Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Potówki na jądrach.
Autor Wiadomość
Kumix 

Wysłany: Wto 14 Cze, 2016   Potówki na jądrach.

Witam,

Mam potowówki na jądrach , czy to normalne? Byłem z tym na NFZ u Pani dermatolog i mówiła że to normalne , a wy co o tym myślicie ?

Mogę to smarować Clotrimazolum Hasco?

Swędzi mnie to i często się drapie , bo nie mogę już zwytrzymac swedzenia.

Z góry dziękuję za pomoc. ;)

Pozdrawiam serdecznie

hiubi 

Wysłany: Sro 15 Cze, 2016   

a wrzuc pare fotek tego....

Per Rectum 

Wysłany: Sro 15 Cze, 2016   

Pozwolę sobie zacytować fragment ulotki kremu Clotrimazolum Hasco:
Cytat:
Wskazania
* Grzybicze zakażenia skóry wywołane przez dermatofity, drożdżaki, pleśniaki oraz inne gatunki grzybów: grzybica stóp, grzybica dłoni, grzybica skóry tułowia, grzybica pachwin, łupież pstry.
* Kandydozy skóry i błon śluzowych zewnętrznych narządów płciowych (Candida vulvitis i balanitis).

Czy cierpisz z powodu którejś z powyższych przypadłości? Jeśli nie, to nie próbowałbym używania tego kremu.

Jeśli faktycznie masz potówki, to znalazłem, jak sądzę wiarygodny, artykuł o nich - http://atopowezapalenieskory.com/potowki.php
Pozwolę sobie znów zacytować najistotniejszy kawałek:
Cytat:
Leczenie potówek
W ramach leczenia potówek należy pamiętać o jednej, najważniejszej zasadzie: konieczne jest unikanie przegrzewania, szczególnie u dzieci. Należy także ograniczyć stosowanie oliwek kosmetycznych na skórę niemowląt, zwłaszcza po kąpieli. Zaleca się ponadto stosowanie 1-procentowego spirytusu salicylowego i przecieranie nim zmian skórnych. Wskazane jest także stosowanie pudrów płynnych z mentolem oraz zasypek z kwasem bornym. Dorośli również powinni pamiętać o tym, aby zbytnio się nie przegrzewać, zwłaszcza w upalne dni. Najlepiej nosić wówczas przewiewne i luźne ubrania, wykonane z naturalnych materiałów. Ważne jest także przyjmowanie dużej ilości płynów. Zmiany skórne warto smarować specjalnymi maściami zawierającymi kwas borowy i mentol.

Pozdrawiam, życzę uporania się ze swędzącym problemem

penis.com.pl
masturbator
Kumix 

Wysłany: Pon 14 Lis, 2016   

Witam,

Jeśli chodzi o przepocenie to po treningach biorę prysznic i zapoconego ubrania sportowe nie ubieram tylko w tych co przyszedłem. Majtki zmieniam codziennie , a jeśli miałem w nich trening to zmieniam na drugie.

Myję się zwykłym mydłem , lub żelem do kąpieli.

Nie choruję na żadne grzybice, raz miałem grzybcię stóp na feriach , ale to jakieś 10 lat temu.
I trądzik miałem dosyć obfity w gimnazjum , teraz też mi syfki pojedyncze wyskakują (23 lata mam).

Dałem +18 , żeby mi nie usunęli.

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu