Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Nagość a rodzina
Autor Wiadomość
requiem 

Wysłany: Pią 07 Kwi, 2017   Nagość a rodzina

Panowie, czy zdarzało Wam się pokazać w jakikolwiek sposób nago komuś tej samej płci z rodziny? Nie mam na myśli czasów dziecięcych, jak się z jajkami na wierzchu latało po podwórku w przerwach "między pampersem", ale o późniejszych sytuacjach.

W sensie, chodzi mi o zachowanie między mężczyznami (brat-brat, ojciec-syn, syn-ojciec, wujek, kuzyn) itd.
Ciekawi mnie to, bo przyuważyłem, że mając dwóch braci, jest między nimi kompletna różnica. Jeden, ten najstarszy, bez skrępowania sika, kiedy się golę albo zmienia bokserki, jak jestem w pokoju. A drugi (też ode mnie starszy, choć tylko o 1,5 roku) zawsze przed naszą dwójką się strasznie chowa, jak się przebiera to zakrywa się kołdrą. I łazienkę też zamyka na klucz.

Jakie są Wasze odczucia i doświadczenia w tym temacie?
Nie pytam o mamy, ciotki, siostry etc. ;)

Viridis 

Wysłany: Sob 08 Kwi, 2017   

[edit]

Ajay 

Ja się nawet klatkę piersiową wstydzę odkryć przy kimś, a co dopiero takie rzeczy.

penis.com.pl
orgasm contol
Per Rectum 

Viridis napisał/a:
Hmmmm.... chyba sam sobie odpowiedziałeś - przynajmniej częściowo.
To zależy od człowieka według mnie - jeden biega na golasa po domu, inny się wstydzi.
Tak jak na siłowni - ja idę pod prysznic nago, inni zdejmują majtki w kabinie ;-)

Po części to też według mnie kwestia naszej mentalności, która już od dzieci wymaga, żeby cycuszki, pipeczki i fiutki kryć jak się da. Szok kulturowy przeżywają Polacy w Skandynawii, gdzie nikt się w zasłanianie nie bawi. Kiedyś, jako gówniarz byłem na wymianie młodzieżowej i naprawdę wcięło mnie, jak spod prysznica nago wyszła mama tego kolesia idąc do sypialni. I nie było jakiegoś zażenowania...

Zgadzam się z każdym słowem kolegi Viridisa i przychylam do wniosków. Dodam tylko (odpowiadając na pytanie zadane w temacie), że nigdy nie byłem szczególnie wstydliwy (może poza okresem dojrzewania), bo tak byłem wychowywany. Rodzice nigdy się nie kryli szczególnie ze swoją nagością, nie uciekali z krzykiem, gdy wlazłem do pokoju czy łazienki w nieodpowiednim momencie. Zdarzało się, że myłem mamie plecy, gdy siedziała w wannie, zaś z ojcem albo bliskim wujkiem chodziłem pod wspólny prysznic na wakacjach bądź kąpałem się nago w jeziorze. Ja również odziedziczyłem te cechy i nie odwracam się z zażenowaniem, gdy ktoś z rodziny wejdzie do mnie gdy się przebieram i akurat jestem bez majtek.

cardin 

Myślę, że to będzie też kwestia, jak ładne, umięśnione ktoś ma ciało oraz jak dużego kolegę chowa w bokserkach. Ci z dużym sprzętem, pięknym ciałem raczej są chętniejsi do chodzenia nago

Viridis 

[edit]

onesa 
onesa

Wysłany: Nie 09 Kwi, 2017   

W różnych krajach są różne obyczaje. Pojedziesz do Hiszpanii to na plaży zobaczysz pełno młodych dziewczyn opalających się topless, turyści zwracają na to uwagę, lecz tamtejsi młodzi faceci już nie (dla nich to codzienność).

Odpowiedz do tematu