Grzybica, moja historia |
Autor | Wiadomość |
pablo152 Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 6 Skąd: 71 | Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 Grzybica, moja historia |
|
| Witam,
około 3 miesiące temu zacząłem uprawiać seks bez prezerwatywy (na tabletkach). Po miesiącu moja dziewczyna zaczęła czuć dyskomfort, poszła do ginekologa i ten zdiagnozował grzybicę. Jej przepisał jakieś tam lekarstwa, które po tygodniu już jej pomogły, a mi cloritimazolum, po miesiącu stosowania przerwałem stosowanie leku, a objawy teraz wyraźnie widzę, wróciły: świąd, łuszczący się naskórek i nieprzyjemny zapach. Poszedłem z tym do dermatologa, powiedziałem to wszystko, a ona stwierdziła, że nic nie widzi, że to może jakiś stan podgrzybiczny i przepisała mi Mycosolon.
Zanim zaraziłem moją dziewczynę miałem jakieś objawy tylko w stanie osłabienia (np choroba), najgorsze jest to że nie jestem w stanie powiedzieć kiedy mogłem się tym zarazić, mogło to być równie dobrze rok albo 2 lata temu. Ostatnio gdy kochaliśmy się z dziewczyną miałem problem ponieważ zamiast odczuwać przyjemność czułem jakby takie łaskotanie (nieprzyjemne) i nie był to pierwszy raz z takim uczuciem, grzybica może wpływać na możliwości seksualne?
Jestem już zmęczony całą tą sytuacją, zastanawiam się czy nie pójść na konsultację do innego lekarza, który może zrozumie mój problem.
Według mnie objawy są ewidentne, chociaż nie mam teraz czerwonych plamek (wydaje mi się że czasami miałem).
Co radzicie mi zrobić w tej sytuacji? | |
| |
 |
silent111222 
Wiek: 40 Dołączył: 04 Lis 2008 Posty: 59 Skąd: Włocławek | Wysłany: Nie 07 Cze, 2009 |
|
| z tego co wiem to choroby wacka moga wpływać też na potencje a nie tylko na rodzaj doznań. | |
| |
 |
Znachorek Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 59 Skąd: Tarnobrzeg | Wysłany: Pon 08 Cze, 2009 |
|
| Jedyne co radze ci zrobic to idz do lekarza ktory ma dobra opinie. Sprobuj isc do lekarza prywatnego bo wszyscy wiemy jaka nasza publiczna sluzba zdrowia jest. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Wto 09 Cze, 2009 |
|
| Znachorek napisał/a: | Sprobuj isc do lekarza prywatnego bo wszyscy wiemy jaka nasza publiczna sluzba zdrowia jest. |
Z tego co się orientuję to publiczna służba zdrowia jest chyba jeszcze tylko w szpitalach.
W moim mieście nie ma żadnej publicznej przychodni. Wszystkie są prywatne, albo spółki, które podpisują umowy z NFZ. A jeśli komuś się spieszy to przyjmują za gotówkę. | |
| |
 |
panasonic74 Wiek: 50 Dołączył: 18 Kwi 2009 Posty: 10 Skąd: byt | Wysłany: Pią 12 Cze, 2009 |
|
| nie chodź po prywatnych lekarzach bo wydasz duzo kasy a efekt bedzie taki sam jakbys chodzi po lekarzach juz opłaconych. prozmawiaj z lekarzem obecnym i przedstaw mu swoje watpliwości i spostrzeżenia. jak po tej rozmowie spłynie to po nim, niem jak po kaczce zmien lekarza. ja wlasciwie koncze leczenie liszaja i wygląda na to, ze mały nie bedzie wyglądał jak w wieku 18 lat. stosowanie masci kremow musi potrwać, daj temu zadzialać. tak, żebys miał pewnośc, ze to działa lub nie na zmiany. nie przeglądałem Twoich zdjęć wiec nie wiem co to może byc. | |
| |
 |
pablo152 Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 6 Skąd: 71 | Wysłany: Pią 12 Cze, 2009 |
|
| jednak pójdę w przyszłym tygodniu do prywatnego lekarza bo ten Mycosolon, po tygodniu używania, średnio mi pomaga: czasem (rzadziej) występuje świąd, a dziś znów zaobserwowałem łuszczący się naskórek | |
| |
 |
Hubertttus Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 404 Skąd: mazowsze | Wysłany: Pią 12 Cze, 2009 |
|
| Kiedyś miałem podobny problem,z dogadaniem sie z lekarzem.Szlak mnie strzelał i nie mniałem zrozumnienia .Lekarze skórni to przedewszystkim kobiety a z babą lekarzem w męskich sprawach sie nie dogadasz to pewne.Poszukaj faceta może urologaga . | |
| |
 |
pablo152 Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 6 Skąd: 71 | Wysłany: Nie 21 Cze, 2009 |
|
| Poszedłem do prywatnego lekarza, od razu spotkało mnie zrozumienie i pomoc. Pani wytłumaczyła mi wszystko, obejrzała, przepisała leki: Trioxal przez 2 dni po 2 tabl 2 razy dziennie i za 10 dni mam wziąć jeszcze raz oraz do smarowania Hascofungin dwa razy dziennie. Miejmy nadzieje że mi to pomoże, napisze jak skończę kuracje.
Żałuje że nie zrobiłem tego wcześniej, już od dawna miałbym ten problem z głowy. Jak coś takiego się dzieje to od razu do lekarza, najlepiej prywatnego!
[ Dodano: Pią 10 Lip, 2009 ]
No i super, po 5 dniach od zaprzestania kuracji naskórek znów się łuszczy i występuje nieprzyjemny zapach. Najgorsze jest to że wyjeżdżam w poniedziałek i wrócę dopiero pod koniec sierpnia zostało mi jeszcze trochę kremu ale wątpię że wystarczy na 1,5 miesiąca. Do lekarza nie zdążę pójść badań też już nie zrobię. Co to może być do cholery, podczas kuracji penis wyglądał świetnie i myślałem że będę miał już to z głowy. ech:| Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić w tej sytuacji? | |
| |
 |
|