Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     preejakulat-czy ma plemniki?
Autor Wiadomość
misza198818 

Wysłany: Nie 14 Lis, 2010   preejakulat-czy ma plemniki?

Czy ten płyn wydobywający się z penisa podczas stosunku podczas podniecenia (przed orgazmem przed wytryskiem) zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia komórki?

Proszę o pomoc bo nie wiem czy kupować tabletkę dla dziewczyny (tą co trzeba podać do 72 godzin) czy nie?

andrzejgadarr 

Wysłany: Nie 14 Lis, 2010   

Zależy od Twojej fizjologii. Za zwyczaj jeśli już zawiera on (preejakulat) plemniki to takie, które nie są zdolne do zapłodnienia.

misza198818 

Czyli teoretycznie mogę spać spokojnie,tak?

penis.com.pl
tabletki penilarge
andrzejgadarr 

teoretycznie tak.

misza198818 

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010   

Dzięki kolego za odpowiedź

snapee 

Wysłany: Sro 24 Lis, 2010   

z tą opinią czy zawiera plemniki nie zdolne do zapłodnienia to raczej nie moge sie zgodzić, bo znam przypadek - mojej znajomej , która ze swoim chłopakiem jak sie zabawiała to byli przeświadczeni własnie o tym samym, że preejakulat jest nie groźny, kumpel swoją "wiglotną" żołądź wycierał o jej wargi delikatnie wsuwał itp, no i efekt taki że jakos w ciaze zaszla :/

alan 

Wysłany: Sob 18 Gru, 2010   

To prawda. Gdyby nie było w nim żywych plemników stosunek przerywany byłby stuprocentowo skuteczny. W teorii masz szanse ale...

Zfujimoto 

Wysłany: Sro 22 Gru, 2010   

skuteczność stosunku przerywanego polega na refleksie partnera( chyba srednio 70% skutecznosi ), a co do prejakulatu zawiera on plemniki ale czytalem kiedys na pewnym forum ze wykonano badania laboratoryjne ktore wykazaly iz prejakulat nie jest zdolny do zaplodnienia poniewaz plemniki w nim zawarte maja zbyt mala ruchliwosc wiec brak zagrozenie prejakulat sluzy jedynie do nawilzania napletka :)

alan 

Wysłany: Sro 22 Gru, 2010   

Zfujimoto napisał/a:
ale czytalem kiedys na pewnym forum ze wykonano badania laboratoryjne

Ja bym aż tak w to nie wierzył :wink:

Zfujimoto 

Wysłany: Czw 23 Gru, 2010   

hm ale to nie bylo tak ze pewien forumowicz przedstawil taka wypowiedz, tylko na forum zostal przedstawiony list/artykul od naukowcow z laboratorium byla przedstawiona placowka ;) hm ja od roku uprawiam seks bez zabezpieczenia i nie boje sie prejakulatu :) poza tym zauwazylem ze w miare podniecenia mozna go ograniczyc

[ Dodano: Czw 23 Gru, 2010 ]
juz pamietam to byl uniwersytet Cambridge pod przewodnictwem profesora Davida Resnicka gdzie wlasnie stwierdzono że zaplodnienie poprzez plyn ejakulacyjny nie jest mozliwe

[ Dodano: Czw 23 Gru, 2010 ]
zauwazylem ze wiele ludzi (ogolnie ludzi) pisze na temat chociazby tego preejakulatu i nie ma pkt odniesienia jedynie jakas glupia informacje ktora wychaczyla z jakiegos innego forum lub od kolegi i przekazuje dalej - błędnie, a potem jest panika w takich tematach
jezeli ktos nie poda dokladnej informacji ze np z pkt widzenia biologi jest to niemozliwe gdyz plemnik w prejakulacie sa zbyt malo ruchliwe... takich informacji sie trzymac i nie panikowac bo ten mit/stereotyp zostal obalony :)

Patryks83 

Wysłany: Nie 09 Sty, 2011   

Ja od 10 lat się nie zabezpieczam z żoną (kiedyś dziewczyną), stosujemy metodę przerywaną , i nie mieliśmy nigdy nie chcianej ciąży....

alan 

Wysłany: Pon 10 Sty, 2011   

Patryks83 napisał/a:
Ja od 10 lat się nie zabezpieczam z żoną (kiedyś dziewczyną), stosujemy metodę przerywaną , i nie mieliśmy nigdy nie chcianej ciąży....

A masz swoje dzieci? Ja bym się przestał cieszyć :roll: :wink:

Patryks83 

Wysłany: Wto 11 Sty, 2011   

Tak mam dwoje dziec,i które były planowane i na 100% są moje, jak to mówią skóra ze mnie ściągnięta...

penis.com.pl
bathmate
Odpowiedz do tematu