Czerwona+szara plamka[Foto] | Autor | Wiadomość | Olewator Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 2 Skąd: Krk | Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 Czerwona+szara plamka[Foto] |
|
| Witam. Jakiś czas temu (około roku) wyskoczyło mi takie cos. Nie przejmowalem sie tym, bo myślałem, że zniknie jak inne niedoskonałości pojawiające się na ciele. Ostatni ozaniepokoiłem się tym, bonie wygląda to zbyt estetycznie i nie chce zniknąć. Wydaję mi się, że może to być spowodowane złą higieną. Nie zawsze zwracałem dużą uwage na "niego". Myłem go po prostu jak się kąpałem. A z tym kąpaniem też różnie bywa. Jestems zczupla osoba, nie poce sie duzo i po prostu nie mam potrzeby kapania sie codziennie. Wystarczy podstawowa toaleta. Teraz niestety tego zaluje. Plamki te nie swędzą, w niiczym nei przeszkadzaja(oprocz estetyki, wstydze sie kontaktow seksualnych), nie sa to grudki, w ogole ich nei czuc - zwykla plamka(tak jakby ktos mi pomalowal mazakiem penisa) Na pewno nie jest to spowodowane stosunkiem seksualnym. Prędzej masturbacją. Wydaje mi sie, ze moze to byc grzybice spowodowana zaniedbaniem. Troche wstydze sie isc do lekarza, a mzoe mial ktos podobny problem i wyleczyla go jakas masc, bo o takich tu czytalem. Prosze o pomoc
 | | | |  | doswiadczony_kr 
Dołączył: 27 Sty 2009 Posty: 43 Skąd: Kraków | Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 |
|
| Witaj.
Ja jednak proponowałbym Ci wizytę u lekarza, najlepiej dermatologa. Wstyd wstydem, a zdrowie zdrowiem, więc wybór należy do Ciebie. Smarowanie zwłaszcza tak wrażliwej części ciała jak penis jakimiś maściami na własną rękę na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem. Mogą to być tylko przebarwienia, a może to być coś znacznie gorszego. Muszę przyznać, że jestem przerażony tym co piszesz o własnej higienie. Nie wyobrażam sobie kilku dni bez prysznica czy kąpieli, a gdybym co najmniej raz dziennie nie zadbał o higienę penisa (żel do higieny intymnej, ciepła woda, 3 min i po sprawie) czułbym się po prostu brudny Ciekawe co masz na myśli mówiąc podstawowa toaleta bo jak dla mnie to właśnie poranny i wieczorny prysznic i umycie całego ciała. mam nadzieję, że dla Ciebie podstawową toaletą nie jest tylko mycie rąk. Więc moja rada jest następująca:
1 - wizyta u lekarza
2 - dbanie o higienę (na pewno tego nie pożałujesz i w przyszłości nie będziesz musiał się wstydzić u lekarza)
Pozdrawiam. | _________________ doswiadczony_kraków (30l)
energoterapeuta, hipnoterapeuta
http://pierwszy.net/hipnoterapiaireiki
GG 10270843 | | | |  | Olewator Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 2 Skąd: Krk | Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 |
|
| Wiesz, to nie jest tak, że jestem jakimś brudasem, choć teraz troche sie tak czuje. Staram sie zawsze wychodzic z domu czysty, miec obciete paznokcie, byc ogolonym, uzyc antyperspirantu. Po prostu czasami sie zdarzalo, ze wracalem zmeczony po treningu i usnalem i dopiero budzilem sie rano:(. Teraz na pewno to zmienie i codzienny prysznic obowiazkowy! Po prosut nie chcialem ukrywac tego, ze z lensitwa czasami olewalem prysznic.
Apropo dermatologa. Moge udac sie tam bez skierowania u lekarza ogolnego, czy w roznych maistach roznie bywa? | | | |  | penis.com.pl | |  | doswiadczony_kr 
Dołączył: 27 Sty 2009 Posty: 43 Skąd: Kraków | Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 |
|
| Sprawdź w swojej przychodni czy mają dermatologa i czy trzeba do niego mieć skierowanie. możesz też iść prywatnie i wtedy na pewno skierowanie nie jest potrzebne.
Pozdrawiam. | _________________ doswiadczony_kraków (30l)
energoterapeuta, hipnoterapeuta
http://pierwszy.net/hipnoterapiaireiki
GG 10270843 | | | |  | Piotrek18 Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 7 Skąd: Polska | Wysłany: Pią 13 Lut, 2009 |
|
| Mam pytanie. Czy taką plamkę czerwoną można usunąć laserem? Jeśli tak to czy po takim zabiegu będzie jakiś ślad? I ile mniej więcej kosztuje usunięcie takiej plamki?
[ Dodano: Nie 15 Lut, 2009 ]
Proszę o odp
[ Dodano: Nie 15 Mar, 2009 ]
Można to usunąć laserem? | | | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|