bol jadra |
Autor | Wiadomość |
zaaniepokojony Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 3 Skąd: Wroclaw | Wysłany: Sob 01 Gru, 2007 bol jadra |
|
| Witam, od jakiegos czasu boli mnie lewe jadro. Na poczatku bolalo przy wykonywaniu roznych cwiczen. Zginaniu sie itd itp. Przechodziło i wracało. Teraz boli mnie prawie cały czas a szczególnie przy głębszym oddechu. Nie jest to potworny ból. Jest słaby ale dokuczliwy. Teraz jestem po kapieli i boli jeszcze mocniej. Nie wiem od czego, dzisiaj duzo o tym mysle i sie martwie moze dlatego.... Nic nie wymacałem, żadnego guzka nic. Jak dotykam tez mnie nie boli Moje pytanie czy ktos mial juz cos takiego? Nie piszcie zebym szedl do lekarza, bo wole najpierw sie doinformowac od innych zanim udam sie do specjalisty. Czy może to być z tzw. "przetrenowa (mam nadzieje, ze wiecie co mam na mysli)"? Nie nosze ciasnej bielizny ani nic takiego. aaa i dodam ze mam 16 lat i nigdy nie mialem zadnych podobnych problemow. | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Sob 01 Gru, 2007 |
|
| Jedyna słuszna odpowiedź jaka tu może paść to ta, którą wykluczyłeś czyli iśc do lekarza. Zdecydowanie Ci proponuję wizytę. Nikt na odległość Cię nie zbada a powodów może być naprawdę bardzo dużo. Od przegrzania poprzez... Idź do lekarza | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
zaaniepokojony Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 3 Skąd: Wroclaw | Wysłany: Sob 01 Gru, 2007 |
|
| dzisiaj przeczytalem o czyms takim jak zylaki powrózka nasiennego. Przeszly az mnie ciarki gdy zobaczylem, ze moge nie miec dzieci w przyszlosci :/ Zaczalem tez wlasnie odczuwac jakies bole z lewej strony brzucha. Ehhhh sam juz nie wiem czy to ma jakies powiazania czy to jest stres strach itd. Jest to dla mnie szok, bo slyszalem o takich rzeczach, ale nigdy nie przeszlo mi przez mysl ze takie cos moze i mnie spotkac Poczekam jeszcze pare dni jezeli nic sie nie zmieni to faktycznie pojde do tego lekarza ... co do przegrzania bardzo mozliwe tylko ze ja zawsze mam czarne mysli ... :/ | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
pablo115 Dołączył: 25 Kwi 2007 Posty: 90 | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 |
|
| wejdzcie na temat o operacjach i zylaki powrózka ja tam wsyztko napsiałem jak je rozpoznac itp moge coś stwierdzić po zdjęciu moszny w luxnym stanie - zdiagnozowałem już na tym forum pare przyopadków poczytajcie w tamtym dziale | |
| |
 |
Nightwish 
Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 32 Skąd: Śląsk | Wysłany: Nie 02 Gru, 2007 |
|
| Mnie jakiś już czas temu trochę pobolewały jądra z tym że oba, na początku nawet dokuczliwie, potem już tylko lekkie pulsowanie w okolicach (np. nogi) a po jakimś czasie całkiem przeszło i o tym zapomniałem, teraz jest wszystko ok ale jakby kiedyś znowu mnie to miejsce bolało to bym od razu poszedł do lekarza więc lepiej też tak zrób | _________________
 | |
| |
 |
zaaniepokojony Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 3 Skąd: Wroclaw | Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 |
|
| napisalem do osoby, ktora na tych sprawach zna sie najlepiej czyli do urologa
Dostalem taka odpowiedz: "Tego rodzaju bóle jąder występują często u młodych mężczyzn i ich podłoże jest zazwyczaj czynnościowe, częściowo psychogenne.... Zazwyczaj po pewnym czasie ustępują samoistnie, bez śladu. Leczenia nie ma... Należy jednakże oczywiście wykluczyć inne choroby dające bóle okolicy jąder (stany zapalne dróg nasiennych, guz jądra, zapalenie najądrza). Powinien to uczynić Pański urolog. Jeśli nie stwierdzi żadnej z tych przyczyn - należy uzbroić się w cierpliwość, zdystansować się od "problemu" i czekać na ustąpienie dolegliwości. Pozdrawiam"
Problem pojawil sie nagle, wiec mam nadzieje ze nagle zniknie Nigdy nie mialem problemow z tymi narzadami wiec na razie przeczekam | |
| |
 |
kenkutra Wiek: 39 Dołączył: 30 Gru 2007 Posty: 1 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 31 Gru, 2007 |
|
| Ciekawe czy zaniepokojonemu przeszlo bo mam identycznie to samo. Wydaje mi sie ze to zylaki ale występuje jedynie jak mocno podniece się w dzinsach i w lezacej pozycji. Wtedy zyły nad lewym jadrem wydaja sie być grubsze niz nad prawym i ogolnie wiecej tego jest . Zaczelo sie mniemam jak siedzialem w troche za ciasnych majtkach pare godzin na wykladzie. | |
| |
 |
mirek18 Wiek: 36 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 72 Skąd: nowa ruda | Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 |
|
| jedna najlepsza rada ... idzcie do urologa :/ tak sie sklada ze moj znajomy mial podobne objawy i okazalo sie ze jest to poczatek przepuchliny "torbowej" do torby wpada kawalek jelita i jadro zostaje ucisniete a wy nawet o tym mozecie nie wiedziec a zyly sa powiekszone z tego sameo powodu a co do chorob tych co wypisal ci doktor to tez moze byc przyczyna wiec nie gledzic tylko brac sie od roboty | _________________ prawdziwy sajanin nie robi dwa razy tych samych blędoów | |
| |
 |
|