Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Problem z zaczerwienieniami na żołędziu
Autor Wiadomość
Dawido22 

Wysłany: Wto 28 Lut, 2012   Problem z zaczerwienieniami na żołędziu

Witam wszystkich na wstępie napiszę że mam 21lat od trzech miesięcy mam pewien problem ze swoim penisem, a mianowicie na żołędziu penisa mniej więcej trzy miesiące temu po nocy pojawiła mi się bardzo czerwona plamka o wyraźnych granicach dodam że nie było to po stosunku wyglądało to wtedy tak jak w tym poście http://www.dermatologia.w...topic.php?t=677 zaraz na drogi dzień zastosowałem na to maść szałwiową i po jednym dniu plamka zniknęła a zamiast niej na górze żołędzia i przy cewce moczowej pojawiło się delikatne zaczerwienienie nie mam zdjęcia ale wygląda to mniej więcej tak http://images40.fotosik.p...b26e94c1med.jpg tylko u mnie jest trochę mniej widoczne chociaż czasami zmienia swoją intensywność i jest bardziej czerwone.
Postanowiłem więc nie zwlekać z tym i udałem się no dermatologa, dermatolog obejrzał zmianę i stwierdził że jest to już wygaszone zapalenie drożdżakowe przepisał mi na to tabletki Flucofast i krem Betnovate C, kupiłem dodatkowo żel do higieny intywnej dla mężczyzn, leczenie miało trwać dwa tygodnie i po tym czasie miało nie być po tych zaczerwienieniach śladu.
Niestety zaczerwienienia nadal się utrzymywały w niezmiennej formie, więc udałem się tym razem do Urologa który stwierdził że nie jest to nic poważnego i przepisał mi maść dopochwową MACMIROR COMPLEX którą stosowałem przez miesiąc, niestety nadal zaczerwienie jet bez zmian. Po tym czasie poszedłem więc jeszcze raz do tego samego dermatologa, dermatolog stwierdził że nie widzi tutaj już żadnego zapalenia a to zaczerwienienie to tylko pozostałość po stanie zapalnym, dodam że to się wcale nie zmieniło od pierwszej wizyty, przynajmniej ja nie widzę różnicy, lekarz przepisał mi jednak maść PIMAFUCORT stosowałem ją przez tydzień i Zinalfat krem stosowałem przesz trzy tygodnie + tabletki Texaco 180 i miałem się zgłosić po miesiącu jeśli zaczerwienienia nie znikną.
Niestety nadal było bez zmian więc poszedłem na kolejną wizytę na której odniosłem wrażenie że dermatolog się poddał i stwierdził że wszystko jest ok i to jest normalne.
Ogólnie uwierzyłem ale dla pewności poszedłem jeszcze raz do urologa nie był to ten sam urolog co wcześniej. Po obejrzeniu zmiany urolog powiedział mi że nie wygląda to źle nie jest to raczej nic groźnego i że wygląda to na grzybice lub uczulenie i przepisał mi maść i tabletki nie mogę podać nazwy bo nie mam przy sobie recepty a jeszcze tych leków nie kupiłem. Z tym że już naprawdę nie wiem co robić jakiś czas niczym nie smarowałem tego zaczerwienienia i też nic się nie zmieniło ani na + ani na - na prawdę nie wiem co mam dalej robić niedawno odwiedziłem się że mam zapalenie stawów reumatoidalne robiłem wszystkie wyniki cukier, ob białko, morfologia i wcześniej posiew moczu ale wszystko jest w normie dodam że nie swędzi mnie to nie boli czasami delikatnie piecze podczas oddawania moczy ale bardzo rzadko to czuje.
Bardzo bym prosił o wasze opinie co to morze w takim razie być.
Z góry dziękuje za wszystkie odp
Pozdrawiam

johny17l 

Wysłany: Sro 29 Lut, 2012   

Powiedz, jak długi masz napletek? http://www.newforeskin.biz/CI/CIchart.htm zaglądnij na te stronę i napisz który numer jest zbliżony do twojego napletka.

Dawido22 

W stanie spoczynku CL-4 u mnie najczęściej taką część żołędzia przykrywa napletek

[ Dodano: Sro 29 Lut, 2012 ]
Dodam jeszcze że w momencie erekcji zaczerwienianie staje się silniejsza i cały żołędz robi się dosłowni taki łaciaty to przechodzi po ok 20 minutach ale to zaczerwienienie u góry zostaje

penis.com.pl
tabletki penilarge
andrzejgadarr 

johny17l napisał/a:
Powiedz, jak długi masz napletek? http://www.newforeskin.biz/CI/CIchart.htm zaglądnij na te stronę i napisz który numer jest zbliżony do twojego napletka.

A powiedz, co do zmian na żołędzi ma długość napletka?

Przebarwienia na żołędzi zostają stosunkowo długo ale za zwyczaj z czasem się same wchłaniają.

Dawido22 

Witam ale jest to możliwe żeby zaczerwienienia utrzymywały się tak długo bo to już praktycznie 3 miesiące minęły a dziś po raz pierwszy zauważałem jakiś niepokojący wyciek z penisa nie mam pojęcia co to było na bokserkach zostały po tym dwie małe plamki niema to dosłownie żadnego zapachu ale materiał zrobił się w tym miejscu sztywny i delikatnie białawy

andrzejgadarr 

Ale wyciek skąd? Wysięk z zaczerwienienia czy np. wynik polucji lub preejakulat który wypłynął podczas snu lub przy podnieceniu?

johny17l 

Wysłany: Czw 01 Mar, 2012   

Jeżeli ma krótki napletek,(a taki ma) to może po prostu ociera o bieliznę, która jest wyprana w jakimś uczulającym proszku, albo źle z proszku wypłukana etc. Skoro lekarz stwierdził, że może jest to uczulenie, tak więc musi być czymś wywołane, najczęściej chyba kontaktem z alergenem. Uważam, że najprostsze rozwiązania są najlepsze. Mam nadzieję "andrzejgadarr" że mój tok rozumowania jest już dla Ciebie jasny.

Dawido22 

Dokładnie nie wiem wyciek nastąpił raczej podczas snu z cewki moczowej z zaczerwienienia nie. Zaczerwienienie delikatnie się zmniejszyło po tym jak zacząłem smarować penisa maścią Clotrimazolum aczkolwiek tak jak pisałem wcześniej czasami to zaczerwienienie się zmniejsza do takiego stopnia że wprawie jest niewidoczne ale potrafi pojawić się z powrotem więc pewnie to zbieg okoliczności choć mam nadzieje że nie, jeśli chodzi o uczulenie kupiłem nową bieliznę czyli jeszcze niepraną i nic się nie zmieniło

andrzejgadarr 

To ją lepiej przed użyciem wypierz. Niektóre tkaniny przed szyciem są moczone w różnych substancjach, żeby np. były sztywniejsze. I te substancje mogą też uczulać. Tak więc przed pierwszym użyciem prać.

Dawido22 

Wysłany: Pią 02 Mar, 2012   

Ok ale nie wiem do końca co mam dalej robić iść do następnego dermatologa czy czekać aż samo przejdzie czy smarować jakąś maścią a jeśli tak to jaką boje się ze morze to być jakaś choroba weneryczna bo z tego co wiem to bardzo powoli z reguły się rozwijają a to nieznikające zaczerwienienie nie daje mi spokoju

Odpowiedz do tematu