Potówki na jądrach. | Autor | Wiadomość | Kumix Dołączył: 14 Cze 2016 Posty: 2 Skąd: Podkarpackie | Wysłany: Wto 14 Cze, 2016 Potówki na jądrach. |
|
| Witam,
Mam potowówki na jądrach , czy to normalne? Byłem z tym na NFZ u Pani dermatolog i mówiła że to normalne , a wy co o tym myślicie ?
Mogę to smarować Clotrimazolum Hasco?
Swędzi mnie to i często się drapie , bo nie mogę już zwytrzymac swedzenia.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie | | | |  | hiubi Wiek: 55 Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 45 Skąd: Tarnów | Wysłany: Sro 15 Cze, 2016 |
|
| a wrzuc pare fotek tego.... | | | |  | Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sro 15 Cze, 2016 |
|
| Pozwolę sobie zacytować fragment ulotki kremu Clotrimazolum Hasco:
Cytat: | Wskazania
* Grzybicze zakażenia skóry wywołane przez dermatofity, drożdżaki, pleśniaki oraz inne gatunki grzybów: grzybica stóp, grzybica dłoni, grzybica skóry tułowia, grzybica pachwin, łupież pstry.
* Kandydozy skóry i błon śluzowych zewnętrznych narządów płciowych (Candida vulvitis i balanitis). |
Czy cierpisz z powodu którejś z powyższych przypadłości? Jeśli nie, to nie próbowałbym używania tego kremu.
Jeśli faktycznie masz potówki, to znalazłem, jak sądzę wiarygodny, artykuł o nich - http://atopowezapalenieskory.com/potowki.php
Pozwolę sobie znów zacytować najistotniejszy kawałek:
Cytat: | Leczenie potówek
W ramach leczenia potówek należy pamiętać o jednej, najważniejszej zasadzie: konieczne jest unikanie przegrzewania, szczególnie u dzieci. Należy także ograniczyć stosowanie oliwek kosmetycznych na skórę niemowląt, zwłaszcza po kąpieli. Zaleca się ponadto stosowanie 1-procentowego spirytusu salicylowego i przecieranie nim zmian skórnych. Wskazane jest także stosowanie pudrów płynnych z mentolem oraz zasypek z kwasem bornym. Dorośli również powinni pamiętać o tym, aby zbytnio się nie przegrzewać, zwłaszcza w upalne dni. Najlepiej nosić wówczas przewiewne i luźne ubrania, wykonane z naturalnych materiałów. Ważne jest także przyjmowanie dużej ilości płynów. Zmiany skórne warto smarować specjalnymi maściami zawierającymi kwas borowy i mentol. |
Pozdrawiam, życzę uporania się ze swędzącym problemem | | | |  | penis.com.pl | |  | Kumix Dołączył: 14 Cze 2016 Posty: 2 Skąd: Podkarpackie | Wysłany: Pon 14 Lis, 2016 |
|
| Witam,
Jeśli chodzi o przepocenie to po treningach biorę prysznic i zapoconego ubrania sportowe nie ubieram tylko w tych co przyszedłem. Majtki zmieniam codziennie , a jeśli miałem w nich trening to zmieniam na drugie.
Myję się zwykłym mydłem , lub żelem do kąpieli.
Nie choruję na żadne grzybice, raz miałem grzybcię stóp na feriach , ale to jakieś 10 lat temu.
I trądzik miałem dosyć obfity w gimnazjum , teraz też mi syfki pojedyncze wyskakują (23 lata mam).
Dałem +18 , żeby mi nie usunęli.
Pozdrawiam. | | | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|