problemowo Dołączył: 21 Lut 2010 Posty: 1 Skąd: Białystok | Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 reakcje chemikaliów |
|
| Witam wszystkich ,
Zacznę od początku..
Pojawiła mi się krostka pod napletem , posmarowałem ją banecin'em. Po 4 dniach stosowania zaczęły mi się pojawiać czerwone odbarwienia na żołędziu.
Zgłosiłem się zatem do pani dermatolog, która wypisała mi maść pimafucort , którą stosowałem przez ok 2tyg , objawy raz się poprawiały raz się nasilały. Zgłosiłem się do niej jeszcze raz, która stwierdził że potrzebne jest dalsze smarowanie pimafucortem, podziękowałem pani.
Następnie zgłosiłem się do kolejnego dermatologa-wenerologa , który przebadał mnie , zrobił posiew i badanie moczu - nic szczególnego nie wykryto , powiedział aby nadal się pimafucortem smarował - poleciłem się .
Objawy znów raz lepiej raz gorzej, zatem zwróciłem się o pomoc do kolejnego dermatologa.
Pani stwierdziła że to ma podłoże grzybicy i przepisała mi antybiotyk i Heviran, który przyjmowałem 2 tyg oraz do smarowania hascovir i vratizolin ( choć pisze w ulotce że nie należy stosować leku w leczeniu opryszczki narządów płciowych)...
wystąpiły inne objawy ( schodziła skóra, zbierała się ropa, rzeczywiście pokazała się chyba grzybica)
Gdy wystąpiły takie silne objawy zgłosiłem się do niej jeszcze raz , wypisałą mi fucidin i kazała przemywać solą fizjologiczną, zastosowałem się i pojawiły się jeszcze nowsze objawy typu:
1 2 3
Wygląda to tak jakby małe gruczoły skumulowane w jedno miejsce..(Zdjęcia są aktualne )
Po następnej wizycie przepisałą mi znów pimafucort- głupi posłuchałem i znów reakcja nastąpiła, więcej u niej nie bywałem..
Następnie wybrałem się do lekarza rodzinnego a ten zalecił mi przymaczać żołądź w rywanolu , pomogło ale zostały te "kumulacje" na żołędziu
Stosowałem Maść szałwiową - ale też nie wykazała skutków leczniczych..
Po zagojeniu rany od pimafucortu pojawiło się białe odbarwienie na dole żołędzia ( widoczne na 3 zdjęciu) .
Przerasta mnie powoli ten problem dlatego zwracam się uprzejmie do Was ludzie o wskazówki, pomoc , może ktoś się z czymś podobnym już spotkał . Czytałem wiele wątków ale przeważnie chodziło o coś innego..
Jeśli chodzi o wizytę o urologa to udało się dopiero na początek kwietnia ... | |