Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     oczy...
Autor Wiadomość
Strikerx 

Wysłany: Sob 29 Kwi, 2006   oczy...

Od jakiegoś czasu strasznie szczypią mnie oczy i nie wiem co jest, musze je przecierać i jest jeszcze gorzej.Miał już ktoś taki problem?

VanCote

Wysłany: Sob 29 Kwi, 2006   

Albo ktoś uszczypliwy wpadł ci w oko :wink: albo podrażnienie spojówek, lub stan przed zapaleniem. Jeżeli sporo czasu spędzasz przed komputerem to również powód takich objawów. Możesz też mieć alergię na coś. Radzę pilnie udać się do okulisty.

* Postać: lis do Małego Księcia

hipopotam

Wysłany: Sob 29 Kwi, 2006   

nie wiem czy wiesz ale już jest wiosna i poprostu możesz mieć uczulenie na obecne w powietrzu pyłki
kupsobie wapno w drażetkach powinno pomóc

penis.com.pl
andropenis
Szymon7 

Wysłany: Wto 02 Maj, 2006   

wapno na niewiele sie zda... przydalby sie jakis lek przeciwhistaminowy (jesli jest to alergia), np. Claritine (tabletki), a do oczu Cusicrom- maja malo skutkow ubocznych, tyle, ze sa na recepte.
powodow z pewnoscia moze byc wiele, o ktorych juz wyzej pisano. moze to tez byc po prostu reakcja na promieniowanie UV, na ktore mozesz byc bardziej wrazliwy. ja tak mialem jeszcze miesiac temu. do domu wracalam z czerwonymi oczami, strasznie mnie piekly, lzawily. kupilem okulary z filtrem UV i po klopocie, oczka juz mnie nie bola :wink: .
resumujac: wizyta u lekarza, niekoniecznie od razu u okulisty, pewnie wystarczy internista, choc zrobienie sobie testow alergicznych jeszcze nikomu nie zaszkodzilo :wink:

royscop

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006   

A ja zawsze myślałemże jak ma się problem z oczami to idzie sie do okulisty ... :)

con brio

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006   

Nie zawsze. I nie tylko z oczami. Ja już naprawdę muszę padać z nóg abym wybrał się do lekarza. Gdybym z każdym strzyknięciem w kościach czy zaszczypaniem czegoś leciał odrazu do lekarz tobym pół życia spędził na poczekalni w przychodni.
A moze zbyt wiele czasu spędzasz przed monitorem?
Spróbuj sobie przemywać oczy naparem rumianku i robić z niego okłady. Nie nadwyrężaj wzroku i jeżeli wtedy w dalszym ciągu szczypanie nie ustapi to wizyta u okulisty nie unikniona. Nie ślepnie się z dnia na dzień. To długotrwały proces. Najpierw spróbuj jak wyżej i jak nie będzie poprawy to do okulisty. Do okulisty nie jest potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego, ale czeka się ok miesiąca od zarejestrowania.

existenz

Wysłany: Pią 05 Maj, 2006   

Ból twoich oczu być może jest odpowiedzią na reakcje alergiczne, jeśli możesz skonsultuj się jak najszybciej z okulistą.

Szymon7 

Wysłany: Nie 07 Maj, 2006   

jak alergia to do alergologa :wink:

existenz

Wysłany: Pon 08 Maj, 2006   

Cytat:
jak alergia to do alergologa :wink:

Zgadza się, chociaż ja miałem ten sam przypadek i okulista przepisał mi krople. :wink:

Strikerx 

Wysłany: Pon 08 Maj, 2006   odp

Jak sie nazywaly krople?Bez recepty?Oczy mnie ciągle pieką nie wiem o co loto.To chyba nie uczulenie bo nigdy nie mialem to teraz bym miał??

showboy

Zamiast przez półtora tygodnia zastanawiać się nie wiadomo nad czym, poszedłbyś do najbliższej apteki, powiedział, co ci dolega i na pewno dostałbyś jakieś krople. Na 90% jest to reakcja alergiczna - o tej porze kwitnie i pyli mnóstwo roślin i drzew i nawet ludzie, którzy nigdy nie skarżyli się na alergię, mają takie objawy. :roll:

Strikerx 

Wysłany: Pon 08 Maj, 2006   odp

no może i tak tylko serio nigdy nie maiłem to dziwne ze nagle coś mi dolega z powodu wiosny...

los amigos

Hehe :) Ja to mam przez cały rok kilka razy dziennie mnie oczy swędzą. Odruchowo je pocieram i swędzą jeszcze bardziej. A do tego jeszcze cały czas katar. chodziłem po lekarzach i po innych okulistach i nikt nie wie co mi jest. W każdym razie jeden przepisał mi jakieś krople i po tym nie swędzi ( przynajmnied do następnego razu) nie pamiętam jak się nazywają bo skończyły mi się wczoraj ale jak mi je matka jutro kupi to napisze. Naprawde działają... A jak narazie to się musze do jutra męczyć ztym cholerstwem. :?

penis.com.pl
orgasm contol
Bruno Pelletier

mnie oczy szczypią tylko wtedy, kiedy dostanie mi się do nich sperma ;)

Gość

Wysłany: Wto 09 Maj, 2006   Re: odp

Strikerx napisał/a:
Jak sie nazywaly krople?Bez recepty?Oczy mnie ciągle pieką nie wiem o co loto.To chyba nie uczulenie bo nigdy nie mialem to teraz bym miał??

Polecam krople AMO Blink - przeznaczone dla osob noszacych soczewki, ale ja ich uzywam na swedzenie oczu i swietnie pomagaja. Sa teraz na allegro za 25 zl., byc moze mozna je nabyc takze u optyka lub w aptece, ale nie sprawdzalem.

Odpowiedz do tematu