Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Wyrwywanie Zęba
Autor Wiadomość
antares 

Wysłany: Czw 08 Paź, 2009   Wyrwywanie Zęba

Otóż panicznie boję się dentysty ! A dziś idę do Chirurga Szczękowego i mam pytanie jak w sobie radzicie z tym stresem !

A czy wyrywanie zęba boli przy znieczuleniu , ja bym chciał narkozę ale nie wiem czy pani doktor się zgodzi. I czy jak da mi znieczulenie to wyrywanie zęba będzie boleć !

Proszę o szybką odpowiedź !

nonek 

Wysłany: Czw 08 Paź, 2009   

Nie ma co sie bac. lekarz jak lekarz. ja sobie nie musze radzic ze stresem bo go nie mam.

przy zniecuzleniu miejscowym ja czulem tylko ja tam reka o dziasla przypadkowo pykala jak chciala zeba wyrwac. a tak to to nic.

Na narkoze na 100% sie nie zgodzi przy wyrwaniu zeba. a znieczulenie jest po to zeby nie bolalo :)

Seba081 

Mnie w lutym wyrwali 2 zęby mądrości + 2 korzenie
2 zęby poszły bez problemu + jeden korzeń, ale na drugim korzeniu nieźle się nacierpiałem.

Prędzej czy później będziesz musiał je usunąć, ja zwlekałem z tym latami aż później mnie zaczęło boleć i nie pomagały żadne tabletki przeciwbólowe.
Są gorsze rzeczy niż wyrywanie zęba :)

penis.com.pl
bathmate
Shnitzel 

tylko wyrywanie zębów 8 rosnących poziomo kwalifikuje się do narkozy gdyż często trzeba ciąć kości..

noemalny09 

Wysłany: Pią 09 Paź, 2009   

narokzę może podać tyko lekarz anestezjolog a lekarz stomatolog wiec przy tego typu zabiegach muszą być oboje

Odpowiedz do tematu