Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Problem
Autor Wiadomość
beznicku 

Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009   Problem

Witam, mam 16 lat moj problem polega na tym,ze moge sciagnac napletek do tego momentu,tak jak tutaj: http://upload.wikimedia.o...px-Phimosis.jpg

Czytalem na forum, ze zdejmowac napletek pod gorącą wodą np. w wannie i po jedym dniu udalo mi sie sciagnąć do polowy zołędzia. Nie wiem,czy powiniem tak robic,dlatego pisze. Wgl w tym wieku zastanawiam sie,czy jest mi to potrzebne.Bo pojsc teraz np. do mamy i powiedziec o tym,a potem isc gdzies do kliniki i wydac 1000 zl za operacje to bez sens jak dla mnie w tym wieku.Ale to tylko moje skromne zdanie.

PS. skorke mi ciezko dalej sciagnac poniewac boli i widze,ze to wędzidelko mi przeszkadza...

Prosze o pomoc,jak nie to trudno..

Makrono

Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009   

jesli jest tak jak mówisz to zabiegu potrzebujesz. czy teraz czy potem - twoja decyzja :)

beznicku 

i nie da sie obejsc operacji innymi sposobami?

penis.com.pl
andropenis
Makrono

cięzko tak bez zdjęcia, stulejka mało zaawansowaną wyćwiczysz .. ale ta na zdjęciu jest zaawansowana :) ja mialeem duzo mniejszą a i tak mialem zabieg. ( patrz osobny temat ) .

3tom 

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009   

Jak chcesz to możesz ćwiczyć, ale możesz iść też na zabieg.
Wcale nie musisz iść prywatnie. Możesz to zrobić w ramach NFZ. Trochę poczekasz, ale to nie jest wypadek, na to się nie umiera, nie musisz mieć to zrobione zaraz.
A z tym płaceniem to w ramach NFZ nie jest za darmo. Przecież Twoi rodzice jak pracują to co miesiąc płacą składki na fundusz zdrowia i przez rok się uzbiera niezła suma.

Seba081 

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009   

beznicku, to normalne że z początku człowiek kombinuje jak uniknąć zabiegu ale w końcu dojrzejesz do decyzji pójścia pod skalpel :)
Ja o tym że mam stulejkę dowiedziałem się w wieku 16 lat a zabieg zrobiłem w wieku 24 lat.

pawel66 

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

ja mam 16 i ok rok temu tez miałem stulejke bardzo wąską ok 5mm, ale raz sie wkó*** i zaczęłem sobie w wannie na siłę naciągac (tak to bolało) i w końcu sie udało, tylko gdy jóż go naciągne (niema z tym problemów) to mi robi sie taki 'balon" wiec zwracam sie z proźba do bardziej zawansowanych czy to sie rozciągnie czy operacja?

andrzejgadar 

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

yhm. o załupku sobie poczytaj.

Seba081 

Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009   

pawel66, 5mm to już zaawansowana stulejka, nawet jak to ponaciągasz to zawsze
będzie ciasno... Z tym balonem to nie rozumie, mnie się coś takiego robiło kiedy chciałem się rano odlać mając napletek na żołędzi.
pawel66 napisał/a:
ja mam 16

Dlaczego w profilu wpisałeś wiek 20 lat?

Paweł jak dorośniesz będziesz miał pretensje sam do siebie że na zabieg nie poszedłeś.
Ja długo sobie nie moglem darować, sam zabieg to pestka, zapewne przy rozciąganiu
więcej się nacierpisz.

To na tyle...
A i uważaj z tym naciąganiem żeby załupka nie mieć, ja coś takiego przeszedłem i
nie jest to nic przyjemnego.

Odpowiedz do tematu