Sucha i pękająca skóra na penisie |
Autor | Wiadomość |
walec Dołączył: 06 Mar 2012 Posty: 1 Skąd: Trójmiasto | Wysłany: Wto 06 Mar, 2012 Sucha i pękająca skóra na penisie |
|
| Witam. Od kilku miesięcy na skórze penisa mam 3 plamy, które się łuszczą, czasem swędzą a przy większych obtarciach pękają do krwi. Jedna plama znajduje się u podstawy penisa, dwie nieco wyżej. Niestety nie pomagają żadne kremy nawilażająco-natłuszczające, nawet te z wyższej półki. Zrobiłem również badanie mykologiczne w kierunku obecności grzybów chorobotwórczych. Na podstawie badanego naskórka nic nie wykryto. Jeśli to nie grzyb, to w takim razie co? | |
| |
 |
marcinekk 
Wiek: 41 Dołączył: 02 Sie 2011 Posty: 43 Skąd: olkusz | Wysłany: Sro 07 Mar, 2012 |
|
| walec, hej, udaj się jak najszybciej do dermatologa z tym, jezeli to pęka to nie brzmi to dobrze. | |
| |
 |
Buggy Dołączył: 28 Gru 2005 Posty: 14 | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
weet Wiek: 34 Dołączył: 15 Mar 2012 Posty: 14 Skąd: Zachodniopomorskiego | Wysłany: Czw 15 Mar, 2012 |
|
| I co jak z tym penisem bo chcialbym wiedzieć chyba mam to samo tylko jeszcze sie nie luszczy ;p ale przebarwienia mam podobne ;D | |
| |
 |
karo1666 Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7 Skąd: Z Polski | Wysłany: Pon 19 Mar, 2012 |
|
| Ja mam podobnie, proszę o informacje co to jest? Czy da się to wyeliminować? | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Pon 19 Mar, 2012 |
|
| Jeśli macie coś podobnego, udajcie się do dermatologa. On może przepisać odpowiednią maść recepturową (robioną na zamówienie w aptece) odpowiednio nawilżającą czy z dodatkiem odpowiedniego sterydu.
Na taką suchość skóry można spróbować zastosować maść linomag jednak gdy ona nie pomaga po upływie tygodnia-dwóch, koniecznie trzeba się udać do dermatologa. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
|