025   Jak poradzić sobie z dużą ilością łuski przy łuszczycy skóry

Zmagam się z łuszczycą skóry głowy od dłuższego czasu, ale ostatnio mam bardzo dużo łuski i trudno to opanować. Czy ktoś ma sprawdzone sposoby na jej usuwanie? Mam wrażenie, że wszystko, co testowałem, działa tylko chwilowo.

Dekarion 

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2025   

Kąpiele w silnych stężeniach solankowych naprawdę pomagają. Trzeba tylko uważać, żeby solanka nie dostała się do oczu. Jeśli jest dużo łuski, najlepiej namoczyć włosy czepkiem albo zwykłym foliowym workiem. Trzymam tak nawet godzinę. Można nałożyć wtedy szampon dziegciowy z ichtiolem. Po takim zabiegu stosuję szampon Psorisel i to naprawdę dobrze domywa resztki łuski bez podrażniania skóry. Ten mam stąd:
https://www.superpharm.pl...ry-glowy-176197

czarn 

Warto spróbować Belosalic – bardzo skuteczny. Stosuję co drugi dzień, wcierając w skórę głowy wieczorem. Tylko trzeba uważać, żeby nie przesadzić z długością kuracji. Jak skóra już nie jest tak mocno pokryta łuską, to przechodzę na coś łagodniejszego – np. emulsję Psorisel na noc.

penis.com.pl
tabletki penilarge
toton 

Najlepiej zrezygnować ze słodyczy, alkoholu i całej tej żywności przetworzonej – u mnie to miało duży wpływ na stan skóry. Dieta może nie wyleczy łuszczycy, ale na pewno wycisza objawy. Oprócz tego trzeba pilnować, żeby nie drapać zmian – wtedy tylko gorzej.

Odpowiedz do tematu