WIEK rozpoczęcia masturbacji a zaburzenia JEGO wzrostu |
Autor | Wiadomość |
zora666 Dołączył: 03 Lip 2009 Posty: 2 Skąd: warszawa | Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 WIEK rozpoczęcia masturbacji a zaburzenia JEGO wzrostu |
|
| Witam.
Kiedyś przeczytałem małą, krótką niewyjaśnioną wzmiankę o masturbacji, że jedyne złe skutki może przynieść gdy zacznie się to robić ZA WCZEŚNIE, na przykład gdy jeszcze się nie dorasta hormonalnie itp. Występują wtedy zaburzenia i może nie urosnąć tak duży jak powinien.
Mam 17 lat i tylko 13 cm we wzwodzie. Walić zacząłem w wieku 11-12 lat jeszcze nawet nie miałem wytrysków, ale robiłem to ponieważ sprawiało mi przyjemność. robię po dziś dzień.
I tu pojawia się moje pytanie, czy powyższa wzmianka jest prawdziwa? czy gdybym nie walił w tak młodym wieku (tylko zaczął na przykład dopiero w wieku 15-16 lat) to mój penis byłby teraz większy??? | |
| |
 |
muchomorek 
Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 229 Skąd: clikash? | Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 |
|
| Kiedyś były takie tematy nie raz. Jesteś nowy to Ci odpowiem: Totalne BZDURY. Możesz go "walić" ile chcesz i nie ma to na nic żadnego wpływu. | |
| |
 |
Gizi15 
Wiek: 29 Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 42 Skąd: Poland | Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 |
|
| mam 14 lat a wale od 9 roku zycia... (((((ŻADNYCH PROBLEMÓW))))) | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
piopaw Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 16 Skąd: Polska | Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 |
|
| ja zacząłem się masturbować jak miałem ok 12 lat, też nie miałem wówczas wytrysków i nie mam kompleksów mam ok 16 cm i mi wystarcza... wiek rozpoczęcia masturbacji nie ma wpływu na wielkość... | | |
| |
 |
zora666 Dołączył: 03 Lip 2009 Posty: 2 Skąd: warszawa | Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 |
|
| O, dzięki za odpowiedź, uspokoiliście mnie | |
| |
 |
|