Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Dziwne sny :/
Autor Wiadomość
m4g1k_ 

Wysłany: Nie 19 Sie, 2007   

Mózg jest narządem tak skomplikowanym, że nie poznaliśmy jeszcze nawet dziesiątej jego części. Słyszeliście o wyjaśnieniu zjawiska deja vu? mózg nakłada na daną sytuację podobną sytuację z przeszłości, dlatego wydaje nam się, że już kiedyś przeżywaliśmy ją. Sny badało już mnóstwo naukowcóww, choć do dzisiaj nie wiadomo czym są. Przecież każdy sen jest inny!

Często mam sny, w których łączą się znajome miejsca - najpierw jestem u siebie w domu, wychodzę i jestem nad morzem. Inne, z bardziej realistyczne dotyczą marzeń (lub nie) erotycznych, choć przecież zdarzają się przegięcia w realistyce. Lecz przeważającej części snów się nie pamięta, lub przypomina tylko w pewnych sytuacjach, a i to jest przelotne złudzenie. Dlaczego tak jest?

Może sny pomagają nam jak przeżyć życie, jak jakaś pomoc od Boga i właśnei dlatego nie możemy ich wszystkich pamiętać? heh, jestem deistą, więc nie wierzę, że Bóg ma wpływ na to co robimy na ziemi, lecz może właśnie przez sny możę się z nami skontaktować?

hmm... zawsze można gdybać, lecz pewnego i tak nic nie powiemy.

pozdrawiam
synek strzeż się-S.O.S
Tego kwiatu jest pół światu,
blond, brunetki, rude - bierz co chcesz!
Tylko nie trać duszy dzieciak i się strzeż,
wiesz?-S.O.S.!

Bruno Pelletier

Wysłany: Nie 19 Sie, 2007   

m4g1k_ napisał/a:
Słyszeliście o wyjaśnieniu zjawiska deja vu? mózg nakłada na daną sytuację podobną sytuację z przeszłości, dlatego wydaje nam się, że już kiedyś przeżywaliśmy ją.

jesli chodzi i uczucie deja vu - wszystkiemu jest winny zmysł wzroku a nie sam mózg. Bodziec z oka jest wysyłany kilka milisekund wcześniej niż zwykle - dlatego wydaje się nam, że coś już widzieliśmy (tudzież gdzieś już byliśmy) a w rzeczywistości stało się to właśnie ową milisekundę wcześniej...

m4g1k_ 

Wysłany: Pon 20 Sie, 2007   

kilka dni temu czytałem o tym, że jednak to wina mózgu :)
synek strzeż się-S.O.S
Tego kwiatu jest pół światu,
blond, brunetki, rude - bierz co chcesz!
Tylko nie trać duszy dzieciak i się strzeż,
wiesz?-S.O.S.!

penis.com.pl
bathmate
Odpowiedz do tematu