Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     cos dookola napletka;/ foto
Autor Wiadomość
zyga 

Wysłany: Sro 28 Sty, 2009   cos dookola napletka;/ foto

witam.
mam maly problem;/ dookola napletka mam male jakby plamki, takie bardziej kreseczki;/ nie wiem co to jest;/ moze ktos wie co to jest ?? prosze o pomoc bo mnie to zalamuje ;/

20090128146.jpg
Plik ściągnięto 6672 raz(y) 18,95 KB

napalony93 

Wysłany: Sro 28 Sty, 2009   

jak dla mnie jest wszystko ok. to po prosty odciągnięty napletek tak sie robi.

zyga 

Wysłany: Sro 28 Sty, 2009   

ale nawet gdy nie obciagam napleta to i tak widac;/ na zdjeciu widac taka biala "kreseczke" to jest biale, twarde i lekko chropowate;/
gdyby bylo wszystko ok to bym tego nie mial;/ moze ktos takie cos mial i moze wie co to jest i jak sie tego pozbyc;/ bo jak nie to ide do lekarza

penis.com.pl
viamax
dupacz 

Wysłany: Pią 30 Sty, 2009   

a to nie jest przypadkiem zyla?

zyga 

sorki ale od kiedy zyla jest koloru bialego??;> mi chodzi o to ze mam cos białego i nie wiem co to jest;/ juz wczesniej pytalem czy ktos wie co to jest??

BASF 

Szczerze to w tej jakości zdjęcia nie da się rozpoznać niczego białego.

XTest 

Wysłany: Sob 31 Sty, 2009   

BASF ma rację. Skoro nie wiem gdzie to dokładnie jest, nic na tym zdjęciu nie widzę. Zrób nowe i zaznacz gdzie to dokładnie jest.

paolo27 

Wysłany: Czw 12 Lut, 2009   Re: cos dookola napletka;/ foto

zyga napisał/a:
witam.
mam maly problem;/ dookola napletka mam male jakby plamki, takie bardziej kreseczki;/ nie wiem co to jest;/ moze ktos wie co to jest ?? prosze o pomoc bo mnie to zalamuje ;/

Słabo widać na zdjęciu, ale takimi białymi twardymi grudkami zaczął mi sie liszaj twardzinowy. Obserwuj to i jak dostrzeżesz powiększanie się odź do dermatologa lub uroloda. Póki co możesz smarować witaminą E i jeść A+E nie zaszkodzi, a zatrzmuje rozwój i ogólnie wpływa dobrze na skórę. No i oczywiście wzmorzona dbałość o higienę to podstawa

zyga 

Wysłany: Czw 12 Lut, 2009   

a jak leczyć ten liszaj?? jakie maści można stosować żeby tego się pozbyć ?? a jak nie maści to jak to sie usuwa??

[ Dodano: Czw 12 Lut, 2009 ]
mam maść oxycort. można tym smarowac??? z tego co sie orientuje to zawiera on kortykosteroid i zawiera antybiotyk.

ma takie zastosowanie:
Zakażenia bakteryjne skóry. Liszajec pospolity, pęcherzowy. Zapalenie mieszków włosowych. Czyraki. Uczulenia skóry z powikłaniami bakteryjnymi. Dermatozy kontaktowe i zawodowe. Ukąszenia owadów. Rumień wielopostaciowy. Oparzenia. Odmrożenia. Maść jest odpowiednia do leczenia suchych i łuszczących się powierzchni skóry. Aerozol nadaje się do leczenia sączących się zmian skórnych. Aerozol ma właściwości wysuszające, a dzięki szybkiemu parowaniu działa miejscowo znieczulająco i chłodząco.

Odpowiedz do tematu