Ból jądra. |
Autor | Wiadomość |
Dirrri Dołączył: 02 Sty 2017 Posty: 3 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 Ból jądra. |
|
| Cześć. Mam 17 lat. Mam do was 2 pytania (jeśli znacie odpowiedź na jedno to odpowiedzcie na jedno )
1. Od kilku dni boli mnie lewe jądro, lekko, nie cały czas tylko np. raz na dzień 30 min. Podejrzewam że przyczyna jest psychogenna, że poprostu sobie wmowilem że mnie boli. Jak sądzie, iść do lekarza?
2. Kiedy dotykam jąder to nie czuję bólu, kiedy naciskaniu je bardzo lekko też, lecz kiedy nacisne mocniej to już tak. Zawsze myślałem że to normalne ale gdzieś przeczytałem że nie u już sam nie wiem. | |
| |
 |
brooxx Wiek: 30 Dołączył: 27 Sty 2013 Posty: 33 Skąd: warszawa | Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 |
|
| Tu odpowiedź może być tylko jedna: idź do lekarza. Zrobi ci USG i najlepiej oceni czy wszystko jest ok. Sam możesz jedynie "wymacać" jądra w poszukiwaniu jakichś nietypowych zmian, jednak przedtem zobacz sobie jak one wyglądają na jakimś schemacie (to wcale nie takie oczywiste )
A więc bez stresu, ale też bez lekceważenia problemu udaj się do lekarza. Nie ma się czego wstydzić, a z jądrami nie ma żartów, bo jak każda inna część ciała mogą mieć problemy zdrowotne.
No i jak coś to daj nam znać co powiedział lekarz | |
| |
 |
Dirrri Dołączył: 02 Sty 2017 Posty: 3 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 |
|
| Niedługo Idę do dermatologa ( pierwszy raz) bo mam pewien problem skórny na penisie. Myslisz że mogę się jego zapytać o to , czy może umawiać się oddzielnie do urologa? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
brooxx Wiek: 30 Dołączył: 27 Sty 2013 Posty: 33 Skąd: warszawa | Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 |
|
| W przypadku bólu jądra najlepiej udać się do urologa, ale oczywiście możesz zapytać też tego lekarza u którego będziesz, najwyżej powie że to nie jego działka | |
| |
 |
Dirrri Dołączył: 02 Sty 2017 Posty: 3 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 |
|
| Ok, dzięki
A jeśli chodzi o to drugie pytanie, to jest normalne czy nie bo już sam nie wiem | |
| |
 |
|
| Jądra są wrażliwe na ból i ściskanie ich powoduje ból, jeżeli przy zwykłym dotyku i lekkim ściśnięciu Cię nie boli, to według mnie jest ok Ale o to też możesz zapytać lekarza. | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5639 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 03 Sty, 2017 |
|
| Dirrri, idź się zbadaj do specjalisty. Lekarze są po to aby nam pomagać, zarejestruj się do niego czym prędzej. | |
| |
 |
Ajay 
Wiek: 29 Dołączył: 20 Wrz 2016 Posty: 314 Skąd: Warmia i Mazury | Wysłany: Wto 03 Sty, 2017 |
|
| onesa napisał/a: | Dirrri, idź się zbadaj do specjalisty. Lekarze są po to aby nam pomagać, zarejestruj się do niego czym prędzej. |
Nie jestem taki pewien. Nie znam chyba nikogo kto by z pomocą lekarza wrócił do stanu przed chorobą. Moje babcie non stop chodzą do lekarzy z tym samym i nie widać poprawy. Sam się przekonałem, że starają się nam wmówić, że jest wszystko dobrze, to tylko chwilowe albo tak już musi być i nic nie da rady zrobić.
Co do jąder zdarzało się i mi że jakoś sobie któreś trochę przygniotłem albo się trochę obróciło i bolało, ale maksymalnie kilka godzin. | |
| |
 |
DTTPO Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2016 Posty: 465 Skąd: Szczecin | Wysłany: Wto 03 Sty, 2017 |
|
| 1. Nigdy tak nie miałem. Proponuję zbadać u specjalisty.
2. Mi taki ból na uciskanie wydaje sie normalny, mam tak samo. | |
| |
 |
men78 Dołączył: 03 Sty 2017 Posty: 55 Skąd: szcze | Wysłany: Wto 03 Sty, 2017 |
|
| ja mam tesz nieraz bul jader ale podejrzewam ze to od braku masturbacji nie wiem juz sam | |
| |
 |
zbycho6868 Dołączył: 29 Gru 2016 Posty: 66 Skąd: lubelskie | Wysłany: Wto 03 Sty, 2017 |
|
| Albo przerywana masturbacja
Ale lepiej do lekarza idz | |
| |
 |
men78 Dołączył: 03 Sty 2017 Posty: 55 Skąd: szcze | Wysłany: Sro 04 Sty, 2017 |
|
| juz jes lepiej z jadrami po zwaleniu konia
[ Dodano: Sro 04 Sty, 2017 ]
mam bul jader jak jetem dlugo podniecony | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5639 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 04 Sty, 2017 |
|
| uniwersalne lekarstwo na wszystko.
ps. men78, proszę zainwestuj w słownik | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
men78 Dołączył: 03 Sty 2017 Posty: 55 Skąd: szcze | Wysłany: Sro 04 Sty, 2017 |
|
| Zgadzam się
[ Dodano: Sro 04 Sty, 2017 ]
Jak długo się nie wali to bolą to chyba od tego by mnie bolaly | |
| |
 |
zbycho6868 Dołączył: 29 Gru 2016 Posty: 66 Skąd: lubelskie | Wysłany: Sro 04 Sty, 2017 |
|
| bola tez jesli sie wali bez wytrysku , z przerwami. | |
| |
 |
|