Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Czy to uraz jądra?
Autor Wiadomość
ged321 

Wysłany: Sob 02 Kwi, 2016   

Dzięki za miłe słowa.

Najpierw byłem u lekarza rodzinnego i opowiedziałem mu mniej więcej co i jak, trochę zobaczył, wykonał badanie i stwierdził, że raczej to nic groźnego. Potem wypisał mi skierowanie na USG i dopisał "pilne" żebym nie czeka dwa tygodnie.
Na USG najpierw przejechał mi aparatem po jądrach, zrobił zdjęcie i opisał raport. Potem jeszcze przejechał brzuch bo tak było "fabrycznie" na skierowaniu. Tam nic nie stwierdził. Trochę głupio wyszło bo nie zbadał wzgórka łonowego, tej części między jądrami a biodrami, ale wątpię, żeby coś tam wybadał skoro to tylko torbiel.
W piątek z wynikami byłem u lekarza rodzinnego i powiedział, że to nic groźnego, a na głębszą analizę muszę iść do specjalisty (urologa), ale niestety nie mogę do zwykłego tylko muszę do dziecięcego, więc albo musiałbym jechać do miasta wojewódzkiego albo znaleźć gdzieć bliżej

Per Rectum 

Wysłany: Sob 02 Kwi, 2016   

To trochę bzdura, że prawie pełnoletni facet musi zasuwać do lekarza "dziecięcego". No, ale cóż dopóki nie skończysz 18 lat, to tak to będzie wyglądać. Też przez to przechodziłem... :-)
Oczywiście prywatnie możesz iść do każdego urologa, również "dorosłego"...

Rozumiem, że to kolejny problem przed Tobą, tym razem związany z dojazdem do specjalisty. Mam nadzieję, że jakoś to zorganizujesz i obejrzy wreszcie twoje wyniki odpowiedni lekarz oraz ostatecznie rozstrzygnie, co z tym "fantem" zrobić. Czego, oczywiście, mocno Ci życzę.

Jak mieszkasz w warm.-mazurskim albo mazowieckim, to mogę ew. pomóc Ci z tym dojazdem. W razie czego pisz na pw.
Powodzenia

ged321 

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2016   

Niestety takie przepisy. Byłem na prywatnie u lekarza.
Dowiedziałem się że to torbiel 17mm i narazie nie ma się co spieszyć operować. Jak będzie większa i bardziej uciskała to konieczna będzie operacja.
Jestem "zapisany" na wizytę kontrolną za rok.

penis.com.pl
tabletki penilarge
Per Rectum 

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2016   

Super, że ostatecznie wyjaśniłeś sprawę i to z dobrym dla ciebie rezultatem!
Pozdrawiam, trzymaj się!

PS. Uważaj bardziej na swoje krocze. W każdej sytuacji, nie tylko na wuefie.

onesa 
onesa

ged321, taka postawa jest godna polecenia! nie wstydźmy się chodzić do lekarza - tutaj chodzi przecież o nasze zdrowie!:)

ged321 

Zawsze się staram uważać ogółem na wszystkie części ciała.

Odpowiedz do tematu