Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Drożdzyca,kilka pytań FOTO
Autor Wiadomość
witpoldek 

Wysłany: Nie 26 Lip, 2009   Drożdzyca,kilka pytań FOTO

Witam!
Kilka dni temu poszedłem do dermatologa z moim problemem,powinienem to zrobić kilka lat temu no ale co zrobić,głupota.Pani Dermatolog po krótkich oględzinach mojego żołędzia stwierdziła drożdżaki,z uśmiechem na ustach powiedziała że nie należy się tym przejmować to nie jest groźnie i do wyleczenia,zapisała mi maść TRAVOGEN i mydełko Bambino :wink: Mam kilka pytań odnośnie tej choroby...
1 czy rzeczywiście tak łatwo to zaleczyć?
2 czym można ewentualnie wspomóc leczenie jako dodatek do maści,jakieś witaminy itd?
3 czy picie piwa może spowolnić leczenie?
4 Czy ten Travogen to dobra maść?
5 Jakieś inne dodatkowe informacje mile widziane
Generalnie nie zauważyłem nigdy ropnych wycieków,nieprzyjemnego zapachu itd,tylko krostki widoczne na zdjęciu,które są zawsze,raz mniejsze czasem większe ale są ,no i czasami pieczenie występowało.
tak na marginesie wszystkim ,którzy mają wątpliwości albo wstydzą się iść do lekarza...radze puknąć się w czoło,ja się walnąłem i poszedłem! :mrgreen:

Foto http://img170.imageshack....8/dsc00005g.jpg

BASF 

Wysłany: Nie 26 Lip, 2009   

Tak się czasem zastanawiam czemu nie pytacie o takie coś najbardziej wiarygodnego źródła jakim jest lekarz.
W moim przypadku jest tak, że póki nie dowiem się wszystkiego nie wchodzę z gabinetu. Wyjątkiem są jedynie pytania, które przyjdą mi do głowy już po opuszczeniu przychodni.
Przyjmuję, że tak właśnie było w Twoim przypadku.

Ad.1 Drożdżyca jest łagoną chorobą.
Ad.2 Bierz to co dał Ci lekarz. Nie eksperymantuj.
Ad.3 Każdy alkohol spowalnia proces leczenia. Oczywiście jedno, góra dwa piwa na dobę nie zaszkodzą. Za mocniejsze trunki nie byłbym już pewien.
Ad.4 Odpowiednia też używałem i pomogła.

Uszy do góry ;) Jest dobrze :)

witpoldek 

No właśnie zapomniałem o pare rzeczy zapytać lekarza,z jednej strony pani doktor się chyba z lekka śpieszyła,z 2 strony byłem wystraszony jak cholera tą wizytą:)...jak się okazało niepotrzebnie..

penis.com.pl
penilarge krem
BASF 

witpoldek napisał/a:
No właśnie zapomniałem o pare rzeczy zapytać lekarza,z jednej strony pani doktor się chyba z lekka śpieszyła,z 2 strony byłem wystraszony jak cholera tą wizytą:)...jak się okazało niepotrzebnie..

Faktycznie chodzenie do lekarzy z takimi sprawami należy do spraw trudniejszych ale jak to się mówi najtrudnej pierwszy raz. Potem to już całkiem "bezboleśnie"

witpoldek 

dentysta jest dużo gorszy :mrgreen:

BASF 

witpoldek napisał/a:
dentysta jest dużo gorszy :mrgreen:

Oooo i tu muszę się zgodzić w całej rozciągłości !!!

witpoldek 

Wysłany: Wto 28 Lip, 2009   

kurcze 6 dzień leczenia i narazie zero efektu.. :cry: czy te 2 - 3 tygodnie z ulotki kremu to musss?

pablo152 

Wysłany: Czw 30 Lip, 2009   

odsyłam do mojego postu:
http://www.penis.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5306
ogólnie zacząłem się leczyć zaraz po skończeniu roku, które bardzo obficie świętowałem zielonym i alkoholem i chyba dlatego kuracja mi nie pomogła, teraz siedzę 1,5 miesiąca 10000km od domu i wsmarowuje cloritomazolum bo nie zdążyłem między wyjazdami pójść do lekarza. Na początku, kiedy tutaj przyjechałem miałem problemy żołądkowe, a potem się przeziębiłem od klimatyzacji - ogólnie byłem bardzo osłabiony. Wtedy pierwszy raz widziałem najważniejszą oznakę drożdżycy - czerwone plamki (nawet smarowanie nie pomagało), wcześniej złuszczał mi się tylko naskórek i występował nieprzyjemny zapach, co trochę myliło lekarzy, teraz nie będę miał wątpliwości.
Ogólnie nawet nie chcę się przyznawać mojej dziewczynie bo wiem że będzie niepocieszona i to jeszcze po takiej długiej przerwie. Umówię się na następny dzień od przyjazdu do lekarza i jeszcze raz spróbuje z kuracją. Z leczeniem męczę się już pół roku i tym razem nawet nie tknę żadnej używki. Radzę ci odżywiaj się zdrowo i odpuść sobie wszelkie używki i choroby ;)
pozdro!

[ Dodano: Czw 30 Lip, 2009 ]
i smaruj się jak najdłużej! (tyle ile trzeba)

witpoldek 

hm,tak się zastanawiam czy to na bank drożdżyca skoro z opisow na forum czytałem o plamkach ,nieprzyjemnym zapachu itd,u mnie widoczne są takie jakby grudki ,przy wzwodzie bardziej widoczne,strasznie to frustrujące,no ale nic,kokodżambo i do przodu :wink:

3tom 

Prawde mówiąc to ja na tym zdjęciu nie widzę żadnej drożdżycy. Nie widać żadnego stanu zapalnego.
No ale jeśli lekarka tak twierdzi...

3tom 

Wysłany: Pią 31 Lip, 2009   

Czy te "krostki" czasami są bardziej widoczne i bardziej czerwone?

witpoldek 

czasami tak ale rzadko ,najczęściej są w kolorze żołędzia,bardzie to grudki ale zwal jak zwal,bardziej widoczne przy wzwodzie.

3tom 

Nie chcę się wymądrzać ale wydaje mi się, że ta maść Tobie nic nie pomoże.
Ja bym obstawał, że to może być od zakażenia, ale poczekajmy co Ci powie jak pójdziesz jeszcze raz.

penis.com.pl
orgasm contol
witpoldek 

jakiego zakażenia?czym?

[ Dodano: Pią 31 Lip, 2009 ]
to może tym razem do urologa a nie dermatologa?

3tom 

Zakażenie może nastąpić np. jak idziemy siku. Nie zawsze przecież mamy czyste ręce.

Odpowiedz do tematu