Głębokość pochwy a wielkość penisa |
Autor | Wiadomość |
Rivaldo Dołączył: 18 Lip 2005 Posty: 123 | Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 Głębokość pochwy a wielkość penisa |
|
| Pytanie, które uznałbym za kluczowe w rozważaniach nt. wielkości penisa i jego ewentualnego powiększania: Ile wynosi głębokość pochwy u kobiet?
Oczywiście za chwilę zapewne padną odpowiedzi typu: "to zależy od kobiety od jej anatomii, budowy ciała itp.", ale można by też ustalić pewną średnią, tak jak w przypadku długości penisa. Nie przekonują mnie opowieści seksuologów o tym, że niepodniecona pochwa ma ok. 10cm, a podczas podniecenia rozciąga się do ok. 14cm, co by anatomicznie PASOWAŁO do każdego średniego mężczyzny. Natomiast, jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo skoro w pochwie mieści się bardzo duży penis, lub dildo, a także spora dłoń męska (lub kobieca) przy fistingu, jeżeli w głębokiej penetracji (np. od tyłu) penis zanurza się "po same jaja", to te 14cm zapewne ROZCIĄGA się do ok. 20cm!
A dodajmy do tego też to, o czym często zapominamy - do czego została stworzona pochwa? Wszyscy odpowiedzą, że do seksu, przyjemności itp., zapominając o porodzie! Przecież, skoro przez ten kanał/tunel prześlizguje się średnio ok.60cm i ważący średnio 3kg noworodek, to zdolności pomieszczenia w środku i rozciągnięcia się pochwy są bardzo duże.
Nic więc dziwnego, że kobiety wolą duże penisy przy penetracji, zwłaszcza, że większość z nich uwielbia głęboki wsad, a także uczucie "pełnego wypełnienia". Lepiej przecież by to penis wypełniał i rozciągał pochwę, niż by to pochwa musiała się specjalnie akomodować do małego członka.
1. Jakie są wasze doświadczenia z "głębokością pochwy"?
2. Czy podczas penetracji wyczuwaliście, że więcej już się nie zmieści, że dojechaliście do "końca"?
3. Czy przy stosunku wyczuwaliście "ciasność" i to, że ścianki pochwy oplatają waszego członka?
4. Czy im bardziej pobudzaliście ścianki ruchami frykcyjnymi, tym więcej soków spływało (większe nawilżenie)?
Zapraszam do dyskusji! | |
| |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 |
|
| Witam, przeciętnie pochwa ma ok. 12cm głębokości. Jeśli masz członka ponad 15cm uważaj żeby nie pchać za głęboko bo możesz urazić ją w jej szyjkę macicy, a to coś porównywalnego do kopniaka w jądra! | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 |
|
| Hahahah. Specjalista który uczy się na poradach z Bravo......... | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
okooko333 Wiek: 38 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 37 Skąd: Krk | Wysłany: Sob 07 Maj, 2011 |
|
| GordonGekko napisał/a: | Witam, przeciętnie pochwa ma ok. 12cm głębokości. Jeśli masz członka ponad 15cm uważaj żeby nie pchać za głęboko bo możesz urazić ją w jej szyjkę macicy, a to coś porównywalnego do kopniaka w jądra! |
Większego kitu nie słyszałem:D czy to nie powinno być w dziale humor? | |
| |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Sob 07 Maj, 2011 |
|
| okooko333 Chcesz to nie wierz! | |
| |
 |
Boski89 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 166 Skąd: Londyn | Wysłany: Nie 08 Maj, 2011 |
|
| GordonGekko napisał/a: | okooko333 Chcesz to nie wierz! |
No ja nie wierze, bo mam srajaco te 20cm i nei raz zdarza sie mi zagalopowac nieco i po same jajca wsadzic. To jakim cuden 12cm glebokosci? To co z reszta? Przebilem jej pluco czy co? | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Nie 08 Maj, 2011 |
|
| Vagina jest zbudowana z bardzo elastycznych tkanek. Które raz mogą być napięte, raz rozkurczone. Rozkurczają się zazwyczaj podczas podniecenia lub przy narastającej powoli stymulacji.
10cm to głębokość gdy tkanki są skurczone.
I to chyba GordonGekko jako wybitny specjalista medycyny powinien wiedzieć... to bodaj 2 rok studiów medycznych. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
facet Wiek: 42 Dołączył: 13 Lis 2005 Posty: 127 Skąd: pl | Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 |
|
| Mój penis (około 19 cm) wchodzi cały do pochwy mojej kobiety. Ona nie odczuwa bólu. Pochwa jest rozciągliwa i może pomieścić długie i grube penisy. | |
| |
 |
gonnabebig Wiek: 31 Dołączył: 19 Lip 2011 Posty: 49 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 23 Sie, 2011 |
|
| GordonGekko napisał/a: | Witam, przeciętnie pochwa ma ok. 12cm głębokości. Jeśli masz członka ponad 15cm uważaj żeby nie pchać za głęboko bo możesz urazić ją w jej szyjkę macicy, a to coś porównywalnego do kopniaka w jądra! |
Po części ta wypowiedz jest prawdziwa..
Ale tylko po części pochwa ma od 8 do 12 cm z tego co pamiętam lecz gdy rośnie poziom podniecenia pochwa staje się bardziej elastyczna i dostosowuje się do wielkości penisa,
może nawet pomieścić penisa o długości 30 cm...
Wiadomo również, iż to zależy od kobiety .... jeżeli jest to jej 1 stosunek a ty włożysz 30 cm penisa i to wepchniesz na siłę to jak napisał GordonGekko oczywiście że spowodujesz ból i to ogromny xD ( Kop w jaja jest porównywalny ), a gdy partnerka uprawia seks regularnie a partner co stosunek zagłębia się coraz bardziej to jej pochwa się dostosowuje.
Jeżeli kobieta będzie z partnerem 30 cm przez rok i będą uprawiać seks regularnie codziennie a potem przeżuci się na np. 12 czy 15 cm to nie wiem czy będzie miała mniejsze doznania to by musiała wypowiedzieć się kobieta, nie wydaje mi się by te rozciąganie było trwałe... [ te 30 cm to oczywiście przenośnia ]...
Nie jestem specjalistą ale sporo czytam ( oczywiście nie z wikipedii hehe ).
PS: jak sam zauważyłeś przy porodzie pochwa bardzo się rozszerza lecz jest to kilka godzin intensywnego rozluźniania (rozwiera) pochwy przecież porody trwają nawet do 12 godzin (najdłuższa jest pierwsza faza)...
Dziecko nie wyskakuje jak kupa xD...
Moim zdaniem autorze tematu wiesz dosyć dużo i moja wypowiedź ci nie pomoże
ale strasznie kocham pisać jak się rozpiszę to końca nie widać...
Pozdrowienia Gonnabeebig | _________________ ----------------------
hardy | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Wto 23 Sie, 2011 |
|
| gonnabebig napisał/a: | GordonGekko napisał/a: | Witam, przeciętnie pochwa ma ok. 12cm głębokości. Jeśli masz członka ponad 15cm uważaj żeby nie pchać za głęboko bo możesz urazić ją w jej szyjkę macicy, a to coś porównywalnego do kopniaka w jądra! |
Po części ta wypowiedz jest prawdziwa..
|
No bo to jest właśnie ta część wiedzy zdobyta przez doktora moderatora w wikipedii.... Ta wiedza którą potem podaje się dalej ludziom z różnymi problemami jako wiedzę medyczną. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
Rivaldo Dołączył: 18 Lip 2005 Posty: 123 | Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 |
|
| Tutaj w temacie pt. "Jaką długość preferują kobiety?" kontynuuję rozważania nt. głębokości pochwy kobiety:
http://www.penis.com.pl/f...pic.php?t=11842
Głębokość pochwy zdaje się być mimo wszystko nieweryfikowalna, skoro to ukryte, tajemnicze "mięso" ma tak niesamowite zdolności akomodacji i rozciągania. A wszystko i tak zależy od stopnia podniecenia, pozycji, kąta penetracji, siły, nawilżenia no i w końcu samych rozmiarów penisa.
W tym temacie jest tam kilka ciekawych teorii wartych szerszego zastanowienia. Zapraszam do lektury. | |
| |
 |
|