Kandydoza- czy to aby na pewno to? POMOCY! {FOTO} | Autor | Wiadomość | Maciek44 Dołączył: 22 Maj 2010 Posty: 2 Skąd: Gdańsk | Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 Kandydoza- czy to aby na pewno to? POMOCY! {FOTO} |
|
| Witam, mam duży problem, rozpoznano u mnie grzybicę penisa, dostałem Flumycon do łykania raz na dzień i jeszcze jeden antybiotyk o szerokim spektrum, przeciwbakteryjny. Do smarowania Mupirox (przeciwbakteryjny) i Imasol- na grzybicę.
Jednak po stosowaniu tych leków stan tylko się zaostrzył i moja dermatolog postanowiła przeprowadzić badania- pod mikroskopem grzyb wyszedł negatywnie- nie było go tam, na posiew jeszcze czekam. Kazała kontynuować leczenie poprzednie.. Stosuje te maść od 4 dni - efektów żadnych nie ma..
Teraz moje pytanie i problem- żołądź jest czerwona na dużej powierzchni (okropna zmiana skórna), napletek pod nią również. Strasznie piecze, ale również boli przy dotykaniu (jakby wewnątrz trochę), szczególnie krawędzi żołędzi. Co z tym zrobić? Czy to aby na pewno dobre rozpoznanie? Jak ukoić ból penisa? Co może mi pomóc? Dodam, że nie widać żadnych białych ognisk grzyba, tylko czerwoną, zmienioną skórę... Oprócz tego małe ranki, a z nich żołtawa wydzielina.
Proszę o pomoc, borykam się z tym już od dwóch miesięcy i nic... i z góry dziękuję za odpowiedź!
ZDJĘCIE:
http://zapodaj.net/bd89b0cdf5fe.jpg.html
DO ZDJĘCIA - ważne!
Te białe plamy są po używaniu maści Tormentiol, prawdopodobnie tlenek cynku został na ranach. Jak myślicie, czy to się goi? Chodzi mi o bielsze zmiany na naskórku? Stan był 10 razy gorszy Najbardziej bolesne są obrzeża żołędzi.
3.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 25461 raz(y) 78,35 KB |
2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 25460 raz(y) 79,58 KB |
1.jpg DO ZDJĘCIA - ważne! Te białe plamy są po używaniu maści Tormentiol, prawdopodobnie tlenek cynku został na ranach. Jak myślicie, czy to się goi? Chodzi mi o bielsze zmiany na naskórku? Stan był 10 razy gorszy ;) |
 |
Plik ściągnięto 25460 raz(y) 64,45 KB |
| | | | |  | Boss Wiek: 33 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 230 Skąd: net | Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 |
|
| Pewnie będziesz musiał, bo bez nich nic nie powiedzą ;p | | | |  | Maciek44 Dołączył: 22 Maj 2010 Posty: 2 Skąd: Gdańsk | Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 |
|
| Zdjęcie, jak tylko znajdę chwilę czasu to wstawię.
Jednak zastosowałem maść Detreomecynę, na przemian z Mupiroxem który poleciła Pani doktor i otwarte rany zaczynają się odbudowywać. Mam nadzieję, ze to początek końca tej obrzydliwej choroby ;/
| | | |  | penis.com.pl | |  | alan Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 111 Skąd: Kraków | Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 |
|
| O właśnie o tym juz na forum pisałem. To nie jest zadna choroba grzybowa tylko reakcja alergiczna nastepnie zakazona bakteriami. Ten stan wyglada na zmierzający do końca choróbska. Napisz jak ukoiłeś ból, dwa miechy to cos masakrycznego. ja miałem trzy tygodnie. Na to pomaga Pimafucort + moczenie w delikatnym roztworze nadmanganianu. Ale i tak wycierpieć swoje trzeba. Jesli coś się dowiedziałeś jeszcze od lekarza to napisz.
Na pocieszenie dodam że za pół roku bedziesz miał kolejny nawrót itd :-/
[ Dodano: Wto 08 Lut, 2011 ]
No i co tam? Żadnych kłopotów? | | | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|