Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Brązowe przebarwienia
Autor Wiadomość
czlowiek2 

Wysłany: Pią 22 Sie, 2008   Brązowe przebarwienia

Witam. Mam pewnien problem. Mam na skórze penisa takie brązowe przebarwienia skóry. Są ta głownie takie plamy. I teraz mam pytanie. Czy znacie na to jakąś maść? Jeśli tak to prosze o pomoc.

z gory dzieki.

mlody182 

Wysłany: Sob 23 Sie, 2008   

Czy te brązowe plamy są od dawna? czy pojawiły się nagle? Bolą(lub)szczypią przy oddawaniu moczu.

Czy tylko po prostu się pojawiły lub były?

Może jakieś leki przyjmujesz?

Opisz dokładnie.

Pozdro.

BASF 

Wysłany: Sob 23 Sie, 2008   Re: Brązowe przebarwienia

czlowiek2 napisał/a:
Witam. Mam pewnien problem. Mam na skórze penisa takie brązowe przebarwienia skóry. Są ta głownie takie plamy. I teraz mam pytanie. Czy znacie na to jakąś maść? Jeśli tak to prosze o pomoc.

z gory dzieki.

Daj napierw foto, bo nikt tu nie jest jasnowidzem.

penis.com.pl
masturbator
Trzynasty 

Wysłany: Sob 23 Sie, 2008   

Brązowe plamy i przebarwienia (o ile trafnie opisujesz swoje zmiany) to najpewniej plamy soczewicowate. Są to znamiona naskórkowe, takie jak piegi, pieprzyki czy nawet brodawki łojotowe. Przyjmuje się że każdy człowiek ma minimum jedno takie znamię (choć najczęściej mamy ich całe mnóstwo) na swojej skórze i w zdecydowanej wiekszości są to zmiany niegroźne choć potencjalnie mogą transformować jako ogniska raka in situ. Nie ma się jednak czego obawiać, akurat plama soczewicowata jest jednym z najłagodniejszych znamion i nie ma na to żadnej maści.

Pozdrawiam!

PS. Swoją "diagnozę" stawiam jedynie na podstawie opisu więc nie należy brać jej w 100% poważnie.

czlowiek2 

Wysłany: Pon 25 Sie, 2008   

Nie, nie śwędzi, w ogole tego nie czuje...

Odpowiedz do tematu