Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Drobne "ziarenko"
Autor Wiadomość
LilPeter 

Wysłany: Sro 27 Maj, 2009   Drobne "ziarenko"

Witam, mam problem - jakieś 2-3 miesiące temu, na penisie zebrała mi się... ropa, przekułem, pozbyłem się tego, wszystko ok. Jakieś 2 tygodnie potem, poczułem, że zrobiła mi się w tym miejscu dziwna grudka, nie jest to żaden prosak, nie jest to tez jakoś szczególnie duże. Minimalnie jaśniejsze od penisa, nie boli, nie piecze, nie powiększa się, ale notorycznie schodzi mi z tego skóra, próbowałem to "wycisnąć" ale też nie pomogło... wydaje mi się ze w środku ta "kulka" jest biała...

HELP!

3tom 

Wysłany: Sro 27 Maj, 2009   

To jest pozostałość po tym wrzodziku, który miałeś.
Nie wyciskaj tego. Po złuszczenie skóry powinno sie wybić na zewnątrz.

LilPeter 

Ok, nie będę nic z tym zrobić, ale... rozumiem, że gdy to się samo wybije na zewnątrz, to... zniknie, czy trzeba temu w jakiś sposób zaradzić? Powiem szczerze, że troszkę nie boje, bo nie wiem czy to się może przekształcić w coś niebezpiecznego....

penis.com.pl
viamax
3tom 

Możesz ten złuszczający się naskórek odrywać paznokciem, ale nie za mocno. Po pewnym czasie zobaczysz taki biały "syfek" pokryty cieniutką skórką. Wtedy będziesz mógł go łatwo zdrapać. Przemyjesz wodą utlenioną i po kłopocie.

LilPeter 

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009   

Ten biały syfek jest pod skórą i wydaje się jakby wrósł dość porządnie, bardzo mocno się trzyma, nie chce tego szarpać na siłe, żeby nie narobić komplikacji, bo chyba mogą takowe nastapić, czy... nie?

3tom 

Najważniejsze to nie wyduszać.
Jeśli sie łuszczy tzn., że organizm chce sie go pozbyć.

LilPeter 

Hmm, tylko że dookoła tego czegoś robiła mi się czerwona skóra, wygląda lekko jak narośl, ale nie jest to taka "typowa" narośl, a to coś jest dość głęboko pod nią. Jak myślisz ile to wszystko potrwa?

3tom 

Wygląda na to, że się robi wrzód.

LilPeter 

Więc co mam robić ?!

3tom 

Musisz poczekać, aż pęknie.
Jak chcesz możesz iść do dermatologa.
A w ogóle to w którym miejscu to jest?

LilPeter 

Z boku prącia, mniej więcej na wysokości żołędzia, czuje wyraźną grudke, to miejsce jest zaczerwienione, od czasu do czasu schodzi mi z tego skóra, raz to nie ukrywam rozdrapałem. dostałem się do tego białego czegoś, ale za nic nie mogłem tego wydrapać, bo było strasznie pryrośnięte, a nie chciałem tego na siłe ciągnąć, aktuanie jest to "zarośniete" i tak jak mowie od czasu do czasu łuszczy mi się skóra, która w tym miejscu jest czerwona

btw - jak to może być wrzód, skoro najpierw powiedziałeś, ze jest to... pozostałość po wrzodzie... znowu mi sie coś tam zrobi?! nie wiem, może to czymś smarować?!

3tom 

Wysłany: Nie 31 Maj, 2009   

LilPeter napisał/a:
jak to może być wrzód, skoro najpierw powiedziałeś, ze jest to... pozostałość po wrzodzie... znowu mi sie coś tam zrobi?! nie wiem, może to czymś smarować?!

Najpierw powiedziałem, że jest to pozostałość po wrzodzie, bo w pierwszym poście nie pisałeś, że jest to czerwone.
LilPeter napisał/a:
Minimalnie jaśniejsze od penisa, nie boli, nie piecze,

W ostatnim poście piszesz, że to rozdrapywałeś.
Na ręce są bakterie i masz stan zapalny. Dlatego jest czerwone.
Z tego wszystkiego wynika, że miałeś dużego prosaka, którego przekłułeś zwykłą igłą i masz problem.
Teraz to możesz cierpliwie czekać, aż się samo złuszczy i zaczerwienienie zejdzie, albo możesz iść do lekarza.

[ Dodano: Nie 31 Maj, 2009 ]
Na ropne stany zapalne skóry jest maść ichtiolowa.
Ale ona jest bardzo lepka, czerwonobrunatna i ma bardzo ostry zapach.

LilPeter 

Wysłany: Sob 06 Cze, 2009   

Ale jeżeli to był wrzód, wyszłą ropa, i zaczyna się to wszystko łuszyć itp, to poporstu mam nie ruszać tego i to samo zniknie, tak? Czy musze iść koniecznie do lekarza?

penis.com.pl
viamax
3tom 

Wysłany: Sob 06 Cze, 2009   

Jak chcesz to idź do lekarza. Do dermatologa nie musisz mieć skierowania. On Tobie przepisze coś na szybsze gojenie. :)

Odpowiedz do tematu