Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Biale cos
Autor Wiadomość
xxoloxx
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006   Biale cos

pytanie, co to jest?

http://img92.imageshack.u...ge=peniscx0.jpg

mam to od kilku miesiecy, biale plamy na zoledziu, nie boli, nie piecze, sexu nie uprawiam od ponad roku, to sie pojawilo jakies pol roku temu, isc do dermatologa z tym?

harold mckee 

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006   

tak .. ja bym poszedl .. :)

xxoloxx
[Usunięty]

Wysłany: Pon 08 Sty, 2007   

no szkoda ze nikt nie wiem co to jest, sie w srode okaze co powie pani doktor, pozdrawiam

penis.com.pl
bathmate
Strikerx 

Wysłany: Pon 08 Sty, 2007   odp

człowieku dzida do lakarza jeszcze takiego czegoś nie widziałem...

dep 

Wysłany: Sob 12 Maj, 2007   

Czy wie ktos co to moze byc , bo chyba posiadam to samo :(

maciek18

Wysłany: Sro 16 Maj, 2007   

Jeśli ktoś był z tym u dermatologa to proszę odpisać, bo chyba mam podobny problem.

PunX

Wysłany: Czw 17 Maj, 2007   

bardzo mozliwe ze to grzybica :| raze odwiedzic pana/pania w bialym fartuszku

lokeer

Wysłany: Nie 27 Maj, 2007   

co to wreszcie bylo, bo ja mam jakies biale krostki u ujscia cewki na zoledziu, bylem z 5 razy u lekarza i nic nie pomoglo. A urologa w miescie nie mam...

adadverts 

Wysłany: Pon 28 Maj, 2007   

Na moje oko - grzybica. Smarować Clotrimazolem (w słabym stężeniu dostępny bez recepty). Jak nie pomoże - do lekarza.

mask 

Wysłany: Sob 22 Gru, 2007   

A jeśli lekarz przepisał clorimatizol i jest jeszcze gorzej?
Od dwóch miesięcy stosuję - chociaż już teraz przerwałem - i jest tragicznie - napletek zwęził się - coś jak stulejka - nie mogę go zsunąć w wzwodzie:(
a plamy jak były tak są :(
kurffffa nie wiem już co robić:(

[ Dodano: Sro 02 Kwi, 2008 ]
mineło kilka miesięcy - a nikt nie potrafi mi pomóc - trzeba chyba jednak do lekarza...

artuss81 

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   Re: Biale cos

xxoloxx napisał/a:
pytanie, co to jest?

http://img92.imageshack.u...ge=peniscx0.jpg

mam to od kilku miesiecy, biale plamy na zoledziu, nie boli, nie piecze, sexu nie uprawiam od ponad roku, to sie pojawilo jakies pol roku temu, isc do dermatologa z tym?

Czy ktoś zna odpowiedz na pytanie xxoloxx Bardzo bym chciał ją poznać Pozdrawiam

Aha i co pomogło ???

Hariko 

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   

zrob posiew! i bedzie wiadomo co to jest! nie czekaj tylko wal do dermatologa!!!

lind 

Wysłany: Nie 10 Sie, 2008   

Jeśli otwór lub krawędź napletka jest twarda i pokryta białymi bliznami, a tkanka ta jest nieelastyczna i nie rozszerza się przy cofnięciu skóry i przeszkadza w oddawaniu moczu lub seksie, to niestety przykra wiadomość dla Ciebie - masz marskość żołędzi i napletka, a jest to poważniejsza odmiana liszaja twardzinowego, atakuje on skórę napletka u nieobrzezanych mężczyzn. Nie jest zaraźliwy, ale może okazać się, że obrzezanie będzie niezbędne.

penis.com.pl
andropenis
IscreaMan 

Wysłany: Czw 28 Sie, 2008   

lind napisał/a:
Jeśli otwór lub krawędź napletka jest twarda i pokryta białymi bliznami, a tkanka ta jest nieelastyczna i nie rozszerza się przy cofnięciu skóry i przeszkadza w oddawaniu moczu lub seksie, to niestety przykra wiadomość dla Ciebie - masz marskość żołędzi i napletka, a jest to poważniejsza odmiana liszaja twardzinowego, atakuje on skórę napletka u nieobrzezanych mężczyzn. Nie jest zaraźliwy, ale może okazać się, że obrzezanie będzie niezbędne.

Jestem również tego samego zdania, że to BXO (Balanitis Xerotica Obiterans) czyli liszaj zanikowy (LSA) dotyczący skóry żołędzia albo napletka. Inna nazwa (tradycyjna) to właśnie marskość żołędzi i napletka.

Na pewno zgłosiłeś się już z tym do dermatologa. Czy możesz podać nam diagnozę która ustalił i na jakiej podstawie (czy zrobił biopsję do badania histopatologicznego)?

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu