Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Usunięte wędzidło - duży problem
Autor Wiadomość
danuk 

Wysłany: Wto 10 Lis, 2009   Usunięte wędzidło - duży problem

Mam pewien problem.

W wieku 17 (1997r) lat poszedłem do lekarki, urologa ze skrzywionym penisem. Wcześniej przeczytałem gdzieś, że taki defekt można usunąć nacinając wędzidło. Lekarka, której to powiedziałem, po oględzinach stwierdziła, że to pomoże. Miałem co do tego małe wątpliwości, ale chciałem spróbować bo miałem nadzieję, że ten zabieg wyprostuje mi penisa. Jak się później okazało to był błąd.

Moje skrzywienie wygląda tak, że mój członek jest nieco wygięty lekko w prawo jak banan. Mając 17 lat byłem z dziewczyną, z którą nie współżyłem w pełni, ale robiliśmy inne bardzo przyjemne rzeczy ręczne i ustne. Dlatego pamiętam jakie efekty daje pobudzanie wędzidła, które miałem duże i mocno unerwione. Oprócz skrzywienia nie miałem żadnych problemów, ani z napletkiem, ani z wędzidłem. Obawiałem się, że taki skrzywiony penis może powodować ból u partnerki przy normalnym współżyciu z kobietą, o czym wcześniej czytałem. Nigdzie wtedy nie napisano, że tak skrzywiony penis lekko prostuje się z wiekiem, ani o tym, że stosunek prawie nigdy nie wywołuje bólu u żadnej kobiety, za to dostarcza ciekawych wrażeń w pochwie. Nie napisano również o ćwiczeniach jakie można robić by wyprostować skrzywienie.

W każdym razie lekarka usunęła mi wędzidło nożem elektrycznym przy miejscowym znieczuleniu co jest prawie bezbolesne. Po ok 2 tyg. mogłem robić wszystko, rany prawie nie było bo tak działa nóż elektryczny. Jednak o tym co jest najsmutniejsze dowiedziałem się po jakimś czasie.

Okazało się, że skrzywienie tego typu nie da się zlikwidować przez operację usunięcia wędzidła. To jest fakt medyczny, ale dopiero po operacji dowiedziałem sie o tym z literatury.

Druga rzecz o jakiej się dowiedziałem, to że po usunięciu wędzidła traci sie czucie w tym miejscu o jakieś 90%. Mogłem zapomnieć o wszystkich efektach oralnego i ręcznego pobudzania. Doprowadzenie mnie do szczytu oralnie jest problemem dla wszystkich kobiet, z którymi byłem od czasu zabiegu.

Mając w pamięci to co czułem przed i to jak jest po, czuję się z tym naprawdę źle. Ogólnie wszystko było w normie. Ale ja przez swoją niewiedzę zepsułem sobie życie seksualne. Po prostu odebrałem sobie bardzo dużo przyjemności z seksu. Oczywiście jeśli o odczucia moich kobiet to nic ich nie bolało, wręcz przeciwnie, skrzywiony to dużo przyjemności dla kobiety. Lepiej je pobudza.

Zastanawiam sie co z tym robić. Nie jestem szczęśliwy bo mam świadomość, że mam zepsute życie seksualne. Jestem częściowo odpowiedzialny za tamtą decyzję sprzed lat, ale to lekarka wiedząc, ze jeszcze w pełni nie współżyłem powinna odradzić mi ten zabieg, poinformować o jego następstwach, o tym że stracę unerwienie w tym miejscu bo nie wiedziałem że taki będzie skutek.

Także stanowczo odradzam wam, koledzy, nieprzemyślane zabiegi z wędzidłem i obrzezanie po którym częściowo znieczula się żołądź (wiem to od dwóch znajomych po obrzezaniu).

Może powinienem podjąć kroki prawne. Przecież jako młody człowiek nie byłem w pełni świadomy wszystkiego co niesie ze sobą taki zabieg, a ja się czuję okaleczony, a nie uleczony.
Nie wiem czy to możliwe, ale chciałbym odzyskać unerwienie w miejscu wędzidła, żeby znowu cieszyć się tym co czuje. Może gdzieś robią takie zabiegi?

Napiszcie co myślicie.

doswiadczony_kr 

Wysłany: Sro 11 Lis, 2009   

Witaj.
dobrze, że to napisałeś, mam nadzieję, że ktoś kto to przeczyta zastanowi się zanim podejmie zbyt pochopną i nieprzemyślaną decyzję, z drugiej strony nie dziwię Ci się, byłeś bardzo młody a lekarka była dla Ciebie jakimś autorytetem i tak byłeś odważny że do niej poszedłeś i powiedziałeś jej o swoim problemie, niektórzy potrafią dłuuugie lata żyć ze stulejką. . .
A teraz coś znacznie bardziej pocieszającego owszem wędzidełko jest najbardziej unerwionym miejscem na penisie i dotykanie go czy też lekkie drażnienie dostarcza najmocniejszych bodźców, ale też sama żołądź jest miejscem bardzo dobrze unerwionym i powinna Ci wystarczyć do prowadzenia normalnego i satysfakcjonującego życia seksualnego.
Wystarczy bardziej skoncentrować się na bodźcach odbieranych przez żołądź i odpowiednio je interpretować, zapewniam Cię, że nawet sex oralny znowu nabierze barw i stani się dla Ciebie przyjemnością.
Jak to zrobić - najlepszym rozwiązaniem jest hipnoterapia, lub psychoterapia.
Jeśłi jesteś zainteresowany hipnoterapią zachęcam Cię do kontaktu na GG ze mną, bywam w Kielcach więc mógłbym Ci pomóc, jeśłi wolisz psychoterapię musisz znaleść dobrago psychoterapeutę który zajmie się Twoim problemem.
GG 10270843

danuk 

Wysłany: Czw 26 Lis, 2009   

Witam

Dzięki za odpowiedź, ale raczej nie zdecyduję się na skorzystanie z hipnoterapii.

pozdrawiam

penis.com.pl
penilarge krem
peja1007 

Wysłany: Wto 22 Gru, 2009   

dzieki a mam taki sam problem troszke z krótkie wiedzi.... ale teraz na pewno nie pójde do lekarza dzieki i pzdr wracaj do zdrowia

danuk 

Wysłany: Sro 23 Gru, 2009   

witaj peja1007

jeśli masz problem, który przeszkadza ci w życiu seksualnym to sam musisz ocenić jak bardzo przeszkadza. istotne jest to czy cie boli itd. mój post miał służyć temu, żeby ludzie uważali na zabiegi z członkiem itp. mój problem tak naprawdę nie był problemem. skrzywienie do dzisiaj w niczym nie przeszkadza. błąd polegał na tym że rozmawiałem tylko z jednym lekarzem, na dodatek z kobietą (o penisie powinno się gadać z facetami). do tego można trafić na lekarza, który będzie przekonywał o konieczności zabiegu, bo to dla niego zysk. miałem taki przypadek z uchem. poszedłem do trzech lekarzy i każdy gadał co innego. jeden chciał mi wyciąć kawałek ucha, przeszło samo. podobnie jest z leczeniem zębów.

warto więc zasięgnąć porady wielu specjalistów zanim podejmie się jakiekolwiek decyzje i dobrze poznać potencjalne skutki. kilkanaście lat temu nie było np takiego forum gdzie ktoś z doświadczeniem mógł coś napisać.

co do innej sprawy, obrzezania, to znam dwóch kolesi, którzy zafundowali sobie ten zabieg. początkowo wszytko czuli dość mocno, drażnił ich nawet kontakt z odzieżą. po jakimś czasie takiego ocierania naskórek na żołędziu rogowacieje i główka już nie jest taka czuła jak wcześniej. także jeśli ktoś nie ma poważnych podstaw medycznych do zabiegu to lepiej niech się trzyma z dala od tego. a jak ktoś nie lubi wody z mydłem to i obrzezanie mu nie pomoże w czystości.

pozdrawiam.

kowalczyk23 

Wysłany: Czw 31 Gru, 2009   

A moje pytanko jest takie jakie mogo być następstwa lub powikłania po przedłużaniu wędzidełka ? Bo w styczniu lub w lutym mam mieś je przedłużane. Lekarz mówi że trzeba.

danuk 

Wysłany: Nie 03 Sty, 2010   

kowalczyk 23 - nie wiem jaką masz wadę i na ile ci ona przeszkadza. jeśli masz za krótkie wędzidło to pewnie ciągnie cię w dół. najlepiej sam oceń jak bardzo ci to wadzi. jeśli masz wątpliwości to najlepiej idź do więcej niż jednego lekarza. porozmawiaj z innymi. patrząc na twój nick zakładam, że masz min. 23 lata i już współżyłeś lub prowadzisz życie seksualne. czy tak jest czy nie to masz prawo mieć wątpliwości i pytania, w końcu to twój interes.

na to pytanie jakie będą następstwa nie mogę udzielić ci odpowiedzi bo tego nie wiem. nie będę wprowadzał cię w błąd.

gdybym ja miał sobie robić taki zabieg, wydłużanie wędzidła, to wydaje mi się prawie niemożliwe żeby nie było żadnych efektów ubocznych w postaci np. różnic w odczuwaniu bodźców. chyba, że umieją to robić bez szwanku. może umieją.pisz jeśli chcesz kontynuować temat
pozdrawiam

kowalczyk23 

Ja mam 16 lat i zdaniem nefrologa przeszkadza to w dużym stopniu w sikaniu.

andrzejgadar 

a wg. Ciebie przeszkadza? Jak masz jakieś wątpliwości to tak jak kolega wyżej napisał, idź do innego lekarza po drugą- niezależną opinię.

kowalczyk23 

Według mnie tak bo odczuwam leki ból przez to.

danuk 

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010   

nikt lepiej od ciebie nie wie czy masz problem czy nie, bo w tym wypadku to o twoje odczucia chodzi. jeśli odczuwasz ból przy sikaniu to może być jakaś wada. pytanie czy jak sobie ściągasz napletek to też czujesz ból czy tylko jak przepływa mocz. boli cie w czasie masturbacji, o ile to robisz? jeśli jeszcze nie współżyłeś to możesz nie wiedzieć jak ci jest.

idź do kilku różnych lekarzy, a poza tym nie martw się niepotrzebnie. to nie jest jakiś duży problem, a medycyna zna jego rozwiązania. najważniejsze żebyś się nie załamywał bo nie ma czym.

jokki 

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010   

danuk nie strasz ludzi, fakt moze jak robiles to w 97 r to byly slabe metody roznych zabiegow

aj jestem po zabiegu wydluzania wedzidelka i zadnych skutkow ubocznych nie mam, wszystko czuje tak jak kiedys,a sex sprawia mi wieksza przyjemnosc :)

danuk a ty miales usuwanie czy wydluzanie wedzidelka? bo to jest chyba duuuza roznica.

danuk 

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010   

Jokki - straszenie nie jest moim celem. Chciałbym żeby ludzie mieli świadomość, że takie zabiegi to nie żarty.
Sam zabieg był wykonany świetnie, praktycznie bezboleśnie i bezkrawawo.
Przeczytaj dokładnie temat zanim zaczniesz wypowiedzi.

penis.com.pl
penilarge krem
Karolek1oo 

Wysłany: Wto 09 Mar, 2010   

jokki na czym polega to przedłużenie wędzidełka? opisz wszystko jak możesz? jak długo nosiłeś szwy? czy bolało i takie ogólne własne przeżycia :roll:

Patryks83 

Wysłany: Czw 06 Sty, 2011   

Danuk, jesteś w porzo kolo, że się tym z nami podzieliłeś, ja sam chciałem iść na taki zabieg ale teraz sobie daruję... Pozdro!

Odpowiedz do tematu