Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     drożdzyca wszystko na ten temat
Autor Wiadomość
mk20 

Wysłany: Wto 10 Sie, 2010   drożdzyca wszystko na ten temat

Czesc chcialbym sie dowiedziec jak wyglada zycie z kandydoza a mianowicie czy mozna zakazic partnerke po przebytym leczeniu i gdy wszystko jest niby ok jak czesto sa nawroty i czy słyszeliscie cos o szczepionce gynatren i czy mozna sie poprostu z tego calkowicie wyleczyc zeby nie bylo nawrotów i sprzet sprawny

andrzejgadarr 

Wysłany: Wto 10 Sie, 2010   

Oczywiście zażywasz cały czas kompleks witamin B? Jeśli są nawroty, gdzieś wokół Ciebie albo w Tobie jest tego przyczyna- albo osłabiony organizm (np. zbyt częste picie alkoholu, częsty wysiłek fizyczny itd.) albo coś od czego się zarażasz.
Najpierw trzeba zlikwidować źródło a potem całkowicie wyleczyć drożdżycę, objawowo (np. maście działające miejscowo) oraz przyczynę przyjmując leki doustne np. Fluconazole. I cały czas, codziennie łykać vitaminum B compositum.

mk20 

Czyli rozumiem ze czesty wysilek fizyczny nie jest wskazany ?

[ Dodano: Wto 10 Sie, 2010 ]
a czy przestrzegacie diety ?

penis.com.pl
masturbator
andrzejgadarr 

Tzn. chodzilo mi o częsty wysiłek powodujący wycieńczenie organizmu bez czasu na regenerację i nie koniecznie wysiłek typu noszenie worków z cementem na budowie tylko tryb życia nie zbyt dobry dla organizmu.
A dieta- normalna- zdrowa i do tego suplementacja witaminy B która zapobiega atakom grzybów.

mk20 

A jesli chodzi o kontakt z partnerka zakladajac ze ona jest calkowiacie zdrowa , dermatolog powiedzial mi ze u kobiet z kazdym cyklem pojawiaja sie drozdze i chcialbym sie zapytac jak to wyglada w praktyce czy to oznacza ze caly czas bede sie od niej zarazal i czy po przebytym leczeniu istnieje mozliwoc ze zaraze ja tym majac na uwadze jej dobro wolal bym tego uniknac
dzieki za info :)

dodam ze moje leczenie wyglada tak pimafucort z chlotrimazolem na przemian chlotrimazol na noc pimafucort na dzien przez 2 tyg do tego jedna tabletka flumyconu .

a czy slyszeliscie cos o szczepionce gynatren ja jak probowalem znalesc cos na ten temat to bbyly same opinie kobiet i twierdzily one ze pomaga ale na 2 -3 lata moze krócej

a jeszcze czy moge zarazic tym inne osoby np pijac z jedej butelki

Odpowiedz do tematu