Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     nietypowy temat
Autor Wiadomość
piotr5665 

Wysłany: Nie 05 Paź, 2008   nietypowy temat

mam na imie piotrek.Jestem w okresie dojrzewania i jestem tego świadom i w związku z tym moje pytanie, a raczej prośba o pomoc... otóż wiem, że w czasie dojrzewania występuje 'zjawisko' burzy hormonów i poprostu chłopacy, aby sobie 'rozładować' te emocje masturbują się. Jest to dla mnie bardzo nieśmiały temat, więc wstydze się o to pytać, ale postanowiłem, że dłużej tak być nie może i nie mogę ciągle żyć w obawie... Mój problem jest taki, iż masturbuje się od... 14 lat , aż do dnia dzisiejszego. Z początku uważałem, że to normalne i robiłem to średnio 2 razy na tydzień, ale potem stopniowo coraz częściej, częściej... i w rezultacie obecnie nie ma dnia , żebym tego nie robił. Czy to jest normalne w moim wieku? A może czym jestem starszy to daje efekt, że robi się to cześciej, bo moje jądra produkują więcej spermy i wtedy już nie mogę zapanować na tymi rzeczami...czy tak? W sumie to jest jedno z moich wielu pytań dotyczących etapu dojrzewania. Mianowicie na moim owłosieniu łonowym u ponóża włosów są białe plamki; jedno jadro (patrząc na nie z góry - lewe) jest dosyć opuszczone niżej w porównaniu do prawego; oba jądra są zaczerwionione,Zaś na moim penisie również są takie małe plamki jak na jądrach; wzdłuż członka idzie gruba żyła i tak mniej więcej w połowie, obok niej jest tak jak gdyby wypuklenie - przypomina żyłę, ale nie jestem pewien i dlatego mam obawy czy to nie jakiś guzek(tyle się teraz słyszy w dzisiejszych czasach), a może to poprostu żyła uformowała się w dosyć (jak dla mnie) dziwny sposób; sam koniec penisa(żołędź) jest trochę zaczerwieniony, ma mnustwo malutkich (w porównaniu do tych na jądrze) plamek i wydziela się w stanie spoczynku bardzo dziwny zapach; cewka moczowa jest najbardziej zaczerwieniona.Piszę to wszystko nie dla zabawy , lecz z obaw, nad którymi się często zastanawiam. Nie mam z kim o tym porozmawiać , bo to wrażliwy temat, a już napewno nie z własnym ojcem, bo się bym bardzo krępował. A ponadto ojciec nigdy (jak do tej pory) nie wykazał inicjatywy , że gdybym miał jakieś pytania, obawy to mogę na niego liczyć. Myślę, że 'te sprawy' (nie chodzi mi tu o seks) jego też krępują. Odniosłem takie wrażenie, gdy ojciec się kąpał kiedyś ( to było jakieś prawie rok temu) pod prysznicem, a ja akurat po coś wszedłem, gdy on wychodził... zobaczyłem wtedy pierwszy raz na oczy jego penisa , to był dosłownie ułamek sekundy i wtedy ojciec wydarł się na mnie, że wchodzę do łazienki bez pukania, zaraz się wstydliwie zakrył... jakby to było coś czego nie mogę w życiu zobaczyć! Wiem, że to wydaję się dla kogoś czytającego ten list jakieś 'gejowskie' czy coś w tym stylu, ale biorąc pod uwagę ,np fakt, że słyszę jak siostra wychodzi(raz mi się nawet udało nie chący zobaczyć) nago z pod prysznica, a mama wchodzi jak gdyby nigdy nic i normalnie rozmawia z nią o tym czy o tamtym... dlaczego nie ma tego między mną a ojcem? - tak powinno być według mnie, że nie powinno się wstydzić i ukrywać swojej natury przed własnymi dziećmi (tej samej płci naturalnie) , bo to je tylko wprowadza w zakłopotanie 'dlaczego to jest takie tajemne?' - jak to robi mój ojciec. Pamiętam ten obraz do dziś i porównując taty penisa, jądra z moimi to myślę, że się w dużym stopniu od siebie różnią i to nie chodzi o rozmiary, ale o ogólny wygląd.
odpowiedzcie czy wszystko jest ok ze mną? dzięki z góry PANOWIE !

Goffery 

Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

bardzo mądre pytenie też bym chętnie o tym posłuchał bo jestem w podobnym wieku...

matteusz 

Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

Poruszasz moim zdaniem wiele wątków, od dorastania poprzez stosunki ojciec-syn, do homoseksualizmu.

Na tym forum znajdziesz wielu ludzi co z chęcią z tobą porozmawiają, doradzą czy wesprą.

penis.com.pl
bathmate
kapcius 

Wysłany: Pią 17 Paź, 2008   

polecaM: zostaw jajca w spokoju i nie wymyslaj problemow dzieciaku.

matteusz 

Wysłany: Sob 18 Paź, 2008   

Co do onanizowania jesteś zdrowym młodym mężczyzną (jak zaczniesz uprawiać seks onanizm się najprawdopodomnie zmniejszy)

Co do kropek na jakach i na penisie to gruczoły potowe z których wyrastaja włoski.

Krostki pod żołędziem duża część meżczyzn coś takiego ma, to niegroźne.

piotr5665 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008   

dzieki panowie ;]

fisz1 

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008   

Eeee ja tam uprawiam seks ze swoja dziewczyną mniej więcej parę razy w tygodniu w porywach do paru razy dziennie od jakiś 5 lat a i tak kiedy jestem sam w domu to wale konia po parę razy w ciągu dnia :P ;P więc nie masz się czym przejmować ;)

Hubertttus 

Wysłany: Sro 22 Paź, 2008   

Piotr5665 moja propozycja spróbój powalczyć z codzienną mastrbacją ,jądra nie produkuja spermy tylko robi to specjalny gróczoł krokowy ,a jadra produkują plemniki.dwa razy na tydzień z pewnością ci starczy aby rozładowac napięcie a myśl o nauce sporcie i innych zajęciach a nie tylko o seksie.Choś wiem że to trudne.Co do budowy worka raczej wsystko prawidłowo każdy z nas ma tak że jedno jadro jest niżej a drugie wyżej i to niżej jest po lewej stronie.Z żyłą na penisie też normalka.Zresztą na tym forum jest tyle przykładów prawidłowo zbudowanych męskich narządów że możesz sobie porównać.Przykro że z ojcem ne możesz sobie o tych sprwach pogadać.Może ojciec uważa Cię jeszcze za dziecko,i wymaga że ty zaczniesz rozmowę a więc wymyś jakieś pytanie że nurtuja Cie takie pytania.O homoseksualizm wcalę bym Cię nie podejrzewał to zwykł ciekawośc że chciałeś zobaczyc u ojca.

piotr5665 

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008   

na taką odpowiedź czekałem Hubertttus - dzięki i pozdrawiam ;)

Odpowiedz do tematu