Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Masturbacja itp
Autor Wiadomość
bene

Wysłany: Nie 12 Sie, 2007   Masturbacja itp

Witam !
Mam takie pytanko... Czy np jak facet kiedys sie masturbowal... a potem przestal i juz wcale nie "wali" to czy to moze jakos wplynac na penisa ? Na jego potencje dyspozycyjnosc? Czy szybciej staje szybciej dojdzie potem do wytrysku jak znowu przyjdzie ten moment ? Prosze o odpowiedz... czy facet musi co jakis czas sie wyproznic ? wyzyc seksualnie ?

love508 

Wysłany: Nie 12 Sie, 2007   Re: Masturbacja itp

bene napisał/a:
Witam !
Mam takie pytanko... Czy np jak facet kiedys sie masturbowal... a potem przestal i juz wcale nie "wali" to czy to moze jakos wplynac na penisa ? Na jego potencje dyspozycyjnosc? Czy szybciej staje szybciej dojdzie potem do wytrysku jak znowu przyjdzie ten moment ? Prosze o odpowiedz... czy facet musi co jakis czas sie wyproznic ? wyzyc seksualnie ?

poszukaj w archiwum, pytanie na temat masturbacji jest pewnie juz pytaniem 299-tym

adadverts 

Wysłany: Nie 12 Sie, 2007   

Nie ma sensu kończyć z masturbacją, bo staniesz się uciążliwym dla otoczenia frustratem seksualnym.

penis.com.pl
bathmate
Fantom17

mimo ze bylo juz kilkadziesiat takich pytan i tematow to odpowiem ci opierajac sie na wlasnym doswiadczeniu,masturbuje sie bardzo rzadko( raz moze 2 razy w miesiacu) i zauwazylem ze o wiele szybciej dochodze,pozatym mimo ze mam juz prawie 19lat to zdarzaja mi sie polucje nocne,gdy sie masturbowalem tego nie bylo.To na tyle.

adadverts 

Fantom17, to czemu się nie masturbujesz częściej? :shock:

BASF 

Wpływy na przerwanie masturbacji są takie same jak wpływy przestania uprawiania sexu. Ale z medycznego punktu widzenia nie ma sensu przerywać onanizmu/masturbacji, gdyż ona nie wpływa ujemnie na nasze zdrowie i popęd sexualny. Poprzez onanizm można się w doskonały sposób nauczyć samokontroli sexualnej.

Fantom17

Wysłany: Pon 13 Sie, 2007   

adadverts poniewaz nie odczuwam takiej potrzeby,sexu nie uprawiam(kochalem sie tylko 1 raz w zyciu z pierwsza dziewczyna) jeszcze reguralnie gdyz jestesmy z dziewczyna 2,5 miesiaca razem(dla jednych taki okres jest juz wystarczajcy by zaczac wspolzycie),poki co to bylo mi dane zoabczyc jedynie jej piersi :wink: ale jestem dobrej mysli.

Ale fakt faktem niepokoji mnie moja szybkosc dochodzenia(teraz wystarczy nawet 1/2minuty masturbacji) w porownaniu do dawnych czasow gdzie masturbowalem sie reguralnie i spokojnie moglem to robic "na pelnym gazie" ponad 30min,narazie jeszcze nie ma tragedii,mysle ze to z dziewczyna wycwicze,w razie czego zawsze mam was i to cale forum :P

adadverts 

Fantom17 napisał/a:
poniewaz nie odczuwam takiej potrzeby

Powiedziałbym, że niski poziom libido w młodym wieku jest niepokojący :>

skywalker 

Was ist libido?
and I gotta girlfriend everywhere"

tomek333 

Libido
Libido, popęd (pociąg) seksualny (płciowy) (z łac. żądza) to psychiczna reprezentacja pobudzenia pochodzącego z wnętrza organizmu mająca na celu zaspokojenie potrzeb seksualnych. Stanowi ona czynniki motywacyjne, uwarunkowane biologiczną strukturą organizmu, powodujące formy zachowania, których celem jest zaspokojenie potrzeb. Według Hansa Giesego popęd seksualny to wybiórczy stan gotowości na przyjęcie partnera w zakresie jego płciowości.

Pojęcie to wprowadził Zygmunt Freud, który rozumiał libido jako formę energii za pośrednictwem której popędy życia spełniają swoje funkcje. Freud uważał, że libido (eros) to energia życiowa, energia seksualna, która występuje w sprzeczności z tanatos — energią wywołującą wszelkie procesy destrukcyjne. Sprzeczność między libido a tanatos miała według niego powodować wewnętrzny konflikt: jeżeli zaspokojone zostanie libido — superego sprawia, że odzywają się wyrzuty sumienia; proces ten ma uruchamiać mechanizm obronny w postaci sublimacji popędu seksualnego i zamiany go na społecznie akceptowane formy.

Z szerszym rozumieniem kategorii libido spotykamy się w koncepcji Carla Gustava Junga, w której libido jest rozumiane jako energia psychiczna w ogóle. Jungowskie libido zwrócone jest bądź na zewnątrz (libido ekstrawertyczne), bądź do wewnątrz (libido introwertyczne). Oba mechanizmy, introwersja-ekstrawersja są naturalne i występują u każdego człowieka. Ekstrawertyczna postawa świadoma uzupełniana jest przez introwertyczną postawę nieświadomą i vice versa. Nieświadoma część libido (introwersja w przypadku ekstrawersji; ekstrawersja w przypadku introwersji) tworzy cień personalny.

Ale zabłysłem :twisted:

skywalker 

Aha spox thx :)
and I gotta girlfriend everywhere"

Fantom17

Wysłany: Wto 14 Sie, 2007   

adadverts to nie jest tak ze mam niski poped sexualny,poprostu nie odczuwam potrzeby masturbacji bo mi sie juz znudzila :( chce sexu,czystego sexu hehehe i oby przyszedl szybko!

BASF 

Wysłany: Wto 14 Sie, 2007   

Hmm ja się nie wypowiem o poziomi Twego libido, bo mi nigdy się nie zdarzyło zarzucić onanizm a współżycie zacząłem stosunkowo późno, bo w wieku 19 lat. I mimo, że od tego czasu odbywam regularne stosunki to nie zaprzestałem onanizmu. Ani ja ani moja żona.

penis.com.pl
bathmate
Odpowiedz do tematu