Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Białe plamy, pieczenie, zaczerwienie
Autor Wiadomość
Apeman 

Wysłany: Wto 06 Maj, 2014   Białe plamy, pieczenie, zaczerwienie

Witam,

Przewertowałem wszystkie strony w tym temacie, co nie co pokrywałoby się z moja dolegliwością, ale chciałbym jeszcze zapytać o informacje innych, którzy może spotkali się z dolegliwością jak moja. Mianowicie, jakieś 3 tygodnie temu przy oddawaniu moczu pojawiło się pieczenie, później pieczenie zaczęło doskwierać nie tylko podczas jego oddawania. Następnie przy ujściu cewki moczowej pojawiło się zaczerwienienie oraz biała plamka wokół cewki. Po jakimś czasie, białe plamki zaczęły pojawiać się również w innych miejscach żołędzia, jak również pod napletkiem oraz na wędzidełku. Dodam jeszcze że żołądź przy napletku jest zaczerwieniony. Owie pieczenie występuje przede wszystkim przy ujściu cewki oraz pod napletkiem, nasila się po oddaniu moczu, a w samo oddawanie czasami muszę włożyć trochę wysiłku aby "strumień poleciał". Każdorazowe oddanie moczu powoduje jednak uczucie nie oddanie go do końca i za parę chwil znów muszę odwiedzać wc w celu oddania jego niewielkiej ilości. Rzadko kiedy, ale zdarzają się też lekkie bóle w podbrzuszu, przeważnie przy większym parciu, aby oddać mocz.

Co więcej, byłem u urologa, za tydzień idę z wizytą kontrolną. Miałem przepisane alfabax i travocort, ale polepszenia brak. Dodam że będąc o urologa miałem tylko jedną białą plamkę, tą przy ujściu cewki, pozostałe pojawiły się później.

Dołączam zdjęcia.
Foto 1
Foto 2
Foto 3

pzdr.

sirtech 

Wysłany: Wto 06 Maj, 2014   

prawdopodobnie to grzybica, trudne w leczeniu , częste nawroty.
Jak tego nabyłeś?

Odpowiedz do tematu