cos dookola napletka;/ foto |
Autor | Wiadomość |
zyga Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 6 Skąd: warszawa | Wysłany: Sro 28 Sty, 2009 cos dookola napletka;/ foto |
|
| witam.
mam maly problem;/ dookola napletka mam male jakby plamki, takie bardziej kreseczki;/ nie wiem co to jest;/ moze ktos wie co to jest ?? prosze o pomoc bo mnie to zalamuje ;/
20090128146.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6672 raz(y) 18,95 KB |
| |
| |
 |
napalony93 Wiek: 35 Dołączył: 31 Gru 2008 Posty: 36 Skąd: z daleka | Wysłany: Sro 28 Sty, 2009 |
|
| jak dla mnie jest wszystko ok. to po prosty odciągnięty napletek tak sie robi. | |
| |
 |
zyga Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 6 Skąd: warszawa | Wysłany: Sro 28 Sty, 2009 |
|
| ale nawet gdy nie obciagam napleta to i tak widac;/ na zdjeciu widac taka biala "kreseczke" to jest biale, twarde i lekko chropowate;/
gdyby bylo wszystko ok to bym tego nie mial;/ moze ktos takie cos mial i moze wie co to jest i jak sie tego pozbyc;/ bo jak nie to ide do lekarza | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
dupacz Dołączył: 09 Gru 2008 Posty: 37 Skąd: penisolandi | Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 |
|
| a to nie jest przypadkiem zyla? | |
| |
 |
zyga Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 6 Skąd: warszawa | Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 |
|
| sorki ale od kiedy zyla jest koloru bialego??;> mi chodzi o to ze mam cos białego i nie wiem co to jest;/ juz wczesniej pytalem czy ktos wie co to jest?? | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 |
|
| Szczerze to w tej jakości zdjęcia nie da się rozpoznać niczego białego. | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
XTest 
Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 21 Skąd: Mam Wiedziec | Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 |
|
| BASF ma rację. Skoro nie wiem gdzie to dokładnie jest, nic na tym zdjęciu nie widzę. Zrób nowe i zaznacz gdzie to dokładnie jest. | |
| |
 |
paolo27 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 27 Skąd: Katowice | Wysłany: Czw 12 Lut, 2009 Re: cos dookola napletka;/ foto |
|
| zyga napisał/a: | witam.
mam maly problem;/ dookola napletka mam male jakby plamki, takie bardziej kreseczki;/ nie wiem co to jest;/ moze ktos wie co to jest ?? prosze o pomoc bo mnie to zalamuje ;/ |
Słabo widać na zdjęciu, ale takimi białymi twardymi grudkami zaczął mi sie liszaj twardzinowy. Obserwuj to i jak dostrzeżesz powiększanie się odź do dermatologa lub uroloda. Póki co możesz smarować witaminą E i jeść A+E nie zaszkodzi, a zatrzmuje rozwój i ogólnie wpływa dobrze na skórę. No i oczywiście wzmorzona dbałość o higienę to podstawa | |
| |
 |
zyga Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 6 Skąd: warszawa | Wysłany: Czw 12 Lut, 2009 |
|
| a jak leczyć ten liszaj?? jakie maści można stosować żeby tego się pozbyć ?? a jak nie maści to jak to sie usuwa??
[ Dodano: Czw 12 Lut, 2009 ]
mam maść oxycort. można tym smarowac??? z tego co sie orientuje to zawiera on kortykosteroid i zawiera antybiotyk.
ma takie zastosowanie:
Zakażenia bakteryjne skóry. Liszajec pospolity, pęcherzowy. Zapalenie mieszków włosowych. Czyraki. Uczulenia skóry z powikłaniami bakteryjnymi. Dermatozy kontaktowe i zawodowe. Ukąszenia owadów. Rumień wielopostaciowy. Oparzenia. Odmrożenia. Maść jest odpowiednia do leczenia suchych i łuszczących się powierzchni skóry. Aerozol nadaje się do leczenia sączących się zmian skórnych. Aerozol ma właściwości wysuszające, a dzięki szybkiemu parowaniu działa miejscowo znieczulająco i chłodząco. | |
| |
 |
|