preejakulat-czy ma plemniki? |
Autor | Wiadomość |
misza198818 Wiek: 36 Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 3 Skąd: WLKP | Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 preejakulat-czy ma plemniki? |
|
| Czy ten płyn wydobywający się z penisa podczas stosunku podczas podniecenia (przed orgazmem przed wytryskiem) zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia komórki?
Proszę o pomoc bo nie wiem czy kupować tabletkę dla dziewczyny (tą co trzeba podać do 72 godzin) czy nie? | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 |
|
| Zależy od Twojej fizjologii. Za zwyczaj jeśli już zawiera on (preejakulat) plemniki to takie, które nie są zdolne do zapłodnienia. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
misza198818 Wiek: 36 Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 3 Skąd: WLKP | Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 |
|
| Czyli teoretycznie mogę spać spokojnie,tak? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 |
|
| teoretycznie tak. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
misza198818 Wiek: 36 Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 3 Skąd: WLKP | Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 |
|
| Dzięki kolego za odpowiedź | |
| |
 |
snapee Dołączył: 27 Gru 2005 Posty: 126 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 24 Lis, 2010 |
|
| z tą opinią czy zawiera plemniki nie zdolne do zapłodnienia to raczej nie moge sie zgodzić, bo znam przypadek - mojej znajomej , która ze swoim chłopakiem jak sie zabawiała to byli przeświadczeni własnie o tym samym, że preejakulat jest nie groźny, kumpel swoją "wiglotną" żołądź wycierał o jej wargi delikatnie wsuwał itp, no i efekt taki że jakos w ciaze zaszla :/ | |
| |
 |
alan Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 111 Skąd: Kraków | Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 |
|
| To prawda. Gdyby nie było w nim żywych plemników stosunek przerywany byłby stuprocentowo skuteczny. W teorii masz szanse ale... | |
| |
 |
Zfujimoto Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 27 Skąd: Zgorzelec | Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 |
|
| skuteczność stosunku przerywanego polega na refleksie partnera( chyba srednio 70% skutecznosi ), a co do prejakulatu zawiera on plemniki ale czytalem kiedys na pewnym forum ze wykonano badania laboratoryjne ktore wykazaly iz prejakulat nie jest zdolny do zaplodnienia poniewaz plemniki w nim zawarte maja zbyt mala ruchliwosc wiec brak zagrozenie prejakulat sluzy jedynie do nawilzania napletka | |
| |
 |
alan Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 111 Skąd: Kraków | Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 |
|
| Zfujimoto napisał/a: | ale czytalem kiedys na pewnym forum ze wykonano badania laboratoryjne |
Ja bym aż tak w to nie wierzył | |
| |
 |
Zfujimoto Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 27 Skąd: Zgorzelec | Wysłany: Czw 23 Gru, 2010 |
|
| hm ale to nie bylo tak ze pewien forumowicz przedstawil taka wypowiedz, tylko na forum zostal przedstawiony list/artykul od naukowcow z laboratorium byla przedstawiona placowka hm ja od roku uprawiam seks bez zabezpieczenia i nie boje sie prejakulatu poza tym zauwazylem ze w miare podniecenia mozna go ograniczyc
[ Dodano: Czw 23 Gru, 2010 ]
juz pamietam to byl uniwersytet Cambridge pod przewodnictwem profesora Davida Resnicka gdzie wlasnie stwierdzono że zaplodnienie poprzez plyn ejakulacyjny nie jest mozliwe
[ Dodano: Czw 23 Gru, 2010 ]
zauwazylem ze wiele ludzi (ogolnie ludzi) pisze na temat chociazby tego preejakulatu i nie ma pkt odniesienia jedynie jakas glupia informacje ktora wychaczyla z jakiegos innego forum lub od kolegi i przekazuje dalej - błędnie, a potem jest panika w takich tematach
jezeli ktos nie poda dokladnej informacji ze np z pkt widzenia biologi jest to niemozliwe gdyz plemnik w prejakulacie sa zbyt malo ruchliwe... takich informacji sie trzymac i nie panikowac bo ten mit/stereotyp zostal obalony | |
| |
 |
Patryks83 Wiek: 42 Dołączył: 06 Sty 2011 Posty: 18 Skąd: Szczecin | Wysłany: Nie 09 Sty, 2011 |
|
| Ja od 10 lat się nie zabezpieczam z żoną (kiedyś dziewczyną), stosujemy metodę przerywaną , i nie mieliśmy nigdy nie chcianej ciąży.... | _________________ A prawda Was wyswobodzi! | |
| |
 |
alan Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 111 Skąd: Kraków | Wysłany: Pon 10 Sty, 2011 |
|
| Patryks83 napisał/a: | Ja od 10 lat się nie zabezpieczam z żoną (kiedyś dziewczyną), stosujemy metodę przerywaną , i nie mieliśmy nigdy nie chcianej ciąży.... |
A masz swoje dzieci? Ja bym się przestał cieszyć | |
| |
 |
Patryks83 Wiek: 42 Dołączył: 06 Sty 2011 Posty: 18 Skąd: Szczecin | Wysłany: Wto 11 Sty, 2011 |
|
| Tak mam dwoje dziec,i które były planowane i na 100% są moje, jak to mówią skóra ze mnie ściągnięta... | _________________ A prawda Was wyswobodzi! | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
|