Czy to łuszczyca? |
Autor | Wiadomość |
Lopes Wiek: 32 Dołączył: 15 Lip 2009 Posty: 5 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 15 Lip, 2009 Czy to łuszczyca? |
|
| Witam. Mam stulejke i na napletku mam takie dziwne krosty. Nie myłem tam do tgo czasu... Czy to z braku higieny? Czy to jest łuszczyca?
Zdjęcie | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Sro 15 Lip, 2009 |
|
| Zdjęcie mało wyraźne i nie widać dobrze tych krost. Fajnie by było jak byś skombinował dobry aparat i wstawił lepsze fotki. Póki co pozbądź się stulejki i zadbaj o higienę, bo jej brak zdrowiu nie służy.
Pozdrawiam! | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Sro 15 Lip, 2009 |
|
| Łuszczyca jako pierwsza daje o sobie znać na łokciach. | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Lopes Wiek: 32 Dołączył: 15 Lip 2009 Posty: 5 Skąd: Warszawa | |
| |
 |
thundercat Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 14 Skąd: warszawa | Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 |
|
| BASF napisał/a: | Łuszczyca jako pierwsza daje o sobie znać na łokciach. |
niekoniecznie , ja puki co mam tylko na głowie , mojemu ojcu zrobila sie na poczatku na czole , dopiero pozniej przeniosła sie na łokcie i kolana | |
| |
 |
Lopes Wiek: 32 Dołączył: 15 Lip 2009 Posty: 5 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 |
|
| Wie ktoś czego moze to być przyczyną? I jak temu zaradzić? | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 |
|
| Lopes, te krosty wyglądają tak jakby prosaki. Generalnie to nie jest choroba i nie należy się tym przejmować. Chociaż u Ciebie zastanawia mnie trochę ich kolor - żółtych jeszcze chyba nie widziałem (chyba, że tylko na zdjęciu tak wyszły). Może ktoś jeszcze się na ten temat wypowie. | |
| |
 |
Lopes Wiek: 32 Dołączył: 15 Lip 2009 Posty: 5 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 |
|
| trudno nawet mi to zobaczyc.. nie są do końca takie białe, ale zauwazyłem jakby było ich mniej jak zaczynam tam myć wodą. I nie są na całej skórze napletka. W Niektórych miejscach wcale nie ma. | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 |
|
| Ja sądzę tak samo jak randy, że są to prosaki.
Podstawa, to musisz zachować higienę.
I pozbądź się stulejki. | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 |
|
| Na początek kolego to się zajmij stulejką. Intensywne ćwiczenia bądź wizyta u lekarza i zabieg. Dbaj również o higienę. Krostami póki co się specjalnie nie przejmuj. Możesz najwyżej obserwować czy nie zachodzą żadne zmiany, czy nie będzie się to rozrastać. Ale nie sądzę aby to było szkodliwe - najprawdopodobniej tak jak wcześniej pisałem są to prosaki.
[ Dodano: Czw 16 Lip, 2009 ]
No to jest nas już dwóch z taką samą opinią. To dobrze wróży na przyszłość . | |
| |
 |
|
| Co do ćwiczeń to jak sie to dokładnie robi? Pod ciepłą wodą naciąga sie napletek? | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Pią 17 Lip, 2009 |
|
| Dokładnie tak jak piszesz. Pod ciepłą wodą, bo wówczas skóra się rozluźnia. Uważaj tylko, by nie nabawić się załupka. | |
| |
 |
silent111222 
Wiek: 40 Dołączył: 04 Lis 2008 Posty: 59 Skąd: Włocławek | Wysłany: Pon 27 Lip, 2009 |
|
| oo blleeee... To Prosaki Moga Az Tak Paskudnie Wytglądać:O Sorry , że tak piszę ale łoojezuu <krzyk> | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
|