pękająca skóra po obrzezaniu |
Autor | Wiadomość |
pnslf Dołączył: 08 Lut 2015 Posty: 2 Skąd: Polska | Wysłany: Nie 08 Lut, 2015 pękająca skóra po obrzezaniu |
|
| Witam wszystich!
Trafiłem tutaj szukając rozwiązania swojego problem, ale nie bardzo mogłem znaleźć odpowiedź - raczej byly opisane sposoby na najczęstsze problemy.
Jakieś 3-4 lata temu byłem poddany zabiegowi obrzezania z powodu stulejki (nie mogłem już wtedy ściągnąć w ogóle skóry z napletka, średnica otworu miała jakieś 5 mm). Zabieg udał się z powodzeniem. Miesiąc powstrzymałem się od seksu i masturbacji, wszystko zagoiło się całkiem dobrze.
Po jakimś czasie (6-9) miesięcy od zabiegu pękła mi skóra pod żołędziem podczas masturbacji (mniej więcej na linii zszycia skóry podczas zabiegu). Okazałosię, że mam tam małą wyblakłą bliznę. Rana sięszybko zagoiła, ale problem się powtarzał co jakiś czas.
Generalnie od tamtego momentu co jakiś czas pęka mi tam skóra, są mikro krwawienia. Chcę wreszcie coś z tym zrobić.
Skóra w tym miejscu jest taka zgrubiała (zupełnie inna niż na pozostałej części penisa), otacza ją blizna (jakieś 3 na 4mm).
Co mogę z tym zrobić? czy są jakieś sposoby nieoperacyjne? Zmikęczenie tej blizny? Rozciągnięcie?
Będę wdzięczny za wszelkie rady. | |
| |
 |
Rufus1 Dołączył: 16 Sie 2010 Posty: 369 Skąd: Lubuskie | Wysłany: Pon 09 Lut, 2015 |
|
| pnslf, używaj jakiegoś nawilżacza przy mastubacji | |
| |
 |
pnslf Dołączył: 08 Lut 2015 Posty: 2 Skąd: Polska | Wysłany: Sro 11 Lut, 2015 |
|
| Wiem Od kiedy 1. raz mi tam skóra pękła to używam regularnie przy masturbacji, przy seksie z resztą też. Nawet po wygojeniu rany co jakiś czas skóra mi pęka na tej bliźnie. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
|