Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Problemik
Autor Wiadomość
CzeslawNiemen

Wysłany: Pią 03 Mar, 2006   Problemik

Ostatnio zauwazylem , że wyskoczyła mi jakaś czerwona wysypka na rzołędziu tak w dolnej okolicy ;/

i mam pytanie jak to wyleczyc ? samo zniknie czy musze isc do lekarza?

cobi79

Wysłany: Nie 19 Mar, 2006   

mi wyskocyzla czerwona plamka jedna czerwona o srednicy ok 3-4mm.
Jka dluzje nie wycieram jej w jej miejscu pojaiwa sie jakby zółtakwa lepka wydzielina, nie wiem co to może być i czy to coś groźnego?
Może ktoś wie coś na ten temat? :roll:

kocurek 

Wysłany: Pon 20 Mar, 2006   

osobiście nie mam pojęcia co to jest, może jakaś drobna infekcja grzybiczna albo coś związanego z higieną penisa. Jeżeli jesteś tym bardzo zaniepokojony to radziłbym udać się do urologa, on ci powie co to jest i co należy zrobić.

penis.com.pl
masturbator
cobi79

Wysłany: Pon 20 Mar, 2006   

ale to wsykocyzlo niespiodziewnia po oralu, chyba za mocno mialem ssanego hehe, wydaje mi sie ze, grzybica z tego coi czytalem to biale plamki a to taka czerwoan jak sie zetrze naskorek na reku zanium sie strup zrobi tez takie cos jest czerwone, a tam strum chyba sie raczje nie zrobi, wydaje mi sie ze to uszkodzenie mechaniczne, pojde do lekarza z tym ze ktos mi malinke zrobil na żołedzi, troche śmieszne:p

Grau

Wysłany: Sob 25 Mar, 2006   

Większość dziwnych stanów zapalnych, otarć i wysypek leczy świetnie LATICORT. Jest na receptę, ale w wielu aptekach sprzedają bez. Występuje jako krem i maść. Róznica? Maść jest tłusta a krem się wchłania. Można stosować również na genitalia. Tylko w niewielkiej ilości! :-) No i jest tani 3 zł

Bruno Pelletier

Wysłany: Nie 26 Mar, 2006   

cobi79 napisał/a:
pojde do lekarza z tym ze ktos mi malinke zrobil na żołedzi, troche śmieszne:p

a niby dlaczego śmieszne???

hildegrant

Wysłany: Nie 26 Mar, 2006   

otarcia i male krwiaczki moga sie tworzyc w zaleznosci co robiles/ktos ci robil i tez w zaleznosci od twoich predyspozycji
takie zmiany ustaja zazwyczaj po kilku dniach i nie ma sie czym martwic
jesli sytuacja przedluza sie o tydzien czy naet dluzej warto isc do dermatologa...
grau: "masc jest tlust a krem sie wchlania" - to po co wytwarzane sa masci? :wink:

Grau

Wysłany: Pon 27 Mar, 2006   

hildegrant napisał/a:
otarcia i male krwiaczki moga sie tworzyc w zaleznosci co robiles/ktos ci robil i tez w zaleznosci od twoich predyspozycji
takie zmiany ustaja zazwyczaj po kilku dniach i nie ma sie czym martwic
jesli sytuacja przedluza sie o tydzien czy naet dluzej warto isc do dermatologa...
grau: "masc jest tlust a krem sie wchlania" - to po co wytwarzane sa masci? :wink:

Wiesz farmaceutą nie jestem, ale mój kolega jest to zapytam i odpowiem Ci na forum. Napisałem tak dla tego, że często pytając w aptece o specyfik pada pytanie maść czy krem i... ludziska baranieja. Wydaje mi się jednak, że masć ma na celu zabezpieczenie miejsca chorobowo zmienionego. Np. natłuszczone otarcie jest mniej przykre. Tak samo poparzenie.

[ Marcel Achard]

hildegrant

Wysłany: Pon 27 Mar, 2006   

masc dluzej pozostaje na powierzchni...ale takze ulega wchlanianiu przez organizm...
laticort jest ogolnie uznawany za dorby lek, ja polecam uzywanie go w postaci kremu, tyle ze trzeba uwazac z iloscia - to w koncu lek sterydowy...

Odpowiedz do tematu