prosze o pomoc nie wiem co jest |
Autor | Wiadomość |
kichacz Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 3 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 10 Lip, 2007 prosze o pomoc nie wiem co jest |
|
| witam mam taki problem zauwazylem z rok temu na penisie przebarwienie na dole, nie wiem od czego to i czy powazne i czy cos da sie z tym zrobic , mam 16 lat i bardzo sie tym martwie , a wstydze sie isc do lekarza , czy to cos powaznego?? dodam zdjecie dla ulatwienia, czuje to jak skore , nie swedzi mnie ani nie piecze ani nie rozrasta sie
070710_175248.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5562 raz(y) 9,37 KB |
| |
| |
 |
relative Wiek: 50 Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 14 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 11 Lip, 2007 |
|
| Jest to zupełnie normalne. Skóra na mosznie i penisie staje się ciemniejsza podczas dojrzewania. To co ty nazywasz "jak skórę" to jest szew moszny, który powstaje podczas życia płodowego podczas łączenia się powłok obu połówek ciała u każdego chłopca. Podczas dojrzewania skóra na szwie moszny zazwyczaj ciemnieje bardziej niż reszta skóry moszny i penisa. Chociaż to nie jest regułą. U niektórych mężczyzn skóra na szwie moszny jest ciemniejsza, a u innych jest w tym samym odcieniu jak skóra na całym penisie. | |
| |
 |
kichacz Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 3 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 11 Lip, 2007 |
|
| ale czy jesli moje dojrzewanie sie skonczy to czy to zniknie? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
relative Wiek: 50 Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 14 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 11 Lip, 2007 |
|
| Nie, nie zniknie. I nie masz się czym przejmować. Jest to zupełnie normalne. | |
| |
 |
kichacz Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 3 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 11 Lip, 2007 |
|
| no tak wiem ale nie chodzi mi o szew tylko o ta ciemniejsza skore dookola szwu | |
| |
 |
|
| Rozumiem, nie ciemna skóra na szwie Ci pozostanie. Jest to jedna z cech dojrzewania płciowego - ciemnienie skóry na mosznie i penisie, a na szwie jest jeszcze bardziej ciemniejsza. Wierz mi to jest zupełnie normalne. Jeżeli penis jest zwiotczały to jest to bardziej widoczne, jeżeli jest w stanie wzwodu może być mniej widoczne. Podejrzewam, że twoi koledzy też mają ciemniejszą skóre na szwie moszny, tylko się nie przyznają. Jak będziesz miał okazję to możesz podejrzeć lub też wejść na jakieś strony z facetami i się przyjrzeć.
Sugeruję Ci tą ciemniejszą skóre potraktować jak coś wyjątkowego ( cennego). Niektórzy mężczyźni mają na penisie, żołądziu penisa lub mosznie znamiona - pieprzyki. I to dodaje im uroku.
Chciałbym Ci pomóc przewyciężyć Twoje wątpliwości, ale tylko od Ciebie zależy czy mi uwierzysz. Twój penis i moszna są zupełnie normalne. | |
| |
 |
|