Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Problem z mięśniami pc, proszę o pomoc
Autor Wiadomość
komputer1 

Wysłany: Sob 05 Mar, 2016   Problem z mięśniami pc, proszę o pomoc

Witam i proszę o pomoc, od jakiegoś czasu mam problem z penisem i erekcją.
Mam pytanie czy podczas masturbacji zaciskacie mięśnie odbytu i pc? Mam wrażenie że robię to w zły sposób i z tego powodu nie mam praktycznie erekcji, kiedy łapię członka to czuję tak jakby lekki skurcz za moszną przy odbycie a kiedy zaczynam się masturbować to mięśnie napinają się samoistnie i krew odpływa z główki, prawie cały czas mam z nią problem bo jest miękka i erekcja jest bliska zeru.
Staram się kontrolować mięśnie i już sam z tego wszystkiego nie wiem jak je utrzymywać :?
Zaprzestanie masturbacji nie pomaga

igordemiczew 

Wysłany: Nie 26 Mar, 2017   

Mam taki sam problem.

Nunak 

Wysłany: Nie 26 Mar, 2017   

Mięśnie podczas seksu/mastrubacji powinny być w neutralnym stanie, tzn. nie zaciskasz, nie rozluźniasz "na siłę". Inna sprawa, że ten neutralny stan może być patologiczny, jeśli np. masturbujesz się ze stale zaciśniętymi mięśniami (też tak robiłem).

Przez penisa cały czas przepływa krew. W stanie erekcji penis się powiększa i twardnieje, bo dzięki skurczom pewnych mięśni i rozkurczom innych krew zostaje zatrzymana w penisie (więcej jej wpływa niż wypływa). U mnie i u większości osób zaciśnięcie mięśni dna miednicy powoduje wzmocnienie erekcji i "dopompowanie" żołędzi. Wniosek jest taki, że napinacie inne mięśnie.

A ten lekki skurcz przy chwytaniu penisa (najczęściej żołędzi i okolic), to odruch, tak jak uderzenie młoteczkiem poniżej kolana. U jednych jest silniejszy u innych słabszy, ja odczuwam go bardzo słabo.

penis.com.pl
bathmate
zbychwawawa 

Wysłany: Sro 29 Mar, 2017   

komputer1, a jak długie przerwy robiłeś od masturbacji ?

Kaloryfer1995 

Wysłany: Sob 15 Kwi, 2017   

Trzeba zaprzestać jakichkolwiek praktyk ze swoim penisem na tydzień a może na kilka miechów i zaczekać aż wszystko się unormuje, innego wyjścia nie widzę.Najwidoczniej przemęczyłeś mięśnie

Odpowiedz do tematu