Biale cos |
Autor | Wiadomość |
xxoloxx [Usunięty] | Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 Biale cos |
|
| pytanie, co to jest?
http://img92.imageshack.u...ge=peniscx0.jpg
mam to od kilku miesiecy, biale plamy na zoledziu, nie boli, nie piecze, sexu nie uprawiam od ponad roku, to sie pojawilo jakies pol roku temu, isc do dermatologa z tym? | |
| |
 |
harold mckee 
Wiek: 36 Dołączył: 18 Wrz 2006 Posty: 1342 Skąd: marchewkowe pole | Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 |
|
| tak .. ja bym poszedl .. | _________________ zawsze do usług ... | |
| |
 |
xxoloxx [Usunięty] | Wysłany: Pon 08 Sty, 2007 |
|
| no szkoda ze nikt nie wiem co to jest, sie w srode okaze co powie pani doktor, pozdrawiam | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Strikerx 
Wiek: 37 Dołączył: 16 Sty 2006 Posty: 635 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 08 Sty, 2007 odp |
|
| człowieku dzida do lakarza jeszcze takiego czegoś nie widziałem... | _________________ Ani smutku ani łez moje życie jest the best | |
| |
 |
dep Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1 Skąd: Gdańsk | Wysłany: Sob 12 Maj, 2007 |
|
| Czy wie ktos co to moze byc , bo chyba posiadam to samo | |
| |
 |
maciek18 Dołączył: 18 Kwi 2007 Posty: 1 | Wysłany: Sro 16 Maj, 2007 |
|
| Jeśli ktoś był z tym u dermatologa to proszę odpisać, bo chyba mam podobny problem. | |
| |
 |
PunX Dołączył: 09 Sty 2007 Posty: 38 | Wysłany: Czw 17 Maj, 2007 |
|
| bardzo mozliwe ze to grzybica raze odwiedzic pana/pania w bialym fartuszku | |
| |
 |
lokeer Dołączył: 22 Wrz 2006 Posty: 3 | Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 |
|
| co to wreszcie bylo, bo ja mam jakies biale krostki u ujscia cewki na zoledziu, bylem z 5 razy u lekarza i nic nie pomoglo. A urologa w miescie nie mam... | |
| |
 |
adadverts Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 434 Skąd: Katowice | Wysłany: Pon 28 Maj, 2007 |
|
| Na moje oko - grzybica. Smarować Clotrimazolem (w słabym stężeniu dostępny bez recepty). Jak nie pomoże - do lekarza. | |
| |
 |
mask Dołączył: 21 Gru 2007 Posty: 3 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: Sob 22 Gru, 2007 |
|
| A jeśli lekarz przepisał clorimatizol i jest jeszcze gorzej?
Od dwóch miesięcy stosuję - chociaż już teraz przerwałem - i jest tragicznie - napletek zwęził się - coś jak stulejka - nie mogę go zsunąć w wzwodzie:(
a plamy jak były tak są
kurffffa nie wiem już co robić:(
[ Dodano: Sro 02 Kwi, 2008 ]
mineło kilka miesięcy - a nikt nie potrafi mi pomóc - trzeba chyba jednak do lekarza... | |
| |
 |
artuss81 Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 1 Skąd: polska | Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 Re: Biale cos |
|
| xxoloxx napisał/a: | pytanie, co to jest?
http://img92.imageshack.u...ge=peniscx0.jpg
mam to od kilku miesiecy, biale plamy na zoledziu, nie boli, nie piecze, sexu nie uprawiam od ponad roku, to sie pojawilo jakies pol roku temu, isc do dermatologa z tym? |
Czy ktoś zna odpowiedz na pytanie xxoloxx Bardzo bym chciał ją poznać Pozdrawiam
Aha i co pomogło ??? | |
| |
 |
Hariko Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 83 Skąd: Polska | Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 |
|
| zrob posiew! i bedzie wiadomo co to jest! nie czekaj tylko wal do dermatologa!!! | |
| |
 |
lind Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 2 Skąd: St. Mitchel | Wysłany: Nie 10 Sie, 2008 |
|
| Jeśli otwór lub krawędź napletka jest twarda i pokryta białymi bliznami, a tkanka ta jest nieelastyczna i nie rozszerza się przy cofnięciu skóry i przeszkadza w oddawaniu moczu lub seksie, to niestety przykra wiadomość dla Ciebie - masz marskość żołędzi i napletka, a jest to poważniejsza odmiana liszaja twardzinowego, atakuje on skórę napletka u nieobrzezanych mężczyzn. Nie jest zaraźliwy, ale może okazać się, że obrzezanie będzie niezbędne. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
IscreaMan Dołączył: 28 Sie 2008 Posty: 2 Skąd: Polska | Wysłany: Czw 28 Sie, 2008 |
|
| lind napisał/a: | Jeśli otwór lub krawędź napletka jest twarda i pokryta białymi bliznami, a tkanka ta jest nieelastyczna i nie rozszerza się przy cofnięciu skóry i przeszkadza w oddawaniu moczu lub seksie, to niestety przykra wiadomość dla Ciebie - masz marskość żołędzi i napletka, a jest to poważniejsza odmiana liszaja twardzinowego, atakuje on skórę napletka u nieobrzezanych mężczyzn. Nie jest zaraźliwy, ale może okazać się, że obrzezanie będzie niezbędne. |
Jestem również tego samego zdania, że to BXO (Balanitis Xerotica Obiterans) czyli liszaj zanikowy (LSA) dotyczący skóry żołędzia albo napletka. Inna nazwa (tradycyjna) to właśnie marskość żołędzi i napletka.
Na pewno zgłosiłeś się już z tym do dermatologa. Czy możesz podać nam diagnozę która ustalił i na jakiej podstawie (czy zrobił biopsję do badania histopatologicznego)?
Pozdrawiam. | |
| |
 |
|