Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Chyba mam Stulejkę :(
Autor Wiadomość
darekkk 

Wysłany: Pon 21 Lip, 2008   Chyba mam Stulejkę :(

Witam, mam 14 lat. Mam prawdopodobnie stulejkę. Nie mogę ściągnąć
napletka. Czy jest jakiś sposób że w tym wielu mogę sobie sam jakoś z
tym poradzić (jakoś rozciągnąć czy coś)? Jeśli nie to mogę czekać do
18 roku życia, żeby zrobić to bez wiedzy rodziców? Może jest jakiś
sposób żeby to wymyć jakoś, póki co robię tak że, podczas wzwodu łapie
za tą skórę i ją podnoszę do góry, wtedy podczas kompieli w wannie
woda dociera pod napletek, czy to wystarczy? Jeśli muszę iść teraz to
lekarza to jak to powiedzieć rodzicom? Czy to mi bardzo szkodzi?
Bardzo ale to bardzo proszę o pomoc.

Darek

PS: Ew. mogę zamieścić zdjęcia jeśli to w czymś pomoże.

macromiz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Lip, 2008   

Ech.. stulejka to nic groźnego.. W szpitalu wykonają Ci zabieg, albo i nie. Zależy jak bardzo utrudnia zejście napletka, możesz zaryzykować i szybko szarpnąć skóra, jeśli nie zejdzie idź do lekarza, a jeśli nie chcesz próbować to powiedz rodzicom że masz stulejkę i zarejestruj się u lekarza.. żaden problem

BASF 

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008   

darekkk napisał/a:
Witam, mam 14 lat

Administracjo dlaczego dopuszczacie do takiej dzieciarni tutaj !!!!?????

penis.com.pl
orgasm contol
macromiz
[Usunięty]

No niestety, dość częsty przypadek, a najgorsze jest to że takie osoby piszą o tym otwarcie, a administracja nic sobie z tego nie robi.

darekkk 

A czy mogę poczekać do 18 roku życia żeby zrobić to bez wiedzy rodziców?

grzegorzd92 

Jak teraz idziesz do 2 gimnazjum to bedziecie mieli robione w szkole badania na stulejke

dReAk 

grzegorzd92 napisał/a:
Jak teraz idziesz do 2 gimnazjum to bedziecie mieli robione w szkole badania na stulejke

nie koniecznie. Ja nie miałem takiego badania. Tzn bilans owszem miałem ale nie badali narządów rozrodczych.

darekkk 

grzegorzd92 napisał/a:

U nas w szkole nie ma tego badania, bo dostaliśmy też ten "bilans" ale nie badali tak jak u kolegi wyżej narządów rozrodczych.
Powracam do mojego pytania, czy nie zaszkodzi mi poczekać z tym do 18 roku życia ?

[ Dodano: Wto 22 Lip, 2008 ]
grzegorzd92 napisał/a:

U nas w szkole nie ma tego badania, bo dostaliśmy też ten "bilans" ale nie badali tak jak u kolegi wyżej narządów rozrodczych.
Powracam do mojego pytania, czy nie zaszkodzi mi poczekać z tym do 18 roku życia ?

macromiz
[Usunięty]

Chcesz 4 lata czekać aż będziesz mógł sam sobie zrobić zabieg? Bez sensu, przestań się bać reakcji rodziców, to nie jest AIDS czy coś w tym stylu, zrozumieją Cię na pewno.
A Druga sprawa.. zamiast rozmawiać o tym z ludźmi z internetu to idź lepiej porozmawiać z rodzicami o tym.

Gasoline92
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008   

1,5 roku temu miałem na to operację (mam 16 lat) . pierwszymi osobami które się o tym dowiedziały byli moi rodzice. Myślę, że oni o tym wiedzą bo u wielu z nas jest to wada wrodzona. Kiedyś pewna lekarka im powiedziała ze to minie poprzez regularne zsuwanie napletka. Nic bardziej mylnego. Co 2 kolega z którym o tym rozmawiałem mówił ze ma to samo. Oczywiście poleciłem im zabieg, bo mieć zdrowego ptaka to priorytet chłopaka :)
i tobie również polecam wykonać go jak najszybciej by mieć już to z głowy :D
jak chcesz o tym pogadać to wyślij mi pryw. wiadomość.

Hubertttus 

Moji drodzy podniosło sie wielkie larum że na forum przyznał sie chłopak ze ma14 lat(wcale nie musiał sie przyznać),zapytał sie o stulejkę ,to nic złego ,naprawdę staję sie męszczyzną i zaczyna sie interesować co sie dzieje pod jego brzuchem.Lepiej mu dobrze doradzic ,przekonać aby sie zwrócił do rodziców starszego brata,czy wójka i sprawę rozwiązać już teraz a nie ciągnąc do 18 roku życia.Może trzeba uważać na głupie podpoiedzi aby nie wprowadzić takiego młodego w błąd ale dobre uwagi się mu zapewne przydadzą.

darekkk 

Ale jeśli bym poczekał pół roku to chyba nie powinno jakoś zaszkodzić ? Bo teraz mam w planach wydatki na inne leczenia, i nie chce rodziców narażać na tyle kosztów naraz.

BASF 

darekkk napisał/a:
Ale jeśli bym poczekał pół roku to chyba nie powinno jakoś zaszkodzić ? Bo teraz mam w planach wydatki na inne leczenia, i nie chce rodziców narażać na tyle kosztów naraz.

Stary jak nie chcesz narażać rodziców na wydatki. Wg mnie zdrowie w pierwszej kolejności.

penis.com.pl
bathmate
Gasoline92
[Usunięty]

darekkk napisał/a:

wydawało mi sie ze to sie za free robi w szpitalach panstowowych

BASF 

Gasoline92 napisał/a:
wydawało mi sie ze to sie za free robi w szpitalach panstowowych

Tak ale na pewno nie od ręki. Trzeba czekać niestety :(

Odpowiedz do tematu