Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Komisja wojskowa
Autor Wiadomość
Gościu2288 

Wysłany: Pon 24 Lut, 2025   Komisja wojskowa

Cześć, mam 18 lat i niedługo mam komisję wojskową. Szczerze mówiąc, trochę się stresuję, bo słyszałem różne rzeczy o badaniach lekarskich. Czy naprawdę sprawdzają tam intymne miejsca, np. penisa czy odbyt? Nie chcę tego i zastanawiam się, czy można to jakoś ominąć. Jak to wyglądało u Was? Proszę o szczere odpowiedzi a nie jakieś historie z mchu i paproci. Szczerze się tego obawiam przez można powiedzieć traumy z młodszych lat.

Chomiczy 

Wysłany: Pon 24 Lut, 2025   

Więcej legend wokół tego narosło niż to w rzeczywistości ma miejsce.
W moim wypadku wywołali 5 typów, każdy musiał się do bielizny rozebrać. Po kolei wchodziło się za kotarkę, zdejmowało majtki, oglądali z każdej strony, majtki w górę i wychodziłeś zza kotarki. Potem jakieś inne badania, wzrok, postawą etc. Podpis na kwicie i tyle.

Gościu2288 

Chomiczy napisał/a:
Więcej legend wokół tego narosło niż to w rzeczywistości ma miejsce.
W moim wypadku wywołali 5 typów, każdy musiał się do bielizny rozebrać. Po kolei wchodziło się za kotarkę, zdejmowało majtki, oglądali z każdej strony, majtki w górę i wychodziłeś zza kotarki. Potem jakieś inne badania, wzrok, postawą etc. Podpis na kwicie i tyle.

Ehh i tego najbardziej się boję. Chyba odmówię. Mam taką fizjologię że obstawiam że nawet może mi stanąć w trakcie tego.

penis.com.pl
viamax
Chomiczy 

Myślę, że panie lub panowie na komisji widzieli już tylu nagich facetów, że naprawdę to czy Ci stanie nie zrobi na nich najmniejszego wrażenia.

Gościu2288 

Nie chodzi o ich komfort ale mój. Poza tym to jawna pedofilia. To nie faceci tylko młodzi wchodzący w dorosłość chłopcy. Niektórzy mogą nie mieć takiej pewności siebie.

Chomiczy 

Badanie lekarskie dorosłego faceta to pedofilia?
Pedofilia (stgr. παῖς paîs, dop. παιδός paidós „dziecko”, φιλία philía „miłość”[1]) – rodzaj parafilii: stan, w którym głównym lub wyłącznym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym[2] lub wczesnej fazie pokwitania[3].

Chłopaku, nie wiem czy wiesz, ale jako facet będziesz musiał wielokrotnie badać prostatę, żeby być zdrowym, a badanie to jest dalece bardziej "inwazyjne" niż komisja lekarska :)

Gościu2288 

Chomiczy napisał/a:
Pedofilia (stgr. παῖς paîs, dop. παιδός paidós „dziecko”, φιλία philía „miłość”[1]) – rodzaj parafilii: stan, w którym głównym lub wyłącznym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym[2] lub wczesnej fazie pokwitania[3].

Chłopaku, nie wiem czy wiesz, ale jako facet będziesz musiał wielokrotnie badać prostatę, żeby być zdrowym, a badanie to jest dalece bardziej "inwazyjne" niż komisja lekarska :)

Daj spokój... Nie jest to pedofilia w dosłownej książkowej definicji. Oczywiście występuje tu pewna hiperbola. Jest to i tak podejrzane że jeden pedofil z drugim wymyślili sobie że będą na komisji oglądać sobie gołych młodych chłopaków. Po drugie wydaje mi się że prostatę lekarz będzie mi badał dobrowolnie i po 60-tce gdy już raczej będzie mi wszystko jedno. Co do pedoflii to mam ciekawy fakt, że nawet w kodeksie karnym nie ma takiego słowa a jednak używa się go do określania osób którzy obcują z małoletnim poniżej 15 roku życia (okres przedpokwitaniowy ma już dawno za sobą)

Chomiczek 

Wysłany: Wto 25 Lut, 2025   

U mnie na komisji niczego nie musiałem pokazywać.
Zapytali się tylko czy są 2 jądra i tyle.komisje miałem w 1999 roku.
Gosciu2288 wyluzuj.

juansto 

Chomiczek napisał/a:
U mnie na komisji niczego nie musiałem pokazywać.
Zapytali się tylko czy są 2 jądra i tyle.komisje miałem w 1999 roku.
Gosciu2288 wyluzuj.

U mnie podobnie. Ludzie tworzą rózne historie, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością

MalyWariat 

Gościu2288 napisał/a:
Chomiczy napisał/a:

Daj spokój... Nie jest to pedofilia w dosłownej książkowej definicji. Oczywiście występuje tu pewna hiperbola. Jest to i tak podejrzane że jeden pedofil z drugim wymyślili sobie że będą na komisji oglądać sobie gołych młodych chłopaków. Po drugie wydaje mi się że prostatę lekarz będzie mi badał dobrowolnie i po 60-tce gdy już raczej będzie mi wszystko jedno. Co do pedoflii to mam ciekawy fakt, że nawet w kodeksie karnym nie ma takiego słowa a jednak używa się go do określania osób którzy obcują z małoletnim poniżej 15 roku życia (okres przedpokwitaniowy ma już dawno za sobą)

Prostatę będziesz badał wi wieku 40 lat albo wcześniej. Wiele osób tego nie zrobiło i już po 60tce nie mieli okazji badać

DzikiK0n 

Nie ma sensu się stresować, to są lekarze. Lepiej się oswoić z myślą że tak czasami jest lepiej, bo później jeżeli z małym zacznie się dziać coś złego to lekarze bywają potrzebni.

onesa 
onesa

Wysłany: Sro 26 Lut, 2025   

Podejdź do tego na luzie, rozmawiałam ostatnio ze swoim facetem i niczego nie sprawdzali

michal089704 

Wysłany: Sro 26 Lut, 2025   

Ja miałem komisję 4 lata temu. To u mnie wyglądało to tak, że wiadomo wcześniej jakiś wywiad z pielęgniarką, waga, wzrost. I później czekaliśmy do lekarza. Wchodziliśmy po 5 osób, najpierw do szatni się mieliśmy rozebrać do samych bokserek, i już w tym pokoju co jest lekarz każdy pokolei podchodził najpierw do 1 lekarza przy biurku on tam się jeszcze pytał o jakiś choroby, sprawdzał wzrok, ogólnie postawę i kręgosłup. A później do 2 lekarza za parawan majtki w dół, sprawdził jądra, trzeba było zsunąć napletek, i później się jeszcze wypiąć (ale poza jądrami nic nie dotykał, przynajmniej u mnie). No i tyle. Ugólnie wydaje mi się że nie ma się czym stresować, ale wiadomo, że dla niektórych to może być trochę niekomfortowe.

penis.com.pl
masturbator
Ancymon 

Wysłany: Sob 01 Mar, 2025   

Wydaje mi się, że był już taki wątek, ale co tam.
U mnie za parawanem było tylko ściągnięcie majtek i nic więcej: żadnego macania, wypinania, ściągania napletka czy nawet przyglądania się.

Gościu2288 napisał/a:
Mam taką fizjologię że obstawiam że nawet może mi stanąć w trakcie tego.

Też się tego bardzo bałem, szczególnie gdy okazało się, że będę w jednej podgrupce z kolegą, który zawsze mi się podobał. I co? Okazało się, że byłem bardzo zestresowany, a w dodatku wszystko odbywało się w takim pośpiechu, że nawet nie miałem kiedy o tych okolicznościach pomyśleć.

michas97 

Wysłany: Sob 01 Mar, 2025   

Miałem komisję 9 lat temu i wyglądało to tak, że wchodziliśmy po trzy osoby do gabinetu i rozbieraliśmy się do majtek. Najpierw pielęgniarka sprawdzała wagę, wzrost, ciśnienie, wzrok itp, a następnie lekarz prosił każdego po kolei za parawan gdzie kazał zdjąć bokserki. Popatrzył przez parę sekund na penisa, później musiałem się odwrócić i wypiąć pośladki. Ogólnie nie ma czym się stresować, taki lekarz widział już tyle penisów że nie zrobi to na nim żadnego wrażenia. Starsi znajomi z kolei mi mówili że za ich czasów tez wchodziło się po kilka osób do gabinetu ale od razu wszyscy musieli się rozebrać do naga. Obecnie nie słyszałem, żeby u kogoś tak to wyglądało więc pełen luz.

Odpowiedz do tematu