Czy to uraz jądra? |
Autor | Wiadomość |
ged321 Dołączył: 26 Lut 2015 Posty: 44 Skąd: z domu | Wysłany: Sob 02 Kwi, 2016 |
|
| Dzięki za miłe słowa.
Najpierw byłem u lekarza rodzinnego i opowiedziałem mu mniej więcej co i jak, trochę zobaczył, wykonał badanie i stwierdził, że raczej to nic groźnego. Potem wypisał mi skierowanie na USG i dopisał "pilne" żebym nie czeka dwa tygodnie.
Na USG najpierw przejechał mi aparatem po jądrach, zrobił zdjęcie i opisał raport. Potem jeszcze przejechał brzuch bo tak było "fabrycznie" na skierowaniu. Tam nic nie stwierdził. Trochę głupio wyszło bo nie zbadał wzgórka łonowego, tej części między jądrami a biodrami, ale wątpię, żeby coś tam wybadał skoro to tylko torbiel.
W piątek z wynikami byłem u lekarza rodzinnego i powiedział, że to nic groźnego, a na głębszą analizę muszę iść do specjalisty (urologa), ale niestety nie mogę do zwykłego tylko muszę do dziecięcego, więc albo musiałbym jechać do miasta wojewódzkiego albo znaleźć gdzieć bliżej | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sob 02 Kwi, 2016 |
|
| To trochę bzdura, że prawie pełnoletni facet musi zasuwać do lekarza "dziecięcego". No, ale cóż dopóki nie skończysz 18 lat, to tak to będzie wyglądać. Też przez to przechodziłem...
Oczywiście prywatnie możesz iść do każdego urologa, również "dorosłego"...
Rozumiem, że to kolejny problem przed Tobą, tym razem związany z dojazdem do specjalisty. Mam nadzieję, że jakoś to zorganizujesz i obejrzy wreszcie twoje wyniki odpowiedni lekarz oraz ostatecznie rozstrzygnie, co z tym "fantem" zrobić. Czego, oczywiście, mocno Ci życzę.
Jak mieszkasz w warm.-mazurskim albo mazowieckim, to mogę ew. pomóc Ci z tym dojazdem. W razie czego pisz na pw.
Powodzenia | |
| |
 |
ged321 Dołączył: 26 Lut 2015 Posty: 44 Skąd: z domu | Wysłany: Sro 13 Kwi, 2016 |
|
| Niestety takie przepisy. Byłem na prywatnie u lekarza.
Dowiedziałem się że to torbiel 17mm i narazie nie ma się co spieszyć operować. Jak będzie większa i bardziej uciskała to konieczna będzie operacja.
Jestem "zapisany" na wizytę kontrolną za rok. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Czw 14 Kwi, 2016 |
|
| Super, że ostatecznie wyjaśniłeś sprawę i to z dobrym dla ciebie rezultatem!
Pozdrawiam, trzymaj się!
PS. Uważaj bardziej na swoje krocze. W każdej sytuacji, nie tylko na wuefie. | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5639 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 14 Kwi, 2016 |
|
| ged321, taka postawa jest godna polecenia! nie wstydźmy się chodzić do lekarza - tutaj chodzi przecież o nasze zdrowie!:) | |
| |
 |
ged321 Dołączył: 26 Lut 2015 Posty: 44 Skąd: z domu | Wysłany: Czw 14 Kwi, 2016 |
|
| Zawsze się staram uważać ogółem na wszystkie części ciała. | |
| |
 |
|