Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Jaka jest idealna wielkość penisa?
Autor Wiadomość
Rivaldo

Wysłany: Pią 19 Paź, 2012   Jaka jest idealna wielkość penisa?

Jaka wielkośc penisa (długość i grubość) jest według Was, wedle Waszych doświadczeń praktycznych lub choćby teoretycznych, obserwacji IDEALNA? I dla jasności, żeby nie było odpowiedzi w stylu: "wszystko zależy, zalezy od kobiety, jej budowy i upodobań, bo każdy jest inny itd", lub też, że "nie ma czegoś takiego jak idealna wielkość, bo... KAŻDA wielkość (nawet ta najmniejsza) jest dobra". Chciałbym prosić o wytypiowanie kanonu wielkości penisa, która jest ODPOWIEDNIA dla KAŻDEJ kobiety (i ciasnej dziewicy i szerokiej dojrzałej).

Jak wiadomo w pochwie sporo się mieści, bo jest stworzona przede wszystkim do porodu, ale jednak seks (penetracja) odgrywa też ważną rollę. Skoro więc niepobudzona pochwa ma jakieś 10 cm długości, a w czasie podniecenia (gry wstępnej), staje się śliska i mokra i rozciąga się o 100%, a podczas penetracji może zwiększyć swoją głębokość o następne 50%, czyli wychodzi na to, że nawet 25 cm może się w niej zmieścić. Jaka więc długość penisa byłaby odpowiedna? Czy jesteście wszyscy za stwierdzeniem, że im większy tym lepszy, że liczy się każdy centymetr? Ale idąc tym tropem, to i 20 cm będzie mało, bo 22 cm jest większe o 2 cm. Nie dajmy więc zwieść się paranoi. Ile cm będzie z powodzeniem satysfakcjonowało kobietę i posiadacza - mężczyznę? Wedle źródeł i badań 15 cm jest uznawane za średnią i zdecydowana większość mężczyzn ma tyle. Często podaje się zakres: 14-16, 13-17 lub 12-18, a nawet 10-20. Tak czy siak wydaje się, że prawdą jest, że 15 cm to średnia długość penisa i 1. połowa ma powyżej, a 2. połowa poniżej tej wartości.

Pytaniem dodatkowym niech będzie: ile wystarczy by zaspokoić kobietę, by dobrze i sprawnie penetrować pochwę? Tzn. ile według Was wynosi "minimalna minimalność", przyzwoitość poniżej której jest tylko wstyd i niedorozwój, a ile wynois IDEALNOŚĆ?

ZmarszczonyFred
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Paź, 2012   

ja moge sie wypowiedziec tylko na temat tego czym sam dysponuje...12 dł i 12,5 obwód :) miałem w życiu siedem partnerek i nie zauwazyłem rozczarowania ani nic na ten temat nie słyszałem :D dodam może że jestem bardzo dziki w tych sprawach i lubie pieścic oralnie i równiez palcami wiec na mój sukces w sprawach łózkowych składa sie wiele elementów :twisted:

jumbojot 

Wysłany: Sob 20 Paź, 2012   

Cześć, ja mam 16 cm długości i czuje się z tym bardzo przeciętnie , też jestem dobry w łóżku partnerki nie narzekają ale przydały by się dodatkowe 3 cm ;) pozdro chłopaki

penis.com.pl
tabletki penilarge
Rivaldo

Wysłany: Pon 22 Paź, 2012   

Trzeba powiedzieć, że chyba jest tak, że jeśli podczas penetracji czujesz się zagubiony w pochwie, po prostu LOST, to znaczy, że nie masz idealnej, perfekcyjnej długości. No chyba, że pochwa partnerki jest anatomicznie głeboka, więc wina niedopasowania byłaby niejako po jej stronie. Ale przecieiż nie powiecie swoim kobietom: "jesteś głeboka jak studnia", zresztą ona nie da sobie tego wmówić i prędzej powie: "jesteś dla mnie za krótki, za mały".

Szkwał 

Wysłany: Nie 28 Paź, 2012   

Pytanie jeszcze jak mierzycie. Od kości łonowej ? To jest prawidłowy pomiar przy wszelkich porównaniach

Weren 

Wysłany: Sob 15 Gru, 2012   

Jak się naczytałem na temat opinii tego, jaka wielkość penisa jest najlepsza na forum na stronie www.komdax.com to już sam nie wiem. Jedne wolą dłuższe, inne grubsze. Chyba teraz tak trzeba będzie się dopasowywać.

kadeon 

Wysłany: Wto 18 Gru, 2012   

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi po prostu nie ma jak jest odpowiednia długość czy grubość. A dla czego bo są rożne rozmiary i penisa i pochwy nie każda jest taka sama tak jak penis i to wszystko jest indywidualna sprawa i dopasowanie się obojga partnerów. Mam 17cm miałem w sumie 4 dziewczyny pamiętam pierwsza wtedy miałem 15cm nie powiększałem jeszcze i powiedziała że mam sporego grubego i jej odpowiada następna podobnie a trzecia bez ogródek jaki mały. Teraz jestem z kobietą swojego życia wiele razy mi mówiła sam pytałem o swoja wielkość ona że tak wielkiego jeszcze nie miała i jej odpowiada i jest bosko ale nie tylko że mam takiego najbardziej ceni mnie za to że jestem czuły w łózko i pobudzam ja zawsze długa gra wstępna musi być szczerze to z żadna nigdy takiego seksu nie było jak z nią a potrafimy oj długo bardzo długo sama gra wstępna trwa przynajmniej 30min robię wszystko by było jak najlepiej. I wiem że więcej by się jej tam zmieściło czuje to. Ale jak ktoś umie się kochać i zna ciało kobiety wystarczy i 11 cm w odpowiednich pozycjach. Nie ma odpowiedzi jaki jest idealny penis fakt większym jest łatwiej manewrować więcej pozycji sie zrobi ale jak trafisz na kobietę z krótszą pochwa może ja to bolec rozciągnie sie po grze wstępnej i pieszczotach ale nie każda jest tak głęboka. Dla czego powiększam dalej dla siebie i chce udowodnić nie dowiarka że da się, i ciekaw jestem co powie moja dziewczyna czy zauważy różnice myślę ze optycznie tak ale wątpię ze poczuje jeszcze te 1,5cm więcej na długości na grubości tak pewnie. A poza tym większość unerwienia pochwy w pierwszych kilku cm jest więc czym się martwic ze mam np 13 czy 15 cm jak jesteś dobrym kochankiem nie ma to większego znaczenia można mieć pałę ale trzeba dobrego pilota do niej bo myśli się tym u góry anie na dole.

Odpowiedz do tematu