Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Candida Albicans[?]
Autor Wiadomość
california 

Wysłany: Czw 10 Lis, 2011   Candida Albicans[?]

Witam, pod koniec lipca dostałem małej grzybicy (często mi sie zdarzalo po antybiotyku) wiec tak jak zwykle kupilem clotrimazol i myslalem ze wszystko przejdzie. Niestety po dwoch tygodniach wygladalo to coraz gorzej wiec pojechalem do lekarza, ktory stwierdzil zakazenie bakteryjne i zapisal mi oxycort. Po stosowaniu oxycortu troche sie polepszylo, jednak niedługo pozniej znowu to zle wygladalo. Poszedlem do innego lekarza, ten skierowal mnie na wymaz. Okazalo sie ze mam candide albicans. Zapisal mi Fluconazol doustnie i Nizoral do smarowania. po 10 dniach niestety nie przeszlo, wiec pojechalem jeszcze raz i dostalem znow fluconazol na 10 dni i znow nizoral. Niestety nie przechodzilo za bardzo, wiec na wlasna reke uzylem pimafucortu(slyszalem ze moze pomoc) w KREMIE. wszystko zaczelo dobrze wygladac, juz prawie bylem zdrowy. Jednak po 5 dniach Pimafucort sie skonczyl, wiec szybko pojechalem kupic nowy, jednak kupilem MAŚĆ a nie KREM, nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale po jednym dniu mialem juz calego zaczerwienionego penisa i wyglada on 10x razy gorzej niz kiedykolwiek! Nie wiem co moze mi pomoc(biore wszystkie leki na candide, jednak nie przechodzi.) Ponizej zamieszczam zdjecia, prosze o pomoc, jakies nazwy lekow badz podanie przyczyny niemoznosci zaleczenia tej grzybicy[?].

GordonGekko 

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011   

Jest mocno zaczerwieniony, może odstaw na razie to wszystko i zobacz co się dzieję, jeśli nic się nie zmieni przez 2 dni idź do dermatologa.

california 

Wysłany: Nie 13 Lis, 2011   

Bylem u dermatologa wczoraj, dostalem Fromilid w tabletkach + Neomecyne w sprayu, jednak dzis rano po zastosowaniu wczoraj tych lekow mam STRASZNIE spuchniety napletek! czym to moze byc spowodowane? Bardzo boli, wiec prosze o szybka odpowiedz.

penis.com.pl
viamax
andrzejgadarr 

Jeśli spuchło po zastosowaniu leków, więcej ich nie stosuj bo prawdopodobnie jesteś na któryś z nich uczulony. Powinieneś iść jeszcze raz do lekarza żeby przepisał jakieś inne leki.

california 

Spuchło bardzo, odstawilem neomecyne i stosuje kwas borowy(czy jakoś tak) i zobacze czy to pomoze. Moj napletek spuchl do naprawde ogromnych rozmiarow, i bardzo mnie to boli. Nie wiem czy jakis lekarz jeszcze cos wymysli...

GordonGekko 

Wysłany: Pon 14 Lis, 2011   

california, idź na pogotowie, nie czekaj jeśli boli.

california 

pojde jeszcze dzis do lekarza, moze dostane skierowanie do szpitala. Nie wiem czy pogotowie do dobry pomysl, znajac zycie nic mi tam nie pomogą. // Co mi wogole grozi przy takim zapaleniu bakteryjnym?

GordonGekko 

california, nie wiem, nie jestem lekarzem, sam sobie nie pomożesz, a zwlekając tylko pogarszasz swój stan.

alan 

Wysłany: Czw 24 Lis, 2011   

Spokojnie, spokojnie.
Istnieje bardzo duża szansa że to reakcja na ibuprofen lub kwas acetylosalicylowy. Leki z tymi składnikami musisz odsunąć. Najpewniej niedługo pojawią się białe a następnie żółte wybroczyny. Potem sytuacja zacznie sie normalizować. Tak czy inaczej ból będzie potworny.

wawel123 

Wysłany: Czw 21 Lut, 2013   

Witam, sorry ze odkopuje taki stary temat ale interesuje mnie czy pozbyłeś się tego problemu. Bo mam dokładnie to samo tylko że u mnie pojawia się jeszcze ropa. Dokładnie tak jak tobie pojawiło mi się to po kilku dniach stosowania pimafucortu w maści.

legolas1 

użytkownik california ostatni raz zalogował się na forum 14 Listopada 2011. Jest więc mało prawdopodobne, że opowie nam o dalszym przebiegu leczenia :wink:

wawel123 

tonący brzytwy się chwyta, zawsze jest jakas minimalna szansa ze ktokolwiek kto mial cos podobnego odpisze

ale golden shovel mi sie nalezy :)

alan 

wawel123 napisał/a:
Witam, sorry ze odkopuje taki stary temat ale interesuje mnie czy pozbyłeś się tego problemu. Bo mam dokładnie to samo tylko że u mnie pojawia się jeszcze ropa. Dokładnie tak jak tobie pojawiło mi się to po kilku dniach stosowania pimafucortu w maści.

Absolutnie nie stosować maści!!! Tylko krem.

penis.com.pl
penilarge krem
Odpowiedz do tematu