Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     okres się spóźnia...................
Autor Wiadomość
hipopotam

Wysłany: Nie 09 Lip, 2006   okres się spóźnia...................

jest taki problem że dziewczynie spóźnia się okres już ponad 2 tygodnie - w ciąży nie jest robiliśmy 2 testy a do ginekologa jest umówiona dopiero we wtorek ( czyli za kilka dni) czy jest na forum ktoś kto mógłby zgęścić mi temat i powiedzieć co to może być i czego mogę się spodziewać????

pyfpyf_87

Wysłany: Nie 09 Lip, 2006   

Kiedyś moja przyjaciółka miała podobny problem... tyle, że ona nie miała okresu przez ponad 70 dni... W ciąży nie była (także zrobiła sobie 2 testy). Ginekolog wypisał jej tabletki, które miała brać dopóki nie dostanie okresu, a później, kiedy już wystąpiło krwawienie brała jeszce jakieś... Jak zakończyła się historia? Nie wiem :) Nie pytałem ;P

hildegrant

hipku: to temat rzeka...nalezy zaczac od tego czy wczesniej miewala nieregularne cykle? jesli nie to czy cos sie ostatnio wydarzylo w jej zyciu, jakis dodatkowy stres, przebyta choroba, przyjmowane leki, zmiana lekow itp, itd...
a tak juz od siebie dla ciekawostki: lekarz ginekolog nie stwierdza ciazy po informacjach pozytywnych z testu jaki wykonuje kobieta, nawet tez po powiekszonej macicy...lekarz stwierdza ciaze po tym jak zobaczy plod na monitorze ultrasonografu ;)

penis.com.pl
orgasm contol
hipopotam

o to chodzi właśnie że miała regularne cykle- troche długie bo ok 35 dni ale takie miała zawsze od kąd pamiętam.
jeżeli chodzi o stwierdzenie ciąży to testy opierane są na obecności gonadotropiny ksmówkowej bez której utrzymanie ciązy jest raczej mało prawdopodobne
ps: nie tylko ty masz pochodną medycyny wpisaną w rubrykę "hobby"
pozdrawiam i dzięki.

hildegrant

Wysłany: Pon 10 Lip, 2006   

przy regularnych cyklach przyczyny takiego opoznienia nalezy szukac gdzie indziej (ciaze juz wykluczylismy)...pomyslcie razem, moze wam cos sie przypomni, jakas prawdopodobna przyczyna...
ps. w profilu uzytkownika nie ma rubryki "hobby", wiec nie mam w niej wpisanej "pochodnej medycyny" cokolwiek to oznacza...
a o hormonach gonadotropowych moze przeczytac kazdy, kto umie obslugiwac google :P

hipopotam

Wysłany: Pon 10 Lip, 2006   

juz szukaliśmy i nie było jakiegś większego stresu ani innych sprawktóre w jkaikolwiek sposób mogą wpływać na człowieka.

ta rubryka hobby to była metafora tylko

a o hormonach to w sumie masz rację.

hildegrant

Wysłany: Wto 11 Lip, 2006   

przyszlo mi na mysl jeszcze kilka rzeczy, ale dzis juz wtorek, napisz co tam wyszlo, bo mnie zaciekawila ta historia

Odpowiedz do tematu