Problem z mięśniami pc, proszę o pomoc |
Autor | Wiadomość |
komputer1 Wiek: 30 Dołączył: 05 Mar 2016 Posty: 1 Skąd: Radom | Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 Problem z mięśniami pc, proszę o pomoc |
|
| Witam i proszę o pomoc, od jakiegoś czasu mam problem z penisem i erekcją.
Mam pytanie czy podczas masturbacji zaciskacie mięśnie odbytu i pc? Mam wrażenie że robię to w zły sposób i z tego powodu nie mam praktycznie erekcji, kiedy łapię członka to czuję tak jakby lekki skurcz za moszną przy odbycie a kiedy zaczynam się masturbować to mięśnie napinają się samoistnie i krew odpływa z główki, prawie cały czas mam z nią problem bo jest miękka i erekcja jest bliska zeru.
Staram się kontrolować mięśnie i już sam z tego wszystkiego nie wiem jak je utrzymywać
Zaprzestanie masturbacji nie pomaga | |
| |
 |
igordemiczew Dołączył: 26 Mar 2017 Posty: 5 Skąd: z Warszawy | Wysłany: Nie 26 Mar, 2017 |
|
| Mam taki sam problem. | |
| |
 |
Nunak Dołączył: 29 Sie 2016 Posty: 154 Skąd: Polska | Wysłany: Nie 26 Mar, 2017 |
|
| Mięśnie podczas seksu/mastrubacji powinny być w neutralnym stanie, tzn. nie zaciskasz, nie rozluźniasz "na siłę". Inna sprawa, że ten neutralny stan może być patologiczny, jeśli np. masturbujesz się ze stale zaciśniętymi mięśniami (też tak robiłem).
Przez penisa cały czas przepływa krew. W stanie erekcji penis się powiększa i twardnieje, bo dzięki skurczom pewnych mięśni i rozkurczom innych krew zostaje zatrzymana w penisie (więcej jej wpływa niż wypływa). U mnie i u większości osób zaciśnięcie mięśni dna miednicy powoduje wzmocnienie erekcji i "dopompowanie" żołędzi. Wniosek jest taki, że napinacie inne mięśnie.
A ten lekki skurcz przy chwytaniu penisa (najczęściej żołędzi i okolic), to odruch, tak jak uderzenie młoteczkiem poniżej kolana. U jednych jest silniejszy u innych słabszy, ja odczuwam go bardzo słabo. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
zbychwawawa Dołączył: 10 Lip 2014 Posty: 999 Skąd: wawa | Wysłany: Sro 29 Mar, 2017 |
|
| komputer1, a jak długie przerwy robiłeś od masturbacji ? | |
| |
 |
Kaloryfer1995 Dołączył: 01 Cze 2015 Posty: 94 Skąd: z forum | Wysłany: Sob 15 Kwi, 2017 |
|
| Trzeba zaprzestać jakichkolwiek praktyk ze swoim penisem na tydzień a może na kilka miechów i zaczekać aż wszystko się unormuje, innego wyjścia nie widzę.Najwidoczniej przemęczyłeś mięśnie | |
| |
 |
|