Brązowe przebarwienia |
Autor | Wiadomość |
czlowiek2 Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 2 Skąd: Polska | Wysłany: Pią 22 Sie, 2008 Brązowe przebarwienia |
|
| Witam. Mam pewnien problem. Mam na skórze penisa takie brązowe przebarwienia skóry. Są ta głownie takie plamy. I teraz mam pytanie. Czy znacie na to jakąś maść? Jeśli tak to prosze o pomoc.
z gory dzieki. | |
| |
 |
mlody182 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: Poznań | Wysłany: Sob 23 Sie, 2008 |
|
| Czy te brązowe plamy są od dawna? czy pojawiły się nagle? Bolą(lub)szczypią przy oddawaniu moczu.
Czy tylko po prostu się pojawiły lub były?
Może jakieś leki przyjmujesz?
Opisz dokładnie.
Pozdro. | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Sob 23 Sie, 2008 Re: Brązowe przebarwienia |
|
| czlowiek2 napisał/a: | Witam. Mam pewnien problem. Mam na skórze penisa takie brązowe przebarwienia skóry. Są ta głownie takie plamy. I teraz mam pytanie. Czy znacie na to jakąś maść? Jeśli tak to prosze o pomoc.
z gory dzieki. |
Daj napierw foto, bo nikt tu nie jest jasnowidzem. | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Trzynasty Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 16 Skąd: Polska | Wysłany: Sob 23 Sie, 2008 |
|
| Brązowe plamy i przebarwienia (o ile trafnie opisujesz swoje zmiany) to najpewniej plamy soczewicowate. Są to znamiona naskórkowe, takie jak piegi, pieprzyki czy nawet brodawki łojotowe. Przyjmuje się że każdy człowiek ma minimum jedno takie znamię (choć najczęściej mamy ich całe mnóstwo) na swojej skórze i w zdecydowanej wiekszości są to zmiany niegroźne choć potencjalnie mogą transformować jako ogniska raka in situ. Nie ma się jednak czego obawiać, akurat plama soczewicowata jest jednym z najłagodniejszych znamion i nie ma na to żadnej maści.
Pozdrawiam!
PS. Swoją "diagnozę" stawiam jedynie na podstawie opisu więc nie należy brać jej w 100% poważnie. | |
| |
 |
czlowiek2 Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 2 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 25 Sie, 2008 |
|
| Nie, nie śwędzi, w ogole tego nie czuje... | |
| |
 |
|