| Uzależnienie od... coli |
| Autor | Wiadomość |
guciozal Wiek: 32 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 75 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 Uzależnienie od... coli |
|
| | Jestem uzależniony, to jest pewne. Na ziemi leży około 50 butelek coli (2l oczywiście ). Piję ją codziennie od 3 lat, po około 2-4 litry dziennie. Jako, że nie mam kasy na picie Pepsi czy Coca-Coli w takich ilościach kupuję np. Hoop-Cole czy inne tego typu "podróby". Temat wcale nie śmieszny, ostatnio zauważyłem na internecie coraz więcej tego typu wiadomości, wtedy to właśnie do mnie dotarło - jestem uzależniony. Tak bez jaj, ktoś z was też to ma? Nie mówcie proszę " Jestem uzależniony, piję szklanke coli tygodniowo ", mówimy o poważnym uzależnieniu, nie piciu z przyzwyczajenia czy szklaneczke do obiadu dla smaku i szybszego strawienia. | |
| |
 |
Swarek Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 19 Skąd: Pruszków | Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 |
|
| | i nie tyjesz od tego? | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 49 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 |
|
| | guciozal, Proponuję iść na USG jamy brzusznej a szybko się "oduzależnisz". Gwarantuję. | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
aj2 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 34 Skąd: .... | Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 |
|
| Ja latem czasem wypijam 6 litrów dziennie coli 4 litry na dobę to norma. Przez zimę jakoś nie piłem. Narazie w sklepie nie majo i jestem na oranżadzie Jak podjeżdżałem pod sklep to brałem od razu cało zgrzewkę było tak ze miałem kilka butelek napoczętych na raz bo każda była gdzie indziej Jedna w ciągniku inna za łóżkiem jeszcze inna w garażu. W lato musi być pod ręką
Jeśli chcesz się odzwyczajć od Coli (nie wiem tylko po co) to przerzuć się na oranżadę.
[ Dodano: Wto 14 Kwi, 2009 ]
Ja najbardziej lubię Cole z firmy TAJA | |
| |
 |
facet1989 
Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 46 Skąd: kraków | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| a ja ostatnio uzależniłem się od Plusz up ' a najlepszy jest ten z magnezem | _________________ Wygodna i najtańsza na rynku oferta zakupu prenumeraty gazet i czasopism
 | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| Pamiętam jak do Niemiec jeździłem, tam to do obiadu obowiązkowo Cola
Co do Hoop'a to oni produkują Cole na licencji CocaCola.
Gdzieś to wyczytałem na ich stronie, rok temu tam nawet pracowałem w Hoop'ie | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| Ja jestem szczęśliwszy jak wypiję codziennie chociaż 0,5L Coli (najlepsza ze szklanej butelki, ewentualnie z plastikowej- puszki alu odpadają ).
A co do szkodliwości. Najbardziej szkodliwe są te najtańsze podróby i dietetyczne cole. A najmniej szkodliwa jest oryginalna Coca-Cola a zaraz za nią ta z Hoopa. (Najgorsza z tych które badałem była tania cola z Auchan- najmniej kwasu fosforowego miała czyli największą ilość innych konserwantów (głównie benzoesany) i słodzone aspartamem). | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 49 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| Najlepszą ciekawostką jest to, że w litrze Coca-Coli zawarte jest 250g cukru.
Dla tych, którzy nie umieją sobie tego wyobrazić to polecam małe ćwiczenia.
To duże butelki wlać litr czystej wody a do szklanki do pełna wsypać cukier. Standartowa szklanka ma ok.250ml.
Jaki wpływ na organizm ma w nadmiernej ilości cukier to nie trzeba tłumaczyć.
Ciekawostka.
 | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
konsi52 Wiek: 30 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 69 Skąd: Wrocław | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| | Mhmm nie wiem czy to coś da, ale ja wciągałem się do wielu gier MMoRPG i poświęcałem bardzo dużo czasu na nie zamiast na szkołę. Po pół roku stwierdziłem ,że trzeba się w końcu wziąć za siebie i od tego momentu ani razu nie włączyłem gry. 4l coli to 4kg ;o Ty to jakoś spalasz czy coś? | |
| |
 |
guciozal Wiek: 32 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 75 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| Cola ma to do siebie, że dość szybko " przepływa " xD więc jak nie ma w pobliżu łazienki to problemik nie mały.
Jasne, negatywny skutek nadmiaru cukru itp. ale bardziej boje się przystosowania organizmu do ciągłego zażywania kofeiny ( w niemałych koniec końców ilościach ). | |
| |
 |
aj2 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 34 Skąd: .... | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| | guciozal napisał/a: | | Cola ma to do siebie, że dość szybko " przepływa " xD więc jak nie ma w pobliżu łazienki to problemik nie mały. |
Ja z tym nie mam problemu bo mieszkam na wsi wiec zawsze jakeś drzewko się znajdzie. Ewentualnie za ciągnikiem
[ Dodano: Sro 15 Kwi, 2009 ]
Chociaż jak się pracuje to się większość spala i nie trzeba często spodni odpinać | |
| |
 |
facet1989 
Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 46 Skąd: kraków | Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 |
|
| przypomniało mi się jak kolega dostał mandat kiedy korzystał z publicznej toalety czyt. trawnika | _________________ Wygodna i najtańsza na rynku oferta zakupu prenumeraty gazet i czasopism
 | |
| |
 |
gimzo Dołączył: 23 Gru 2006 Posty: 1 | Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 |
|
| Jak można pić 4L Coli dziennie? Już nie wspomnę i Hoop Coli czy jak to się tam nazywa. Przecież po takich ilościach ona już tak nie smakuje. Pracowałem w restauracji i tam mogliśmy pić Pepsi do woli. po 2-3 tyg przestałem ją pić. Teraz od czasu do czasu kupię sobie butelkę, ale bez przesady | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
aj2 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 34 Skąd: .... | Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 |
|
| gimzo, dla mnie 4l coli z taji to na normalny dzień bywało mało. Jak się jeździło po 15 godzin dziennie na ciągniku w pełnym słońcu to i 6 litrów było mało. Dziś już z 1 litr oranżady wypiłem i zaraz idę dalej się napić | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 |
|
| aj2, Ty musisz dużo pić bo skoro pracujesz długo na słońcu to się pocisz i musisz uzupełniać płyny. | |
| |
 |
| |